OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompu nen nikdy dost!

Právě je 02.12.2021, 17:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 11.10.2021, 16:36 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3409
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 25 times
Been thanked: 213 times
Tak jsem to resetnul bez doplňků a chová se to mnohem způsobněji, uklízí to po sobě a nezamrzá :)

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 11.10.2021, 23:53 
Online
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 284
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 39 times
Osobně používám Firemin už nějakej pátek.Verze 6 funguje pod XP, 8čku jsem ještě nezkoušel.

https://www.rizonesoft.com/downloads/firemin/

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 17.11.2021, 14:01 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11.08.2021, 19:40
Příspěvky: 147
Bydliště: Base 493.
Has thanked: 21 times
Been thanked: 4 times
Chrome bol resource-hungry od začiatku,čo existuje a myslím,že je to suverénne najbezohľadnejší browser a tyran CPU,RAM,aj HDD.Veľmi dlho som mala len kladné skúsenosti s Operou a Firefoxom.Opera sa skazila asi pred 4 až 5 rokmi a začala sa správať SKORO ako Chrome,Firefox z tejto najslávnejšej trojice je stále najlepší,aj keď už sa tiež značne skazil,napríklad položka Don't update inactive tabs bola stále lepšie skrytá a teraz už ju vôbec neviem nájsť v posledných pár verziách,stále ale z tejto trojice Firefox ostal jediný,čo aspoň nepreťažuje CPU,z týchto 3 Firefox berie najmenej výkonu CPU,ale posledné verzie sú už značne bezohľadné k RAM,hlavne po sebe vôbec neupratujú,čo sa dlhodobo nepoužíva a zo všetkého,čo mám na prevádzkovom kompe s 10GB RAM je Firefox jediný program,čo tam mám,ktorému to nestačí,zaserie celú RAM a začne swapovať,to už nie je ten starý dobrý všetkými milovaný Firefox,takže skúsim,čo tu p.admin radil,mimochodom ďakujem,že spolu s Computing.net je toto asi jediné fórum,kde administrátori radia a píšu užitočné posty a nebuzerujú a nemažú,toto je tak vzácne,že je niekde konštruktívny a nie deštruktívny admin,že to musím oceniť a poďakovať okrem rád aj za tento výnimočný prístup.Naopak najhorší admini sú na WinworldPC.com ,web s najlepšou abandonware databázou,ale radšej sa tam neskúšajte registrovať a použiť fórum,mne dali ban za U miesto you,hlavne,že sám admin píše mb miesto MB(teda teoreticky milibit miesto MegaByte)...
BTW,skúsim to about:memory,vďaka za radu,potom ešte ďakujem za tie linky na neznáme browsery,skúsim.
Ináč je zaujímavé,že hoc v ostatných kategóriách prehráva,tak v najmenšom žraní prostriedkov napodiv vyhráva všetkými nenávidený a preklínaný Internet Explorer,a to v 7čke,8čke,aj 10ke a tiež napodiv v 10ke ešte aj Edge patrí k tým slušnejším.
Ináč partnerke na jej HP laptope 17niečo,8GB RAM,ale z toho 2GB dedikované pre grafiku,Windows 10 64,sa deje to,že Chrome,Opera,Firefox aj Edge(v poradí agresivity k RAM,teda ako rýchlo sa stane nasledujúce) po vyčerpaní normálnej RAM sa pokúsia použiť tú dedikovanú,čím logicky vypadne grafika a komp oslepne a musí sa vypnúť tlačidlom a zapnúť.
Vyriešila som to tak,že som jej kúpila tiež Fujitsu Lifebook P772,upgradovala som ho na 10GB RAM a 1.8TB HDD a nainštalovala 7čku Enterprise a už jej to nepadá,aj keď swapuje,ako na mojom,ale ani keď si pustí Chrome,ktorý som na svoj ani neinštalovala,tak to aspoň nikdy nespadne,aj keď sa rozhučí chladič CPU,ale je to stabilné,ale donútiť Firefox po sebe upratovať a pochopiť,že v tej RAM nie je sám,by bolo užitočné,ináč reklamy mi Firefox blokuje pomerne dobre sám,no ale jeho staršia verzia v starom laptope s XP sa teda správa k RAM omnoho slušnejšie,a to sú tam len 2GB a na Lifebookoch v 7čke pozriem do Task Managera a vidím Firefox bežne používať 7.5GB RAM a nie,fakt nechodím na divné a nebezpečné weby typu porna,ani veľmi nechodím na YouTube,sociálne siete vôbec,najžravejše záložky sú Yahoo Mail(tam sa mi nevypína chladič CPU,ale beží na malé obrátky a ukazuje tak okolo 25% utilizácie) a Aukro(tu už sa občas chladič CPU aj vypne),jediný,ale nepríjemný problém je,že po sebe proste RAM neupratuje,asi ako pubertiak v električke keď sa dvihne zo sedadla,tak je tam po ňom kopa sáčkov od čipsov,v horšom prípade aj zopár hranolčekov aj s téglikom,tak to je taká pekná analógia k tomu,čo robia dnes už prakticky všetky browsery v RAMke...niektoré aj na HDD...
Ináč z historických exponátov na net nechodím,len ojedinele z toho 1 XPčkového laptopu,väčšinou len qôli aktualizácii antiviráku,alebo že som porovnávala práve správanie nového a starého Firefoxu,chodievam na net z 8čiek a 7čiek z 3 najnovších,resp.najmenej starých laptopov,10ku mám len 1 exemplár a slúži len na Store Apps,ináč do nej nechodím.

_________________
<font color="darkgreen">Live long & prosper & let others live long & prosper too=do not eat Animals.
Did U knew,Blue Screens Of Death r 32bit & 64bit only?
They do not run on Win16,nor DOS:) .
That is,y Win16 & DOS r the best...
No,Windows 10 is not equal to Windows 7+Windows 3...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 17.11.2021, 18:25 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3409
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 25 times
Been thanked: 213 times
Mám XP 2G CPU a 1,5G RAM, Chrome jsem si jednou nainstaloval a hned jesem ho vyhodil :-)
Teď jsem si defragmentoval disk 60G a je to o poznání lepší, je tam 10G volných, ale už jsem ho měl skoro celý zaplněný, takže to volné místo bylo strašně rozsekané a v ten moment, co to začlo swapovat, tak to tuhlo.

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 04:15 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2013, 00:11
Příspěvky: 267
Has thanked: 0 time
Been thanked: 28 times
misticjoe píše:
Tak se musím omluvit. Asi nějakej renonc v Matrixu. A nebo jsem viděl to, co jsem chtěl vidět. Měl jsem za to, že LTS pro WinXP (ono to nebylo pravé LTS) končí 2024. Dokonce jsem to viděl i po vyhledání na Google. Mraf to nicméně via SZ odkorekturoval na 2019, což následně potvrdil i google. Asi začínám tušit, proč lidé vidí ducha v každém stínu - prostě ho tam chtějí vidět. A tak já viděl 2024 místo 2019...


A co si mel na mysli presne pod tim "LTS"? Pokud vim, tak delsi podporu maji vzdy verze Windows Embedded a ta u XP Embedded skoncila 2019. Win7 Embedded maji nakou extended security support do 2023. Ale tak sem tam se objevuji nejaka neofiko vylepseni/mody XPcek, zejmena pro jejich provoz s novejsim oficialne nepodporovanym HW.

_________________
http://rayer.g6.cz, core i7-2600K, SB Audigy+YMF724+DreamBlaster, GTX670, DOS/WIN98SE/NT4/XP/Debian | retroPC: PPro 200, 192MB, SB AWE64+Live, Matrox Millenium II/4MB+Voodo1, USB 2.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 04:37 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2013, 00:11
Příspěvky: 267
Has thanked: 0 time
Been thanked: 28 times
danhard píše:
Mám XP 2G CPU a 1,5G RAM, Chrome jsem si jednou nainstaloval a hned jesem ho vyhodil :-)
Teď jsem si defragmentoval disk 60G a je to o poznání lepší, je tam 10G volných, ale už jsem ho měl skoro celý zaplněný, takže to volné místo bylo strašně rozsekané a v ten moment, co to začlo swapovat, tak to tuhlo.


Kolik je fyzickej limit RAM co zvladne chipset? Pokud to mas aspon naky Core 2 Duo (nebo co si mam predstavit pod 2G CPU), tak by tam melo jit 4GB RAM a DDR2 uz lidi vyhazujou, tak neni problem to rozsirit, ne? Bohuzel samotny prohlizec muze jen za cast problemu, problem sou ty moderni frikulinske weby s silenou hromadou skriptu, ktere sezerou snad jakoukoliv dostupnou RAM, takze neuskodi pouzivat nake blokatory, ktere to aspon castecne omezi, ale nekdy s nima zas stranka pak nefunguje, musi se nastavit indiv. pravidla atd...

Take muzu doporucit prohlizec MyPal (naka odruda Palemoonu), ktery je pomerne aktualni (29.3.0 z leta 2021) a jdou mi v nem vsechny weby co potrebuju vcetne bankovnich, google drive, atd...
https://www.mypal-browser.org/download.html

A ten tocivy HDD si vymen za naky SSDcko, staci treba 32-64GB (dnes za babku) a k tomu nech HDD jen na data a uvidis ten fofr, pak uz si nakeho swapovani ani nevsimnes. Chybejici podpora TRIM ve WinXP se da resit utilitou od vyrobce - mam SSD Samsung, ten ma program Magician, pripadne intel mel taky svuj SW. nebo existuje i DOSova utilita na TRIM, ale ta umi jen FAT32 oddily, ne NTFS.

_________________
http://rayer.g6.cz, core i7-2600K, SB Audigy+YMF724+DreamBlaster, GTX670, DOS/WIN98SE/NT4/XP/Debian | retroPC: PPro 200, 192MB, SB AWE64+Live, Matrox Millenium II/4MB+Voodo1, USB 2.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 09:33 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 2538
Has thanked: 157 times
Been thanked: 261 times
Být to Athlon XP s čipsetem nforce2 (ten ale používá ještě DDR1) tak do takových desek jsem běžně dostal 3 GB RAM (3 sloty po 1 GB DDR 400 MHz) což je velký rozdíl oproti 1,5 GB. A CPU je 2GHz také :-). Původně snad výrobce udával jen 1,5 GB protože tehdy byly jen 512 MB moduly ale normálně to sežere 3 GB.

Kategorii Core 2 duo nebo AMD64 bych rozhodně osadil alespoň na ty 4 GB dneska je DDR2 za odnos k popelnici a je prakticky jedno jakou frekvenci ta paměť má z hlediska běhu OS a internetu. Novější Phenomy II lze často doosadit na 8 GB RAM což už je dost i na úplně moderní systémy.

A SSD osadit souhlas - to mu vlije nový život do žil, pokud to CPU není vysloveně pomalé na náročný systém tak SSD běh počítače zrychlí podstatně, zejména když OS rád swapuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 12:18 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3409
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 25 times
Been thanked: 213 times
Je to noťas HP TC4200 :-)

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 12:34 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 2538
Has thanked: 157 times
Been thanked: 261 times
Maximální podporovaná RAM 2 GB tak máš ještě 512 MB rezervu :P. Ale jednojádro Pentium M už není žádná velká diskotéka, byť na 2 GHz. Spíš bych se bál toho disku aby tam nebyla nějaká konektorová specialita v téhle velikostní kategorii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 16:12 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11.08.2021, 19:40
Příspěvky: 147
Bydliště: Base 493.
Has thanked: 21 times
Been thanked: 4 times
Keď niečo rado swapuje,tak to aj bude rýchlo vyčerpávať zápisovú životnosť SSD,to aby ste mali v zálohe potom na normálnom HDD aj image toho OS,aby ste ho mohli vždy znovu naklonovať na nové SSD,až Vám tie swapy budú 1 SSD za 2.zabíjať...

_________________
<font color="darkgreen">Live long & prosper & let others live long & prosper too=do not eat Animals.
Did U knew,Blue Screens Of Death r 32bit & 64bit only?
They do not run on Win16,nor DOS:) .
That is,y Win16 & DOS r the best...
No,Windows 10 is not equal to Windows 7+Windows 3...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 20:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9544
Bydliště: Praha
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1198 times
Tím LTS jsem neuměle naznačoval Long Term Support. Nic víc.
S tím swapováním u SSD to není tak horké. Před lety jsem si pořídil jeden 128GB SSD disk právě jen pro "odkládání" na všechno - Winy, Photoshop, atp. Jedná se o mnohými zatracovaný ADATA SP900. Reálně má odmakáno jako swap disk 28806 hodin (právě teď) a stále bezchybně maká.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 18.11.2021, 22:45 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11.08.2021, 19:40
Příspěvky: 147
Bydliště: Base 493.
Has thanked: 21 times
Been thanked: 4 times
To na ňom ale nemáte nič cenné,keď píšete,že len na swap,to o nič neprídete,až chcípne,no a všetko na báze flešky má tú nevýhodu,že nijak pred chcípnutím na rozdiel od HDD nevaruje,žiadne spomalenie,vadné sektory,divné zvuky,do poslednej sekundy plný výkon,všetko OK,a potom zo sekundy na sekundu všetko naraz chcípne bez varovania,SSD nemám a nemala som,ale toto som zažila s fleškami a SD kartami a známej-programátorke odchádzali SSD,keď na nich mala Linux Swap partition,toto súhrnne ma odradilo od úvah používať preraSStený flešDisk pre OS,preto tam mám aj to vlákno,kde nastaviť hranicu podľa miery swapovania v Legacy Windows a v NT,čo ešte na fleš-médium a čo rozhodne na HDD...
Ale ešte si tipnem,že máte 32GB RAM,tak to sa asi nejak extenzívne neswapuje...
A tiež keď sa fleš médium nezapĺňa príliš,napríklad len do 50%,tak vraj vydrží dlhšie.
Mne väčšinou chcípali fleš médiá plné z 80 a viac %.
Rozmýšľam,čo by som si tak trúfla dať na SSD za OS...asi NT 4.0 a staršie,tie snáď swapujú dosť málo a na CF a SD Win16 a DOS,tam je swapovanie skoro 0.

_________________
<font color="darkgreen">Live long & prosper & let others live long & prosper too=do not eat Animals.
Did U knew,Blue Screens Of Death r 32bit & 64bit only?
They do not run on Win16,nor DOS:) .
That is,y Win16 & DOS r the best...
No,Windows 10 is not equal to Windows 7+Windows 3...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 19.11.2021, 07:57 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2013, 00:11
Příspěvky: 267
Has thanked: 0 time
Been thanked: 28 times
Ma na to vliv vic veci. Treba prvni SLC a MSC flesky zvladly o hodne vic prepisu bunky nez dnesni TLC/QLC. Taky hraje roli volne misto na disku (radic muze zapisy rovnomerne rozprostrit pres vic bunek) a jesi se TRIMuje. CF karty bych radsi takle netrapil, pokud to neni zrovna naky spesl industrial typ s kvalitnim WL. Obecne bych ale na SSD ani jine flash dulezitejsi data nenechaval, tak este kombinuju s klasickym tocivim diskem. Je pravda, ze u flashek byva casto syndrom "nahla smrt" a nevytahnete uz ani Byte, zatim co tocivy HDD se vetsinou zacne loucit pres SMART relocated/pending sectors, pokud zrovna nevyhori neco na elektornice (kdo pamatuje treba kdysi PC zdroje Morex, tak ty umely po case vypalit zakladovku se vsema pripojenyma mechanikama)...

_________________
http://rayer.g6.cz, core i7-2600K, SB Audigy+YMF724+DreamBlaster, GTX670, DOS/WIN98SE/NT4/XP/Debian | retroPC: PPro 200, 192MB, SB AWE64+Live, Matrox Millenium II/4MB+Voodo1, USB 2.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak omezit žravost Firefoxu ?
PříspěvekNapsal: 19.11.2021, 14:34 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11.08.2021, 19:40
Příspěvky: 147
Bydliště: Base 493.
Has thanked: 21 times
Been thanked: 4 times
Pokladáte za trápenie CF aj DOS/Win16 so zakázaným swapom,alebo ste mysleli tie prípady,keď si niekto veselo nainštaluje na CF Windows 98?
Ja ich používam na tie prípady,keď treba tak malé médium,že už je problém zohnať HDD tak malej kapacity,ako na staré verzie DOSu,kompy s BIOSom pod 504MB a pod.,ináč sa držím HDD.
Čo je úplne najlepšie na SSD,je,že spôsobili pokles cien HDD,len mám obavu,že s poklesom cien asi klesá aj qalita a životnosť,ale asi 1.8TB HDD vydrží stále dlhšie,než eqivalentné SSD(za rovnako náročnej systémovej prevádzky),ale najväčší prínos SSD pre mňa rozhodne je to,že vďaka nim dosiahnem na 1.8TB HDD,o čom sa mi pred 10 rokmi ani nesnívalo,keď nemám diskové miesto,väčšinou nie je veľký problém kúpiť ďalší HDD,pred 15 rokmi som ešte musela triediť a 2 až 3x napáliť a z disku vyhodiť,čo tam nutne nemuselo byť a teraz už HDD v pomere na kapacitu výdu lacnejšie,než eqivalentné množstvo DVD...a to je všetko vďaka SSD...No a ešte je prínos SSD,že si viac vážime aj ten krásny zvuk HDD...
To som tiež čítala,že 1.generácia fleš pamätí vydržala omnoho viac prepisov,než dnešné technológie.
Hlavne ma nasiera,ako propaganda hovorí o HDD ako o zastaralých,hoc nič lepšie stále neexistuje(ak nerátam mimozemské technológie) a SSD sú de fakto v beta verzii vývoja a s obmedzeným počtom zápisov zďaleka nie sú plnohodnotnou náhradou,nieto ešte upgradom oproti HDD a nižšia spotreba a vyššia rýchlosť je možno super,ale ušetrený čas a energiu musím spotrebovať na omnoho častejšie zálohovanie toho SSD,čo sekundu pred smrťou nemá jedinú vrásku a môže odísť o 28'806 hodín,alebo o 28.8 sekundy,s HDD nikdy v takej neistote nie ste,SSD nám asi k výrazu Modrá smrť prinesú aj výraz Tichá smrť...
Napr.SD karty ani neprepisujem,priebežne zálohujem na HDD a originál,keď ju celú zaplním,odložím a dám tam novú.
Ale zaujímavé je,že najčastejšie na fleškách všetkých druhov odchádzajú ich interné radiče,viac,než flešové bunky,videla som už mŕtve flešky oboch typov smrtí,tých,kde sa zobrazí a v Partition Wizarde ju vidím a je označený zväzok ako BAD,je menšina-tam sú mŕtve bunky a prevažujú tie mŕtve flešky,ktoré vôbec po pripojení nevidno,tie majú KO (aj) svoj radič...
Elektronickú stránku istím pre desktopu UPS a pre ostatné prepäťovými ochranami,predpokladám,že tie zdroje urobili,čo píšete,po tom,čo schytali nejaké pre5ie.
Saozrejme sa vždy bojím aj nejakého interného prierazu 12V na 5 alebo 3.3 obvod,raz mi zničoho nič z 1 Molex rozdvojky vypadol 1 drôt a začal si tam len tak visieť,našťastie to bol GND a nič vypadnutým koncom netrafil,ale keby to bol +12 a dopadol by na nejakú vodivú cestu 5,3.3,alebo 1.8,tak by to bola katastrofa...

_________________
<font color="darkgreen">Live long & prosper & let others live long & prosper too=do not eat Animals.
Did U knew,Blue Screens Of Death r 32bit & 64bit only?
They do not run on Win16,nor DOS:) .
That is,y Win16 & DOS r the best...
No,Windows 10 is not equal to Windows 7+Windows 3...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz