OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Právě je 12.09.2024, 22:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: uvedení hry na itch.io
PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 06:56 
Kecka

Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
kdo udělá nějakou hru může ji komerčně vydat na itch.io nebo jen formou nekomerčně , podporuje to windows linux android a zdá se mi že mac , je tam kolonka her pro dosbox ,
navštivte : https://itch.io/search?q=dosbox
nebo : https://itch.io/search?type=games&q=dos
itch.io je pro mě novinka nevěděl jsem o této stránce , pro vydání je lepší než dosbox na steamu kde to stojí peníze , na itch.io vydáte hru že si ji tam přidáte bezplatně
jak kritizujete že píšu mimo odstavec nebo že máš špatně čárku to je nějaké pravidlo ?
já si myslím že píšu výborně čitelně a chápavě
texty odemně jsou jako když nastřelí puškou do očí a pochopí v mozku
problém je že nejste na takové úrovni jako já ale prostě na jiné vyšší nebo nižší a tím dochází na tohle : že si nebudeme rozumět ani v řeči ani v textu ani v životě činnostech a je tu tvrzení že mě budete brát že mě nesnesete
vyjadřuju se jako malíř velkého nápisu kde je jen jedno slovo třeba itch.io velkým
je kolem toho mnoho malého a kolem dokola je to 3D text skulptura
pak to uvádím obvykle do pohybu jako rozjezd lodě
a pak to boří mýty , ledoborec
itch.io je cesta
ale muselo by to být něco pro dosbox nebo dosového , win mac linux nebo androidového
nepochodíte s platformami jako třeba nový gumák
je tu malá šance že i tak a to když natočíte na tom nějaké obrázky a ty sestříháte do obrázkové slideshow
jedna z podporovaných typů her je obrázková knížka nějaký např komix nebo video slideshow nevím jak to tam bylo popsané něco takového
tzn když máš ZX Spectrum nebo něco i jiného , šlo by o nějaký typ textových her apod ale muselo by to být spustitelné novým děckám hlavně na novém
*
to mi připomíná moji programovací knihovnu pro dos tigerhareram.cz/dosbox.html já tam takovou funkci mám
v programu ZZ / BMPINFO.EXE v balíčku world-2018 to je
tento program umožňuje převést BMP na obrázek gra
nakreslíš obrázek na A4 barvou 0 a 1 třeba tuží nebo fixem na výšku orientovaný pak to naskenuješ a převedeš na velikost 160x200 což je přípustné pro BMPInfo .exe
stiskem F2 převedeš na gra a můžeš to dál editovat v editoru grafiky editgra.exe který je hned u toho
takže do programu : můžeš kreslit A4 fixem nebo tuží apod listy , třeba komiks nebo tváře aj . někdo i kreslí a maluje
pak si s tím pohraješ v editgra.exe převedené bmpinfo.exe F2 na gra a uděláš s tím pixel art korekturu
pak taková věc jde dát na itch.io že máš obrázky prostě které jsi nakreslil pro malé děcka hra že jsem nakreslil obrázek a mám jich celý sešit dávám je na itch.io aby to viděli spolužáci tam , chci za to dolar nebo dva apod
to můžeš udělat i na jiných platformách něco takového a tak jde ne jen windows exe , linux , mac a android , ale každá když je to obrázek třeba něco co umíš zase ty
přesně se to jmenovalo obrázková knížka formát hry žánr
to je celé

Předmět příspěvku: Re: uvedení hry na itch.io
PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 15:29 
Pan Štábní

Has thanked: 102 times
Been thanked: 195 times
JIVA píše:
jak kritizujete že píšu mimo odstavec nebo že máš špatně čárku to je nějaké pravidlo ?

To je pekne ze si to pamatujes. Nejsem si jisty, zda je to pravidlo (protoze ve skole me ucili psat jen rukou) a tohle je asi neco z typografie jak psat na psacim stroji, popripade jak sazet knizku. Urcite na netu najdes dost informaci. A kdyz uz si to pamatujes, tak to muzes sledovat, ze nikdo nepise mezeru pred carkou.
Zrusit mezeru pred carkou by byl maly, ale pekny krucek z tve strany.

JIVA píše:

Podle me teda nepises, mas tam prilis mnoho "sumu" (nadbytecnych informaci, ktere jsou bud mene dulezite pro to co chces sdelit a nebo jsou mimo tema).

Napr. jsem barevne oznacil co je podle me jen na skodu/navic:

texty odemně jsou jako když nastřelí puškou do očí a pochopí v mozku
problém je že nejste na takové úrovni jako já ale prostě na jiné vyšší nebo nižší a tím dochází na tohle : že si nebudeme rozumět ani v řeči ani v textu ani v životě činnostech a je tu tvrzení že mě budete brát že mě nesnesete
vyjadřuju se jako malíř velkého nápisu kde je jen jedno slovo třeba itch.io velkým
je kolem toho mnoho malého a kolem dokola je to 3D text skulptura
pak to uvádím obvykle do pohybu jako rozjezd lodě
a pak to boří mýty , ledoborec

Mam to chapat jako basen? Rozvlekly roman? Grafomanii? Nebo zapis volne plynoucich myslenek?
Chtel si psat neco o tom ze jsi narazil na ichio, ale misto toho pritom vyvolavas reakci na to ze chapes komunikaci jako komunikaci mezi urovnemi. A pritom se spis jedna o zasumeny prenos z tve strany.
Lide si nemusi rozumet i kdyby komunikovali dvojcata (chapej to jako stejnou uroven) mezi sebou a jeden vyrustal v Anglii a druhy ve Francii. Zadny rozdil urovni, jen nemaji spolecnou rec.
Kdybys promazal co rikas a nebo oznacoval barevne co je u tebe navic, nebo naopak zvyraznil dulezite, tak ti bude lepe rozumet.

Protoze napsal si toho mnoho a stejne nakonec jen hadam, ze tvuj cil bylo napsat "Hele lidi existuje itchio, prave jsem to zjistil a umi to tohle a tohle..." misto toho jak jsem si na zacatku myslel ze si vydal hru a sdilis ji pres to ichio.

"uvedení hry na itch.io" --> "Jak uvest hru na itch.io"

PS: Doporucoval bych ti udelat si paticku, kde muzes napsat jako nekteri, "...ze jsou dYSlegtyci, tak aT se stym smyrime". Pomuze to tem co na tebe narazi poprve, protoze pri opakovanem cteni uz to zacina byt jedno, a do urcite miry dela vstricny krok i "prijemce" zpravy a uci se cist tvuj projev.

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 17:57 
Site Admin

Has thanked: 2009 times
Been thanked: 1550 times
U JIVY bylo vyhodnoceno, že prapodivný sloh není důsledkem jeho hluchoty, ale nadměrným užíváním psychotropních látek, kdy v kombinaci s jinými stimuly není schopen dát dohromady souvislou větu. JIVA byl zabanován pro plevelení fóra nesmysly. (Ano, dál si může myslet, že nejsme na takové úrovni, abychom jeho elaboráty pochopili, nicméně jeho nadprůměrnou inteligencí, o které si dovolím silně pochybovat, to nebude.)

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 19:26 
Pan Štábní

To bylo docela tvrde...

Do jiste miry to nastavovalo zrcadlo a ukazovalo co se stane, kdyz clovek zazne byt prilis "free". Nebude psat carky ve vete, dlouhe souveti, bez diakritiky a prilis odbihat, plest si slova jako pochopitelny a chapavy. Koho me to pripomina? .)

Na druhou stranu, vogoni ho zablokovali kvuli "abadonware", muzeme si myslet ze jsou upjati, ale ulozto nas naucilo, ze premira tolerance se muze nevyplatit, protoze i kdyz budeme cisti tak nas to postihne taky. Je to jako kamaradit s potizistou.

Ale tady bude zablokovan, jen kvuli tomu ze to bylo na hrane (mozna za hranou) citelnosti. Nikoho neurazel. Bez toho ze by dostal sanci se trochu zlepsit, nebo aspon dat do paticky nejakou "omluvu/vysvetleni".

PS: Ale protoze spravedlnost je utopie a nemam zadny narok sem cokoliv psat tak... se s tim smirim. Jen me to pripomelo naposled co me nekde zablokovali, protoze me spravkyne nesnasela, jsem slysel neco jako "Byl nesnesitelne arogantni a namysleny". Takze se vlastne divim, ze tu muzu stale celkem neomezene psat.

PPS: Kdybych do toho nerypal a zustal sticha jako kazdy normalni uzivatel... taky bys ho blokl? Nebo by to stejne prislo pozdeji... hmm...

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 19:45 
Pan Generální

Has thanked: 936 times
Been thanked: 732 times
Nevím, je správné odsuzovat a bannovat člověka kvůli nemoci a lékům, které mu poškozují myšlení (nedělá to schválně nebo z nedbalosti), a který byl dříve aktivní a schopný člověk? :?

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:09 
Pan Štábní

Sakra uz nedostanu sanci opravit "zticha" a "zacne". .)

PS: tys ho znal? Nebo tak soudis podle toho ze programoval v tom pascalu? Nektere veci jsou osidne, jako sedet pred ridicem v autobuse a citovat zpameti pristi zastavky, nebo znat zpameti harmonogram vlaku, nebo proste jinou takovou cinnost. Muzes si myslet jaky jsem chytry, tohle hned tak nekdo nedokaze! A druhy se na tebe divat... "to je ale deBlL" .) Tohle se da aplikovat na cokoliv... zvlast na sachy.

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:22 
Pan Generální

Has thanked: 936 times
Been thanked: 732 times
Pardon jen tipuji, podle toho že starší texty vypadaly docela smysluplně a že se jaksi často setkávám s lidmi kteří za svůj stav nemohou kvůli nemocem a lékům. V tomto případě nevím jak to je.

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:29 
Site Admin

Ano, zablokoval. Kdyby se tu měly tolerovat výlevy bez hlavy a paty, tak sem může rovnou přispívat i Kalivoda a půlka bohnické léčebny.

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:29 
Pan Štábní

Panda38 píše:
Pardon jen tipuji, podle toho že starší texty vypadaly docela smysluplně a že se jaksi často setkávám s lidmi kteří za svůj stav nemohou kvůli nemocem a lékům. V tomto případě nevím jak to je.

Aha, s temi leky to znelo to nejrozumneji/nejpravdepodobneji. Takova mozkova mrtvicka, nebo operace nadoru v hlave. To dokaze i zrusit umet mluvit (docasne) i kdyz budete rozumet...
A ja teda ve starsich prispevcich velke zlepseni nevidel.
To uz na tech vogonskych strankach psal docela OK. Slo to pochopit, tam se moc nerozepisoval. Ale pouzil jsem prekladac, a on taky neni rodily mluvici tak tezko rici.
Podle toho jak popisoval ty ceska mesta jsem pochopil, ze cestina je jeho rodny jazyk a neni to zpackany preklad do cestiny.

PS: Nejhorsi je ze kdyz si po sobe neco ctu.. tak se v tom vidim... ze se lisim jen "mirou"...
PPS: Kalivoda je ten co psal jen to co jsem ja oznacil fialove? Jen basnicky mix slov, pocitu a vjemu? Bez toho ze by to prokladal technickymi vyrazy ?

Naposledy upravil _dworkin dne 29.07.2024, 20:33, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:32 
Site Admin

Ze začátku zde také propagoval Hnutí Hare Krišna, což jsem mu trpělivě mazal. Tam bych možná hledal odpovědi, než v nějaké mrtvičce.

PříspěvekNapsal: 29.07.2024, 20:36 
Pan Štábní

misticjoe píše:
Ze začátku zde také propagoval Hnutí Hare Krišna, což jsem mu trpělivě mazal. Tam bych možná hledal odpovědi, než v nějaké mrtvičce.

Aha. No ja si myslim, že to Hare Krišna bude spíš důsledek jeho stavu než příčina. Ti nejvíce zranitelní budou hledat boha.

No nic, lepší to tady ukoncit, nez se stanu... arogantnim... .))))

PříspěvekNapsal: 30.07.2024, 03:39 
Pan Generální

Has thanked: 2298 times
Been thanked: 965 times
Chápu to správně jako tvrdě výchovné, ale přece jen s nadějí, že časově omezené?
Hned napoprvé... se doživotí dává jen za zvlášť závažné delikty... amnestii bych nevylučoval, podmínkou je domluva/zopakování pravidel ;)

Navíc to byl linuxák a těm já fandím.
Když se řádky megapříspěvků občas promazaly a slinkovaly, tak to byla docela sranda, někdy i poučná.
Zprávy o zkušenostech s civěním na mihotavé obrázky jsem četl celé rodině nahlas.
A vzpomněl si na Kozyrevova zrcadla...

Dokonce dělné to bylo. Dworkin na jeho popud z příspěvku udělal program! Což se tady už tak často nevidí.

Prostě imaginaci cením (byť zjevně sebeúmyslně deformovanou až poškozenou),
alespoň to zpestřilo zdejší PC nudu, převažující mainstreamové kolovrátky Pomocných Calculaček.

:police: :angel: :H :SAM

PříspěvekNapsal: 30.07.2024, 10:46 
Site Admin

Samozřejmě, že jde o dočasný BAN.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]