OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 08 pro 2019, 13:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 03 bře 2016, 12:53 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1186 times
Been thanked: 1001 times
No podle toho, co máš na fotu, tak nemáš 3873R4 ani omylem. Já tam vidím 8362R8.

EDIT: ježiši omlouvám se, já čumim na fotku od rEVERZe.... chjo, ještě jsem se pořádně neprobudil. Tak to nevím, proč to neběželo. Asik tam fakt bude nějaký zádrhel. Žil jsem v domění, že je to kompatibilní...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 bře 2016, 00:03 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1186 times
Been thanked: 1001 times
Tak jsme to s Mrafem probírali a u těch Agnusů je opravdu "taková lehká problém". Nejenže od různých revizí bylo několik verzí, ale také jsou vzájemně kompatibilní s různými deskami. Že jsem u svých tří Amig 500 bez rozmyslu upgradoval na poslední verze bylo jen dílem náhody, že se mi vždy dostala do ruky správná revize a verze, s kterou deska pracovala... Čili trochu pakárna. Nicméně člověk se neustále učí. Díky tobě jsem zase objevil dírku ve svém "vzdělání". :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 bře 2016, 00:24 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 09:12
Příspěvky: 220
Has thanked: 59 times
Been thanked: 62 times
misticjoe píše:
...Díky tobě jsem zase objevil dírku ve svém "vzdělání". :-)


Pořád je se co učit a o tom to je ;-)

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + FC III / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68040@25) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 3 MB RAM + 52MB SCSI /2x Raspberry Pi / Raspberry Pi 2 / 3x Antminer S1 / Gramofon Dual 1214 + 1224 + 504 / 486sx@25


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 říj 2019, 19:11 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 črc 2016, 14:48
Příspěvky: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Dobry vecer. Potrebujem poradit pri oprave A 500+ rev 8a. Uvediem na uvod ze som si tiez jednu kupil. Ocarila ma. Pri kupe od predajcu fungovala aspon sa tak zdalo mne.Ale po prevoze autom zacala blbnut.
Raz nabehla potom zase nie a tak dookola az bola len tmava obrazovka. Podotknem zapojene cez scart RGB. Tak som zahajil prieskum dosky. Znamy problem akumulatora ktory tam uz nebol. Oxidacia PCB od hydrxidu pod GARY, CIA B a U10 az U13. Tak som zacal repas. Vsetko zasiahnute von. Neutralizacia pcb octom a destilka PH neutralne. Tvrduo gumou prelestene spoje pcb. Spoje skontolovane a opravene podla pcb expoler. Osadene nove petice a znova premerane spoje. Vsetko ok. Zase som gumou ocistil GARY a CIA a osadil. Kedze som nema ls tak som osadil nove u10 az u13 hct a zapol stroj. Yes! Obraz nabehol ver 2.0 alebo 2.1. Vsetko zase skontrolovane log sondou a osciloskopom. Natiahol som na skusku nejaku hru ci slape fdd a mouse. To je ok. Tak som natiahol cez fdd Workbench a zrada v obraze modre okraje cierny podklad. Vymenil som hct za nove ls ale to iste. Dal som rom 3.1 natiaho Worbench a to iste. Tak som vlozil rom 1.3 a uvodne logo je spatne tmave nevyrazne a mono. Vzal som osilokop a maral a ked som prilozil sondu na Gary pin 25 LATCH obraz loga nabeho na sekundu dve a zase zle logo. Pustil som sondu a zase obraz nabehol a zhasol.To iste na U11 U13 pin 11. Tu som sa motal den dva az kym som nezistil ze sa to prejavuje aj na telke ked prepnem ovladacom na hdmi alebo ine vstupy a nazad scart tak tiez obra nabehne a zhane. Zacal som merat spoje kabla RGB zauvky a po DENISE skopom a ked prilozim sondu na U41 pin 14 tak zas obraz nabehne a zhasne. Vyvola to reset signalu ale kde a ktoreho. Skusal som prehodit cia a a cia b. Su odskusane v druhej amige ako aj Gary Paula. Dal som funglac AGNUS drahy jak slak. Co som netestoval v druheh amige je DENISE lebo bola na test len 500. Pouzil som DiagRom 1.2 otestoval ram cia rgb a vsetko co sa dalo a nic. Tam je obraz OK.Na monochrome vystupe je pri 1,3, 2 aj 3,1 obraz je vporiadku dokonca ja Workbench 3.1 ale RGB pri Workbench 3.1 blbne ako aj ja. Vopred dakuje za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 říj 2019, 08:13 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 09:12
Příspěvky: 220
Has thanked: 59 times
Been thanked: 62 times
A není to jen problém PAL vs NTSC? Jestli hra má dobre barvy. Ale určitě by bylo dobre udělat recap.

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + FC III / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68040@25) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 3 MB RAM + 52MB SCSI /2x Raspberry Pi / Raspberry Pi 2 / 3x Antminer S1 / Gramofon Dual 1214 + 1224 + 504 / 486sx@25


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 říj 2019, 08:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1525
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 188 times
Kondiky v A500 jsou docela dobre, uplne bych na to nesazel, ale tim to nechci uplne vyloucit. Mezi Denisou a konektorem jsou pouze budice U40 a U41 a video hybrid. Ja bych tipnul ten hybrid.

Kosiko1> Denise klidne zkus v druhe Amize, to fungovat bude, i kdyz to neni plusko.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 říj 2019, 21:14 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 črc 2016, 14:48
Příspěvky: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Zdar. Tak som sa na to dnes pozrel a zistil som ze blbo nabehme obraz ako poradie screen pri 1.3. Nabehne na sekundu biela seda a uz len cierna a slabe logo. To je blbo. K nabehu loga ma svietit biela a nabehne logo. Bude tam este neijaky mrtvy prepoj. Nieco som pri oprave prehliadol. Skontrolujm to scopom podla reset signalu. Dam vediet.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 říj 2019, 16:03 
Offline
Stydlín

Registrován: 16 črc 2016, 14:48
Příspěvky: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Zdravim. Ta problem vyrieseny. Amiga 500 plus bola po oprave vporiadku. Problem je vystup rgb a TV scart konkretne video hybrid. Video hybrid produkuje analog signal: 500 ma pasivny a 500+ ma aktivny a teda inu uroven signalu a ten treba pre modernesie TV prisposobit. Stare analogove TV tento problem nemaju ale digitalen TV mozu mat pokial nemaju priamo v telke A/D prevodnik od vyrobcu. Ak mate len digitalne spracovanie RGB tak obraz nebude sprave fungovat na kabloch z ebay. Nie je scart ako scart. Bacha na to !!!!!!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz