OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 27.07.2021, 13:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 11:48 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 2023
Bydliště: Brno
Has thanked: 584 times
Been thanked: 176 times
Možná jsem objevil Ameriku, ale při zkoumání jak Amiga OS pracuje s cestami souborů jsem u programu Directory Opus našel chybu (verze 4.16). Znak "/" DO umožní dát na 1. pozici v názvu. Nejdříve jsem si říkal, že je to divná vlastnost, pak jsem pochopil, že je to spíše chyba. Při kopírovaní souboru viz foto mne DO upozorňuje, že soubor "drac.txt" již existuje a přitom přesouvám soubor "/drac.txt". Tak jsem si tak trochu oddechl, že OS3 nemá divnou logiku. Pokud se pletu, prosím opravte mne ;)


Přílohy:
chyba.jpg
chyba.jpg [ 96.37 KiB | Zobrazeno 14284 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 12:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
Ono tam tech chybek v souvislosti s nazvy asi vic, nejde napriklad pracovat s nazvem delsim nez je v tom Dopusu viditelne. Nektere filesystemy (na rozdil od FFS) delsi jmena umoznuji a je nutne si je pak primo ve WB zkratit, jinak Dopus je sice vidi, ale nedokaze s nimi nic udelat (typicky se to stava pri kopirova z CF karty v PCMCIA).

To co popisujes je dost extrem, lomitko v nazvu je konvence, kterou by nikdo nemel pouzivat i kdyz to jde (coz tedy koukam ze to vubec mozne).


Naposledy upravil Doda dne 27.05.2013, 12:23, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 12:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1041
Has thanked: 231 times
Been thanked: 217 times
Doda píše:
Ono tam tech chybek v souvislosti s nazvy asi vic, nejde napriklad pracovat s nazvem delsim nez je v tom Dopusu viditelne. Nektere filesystemy (na rozdil od FFS) delsi jmena umoznuji a je nutne si je pak primo ve WB zkratit, jinak Dopus je sice vidi, ale nedokaze s nimi nic udelat (typicky se to stava pri kopirova z CF karty v PCMCIA).

To co popisujes je dost extrem, lomitko v nazvu je konvence, kterou by nikdo nemel pouzivat i kdyz to jde (coz tedy koukam ze to vubec nejak jde).


Ja teda DOpus nepouzivam, ale to samy dela Filemaster. Jak je nazev delsi nez nejaka hranice, tak to FM nezkousne.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 12:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
On je to zrejme limit z nejakeho stareho OFS, ktere melo max 31 znaku v nazvu a uz to tam zustalo. Normalne nikdo delsi nazev nepotrebuje, ale setkavam se s tim prave pri kopirovani nejakych WHDload souboru stazenych z netu, kde je v nazvu souboru sileny popis vseho mozneho.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 12:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1041
Has thanked: 231 times
Been thanked: 217 times
Doda píše:
On je to zrejme limit z nejakeho stareho OFS, ktere melo max 31 znaku v nazvu a uz to tam zustalo. Normalne nikdo delsi nazev nepotrebuje, ale setkavam se s tim prave pri kopirovani nejakych WHDload souboru stazenych z netu, kde je v nazvu souboru sileny popis vseho mozneho.


Yep, presne u tohoto mi to taky vadi. Ve WB nevo v CLI to musim nejprv prejmenovat.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 12:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1799
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 406 times
Been thanked: 669 times
Tak ja pouzivam FileMaster 3.1 beta 12 a tam problem nemam, protoze to opravili, ale nevim, ve ktere verzi.

-Support for Files&Drawers with more than 30 chars (now 108 chars)

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 13:02 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9290
Bydliště: Praha
Has thanked: 1466 times
Been thanked: 1143 times
No jo no. Autoři asi nepočítali s tím, že user bude zkoušet, které znaky se dají vrazit do jména souboru :-)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 13:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
To by asi ani neslo, nemuzes vedet, jake vlastnosti ma filesystem se kterym pracujes a jakou mnozinu znaku ti poskutyje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 13:39 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 2023
Bydliště: Brno
Has thanked: 584 times
Been thanked: 176 times
misticjoe píše:
No jo no. Autoři asi nepočítali s tím, že user bude zkoušet, které znaky se dají vrazit do jména souboru :-)


No tak pokud potřebuji zpracovat nejaký soubor přes programovací jazyk a mám celou cestu, tak potřebuji vědět možnosti, co jsou dané samotným OS Amigy. Tedy zatím nevím v Pythoně příkaz, co by mi vypsal název souboru bez cesty (když je udaná) i když mi přijde logické, aby takový existoval a trochu jsem pátral, ale zatím nic. Bavím se o souboru, který mám přes programovací jazyk otevřen ke zpracovávaní. Takže si zatím název vytáhnu z cesty co zadal uživatel ;). Jde mi o základní vlastnosti toho, když užvatel zadáva cestu souboru. Ale tak už jsem si to trochu oťukal. Takže přijde na řadu fáze skriptu :)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.05.2013, 14:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
Pythos ti pochopitelne uz z principu rozhrani OS ukryje (aby ty programy mohli bezet na vsechn platformach), takze budto na to bude nejak funkce pripadne to bude metoda objektu, nebo si ji budes muset napsat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.12.2014, 11:27 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Nikde nemůžu najít Directory Opus v4.16 resp. "4.22 fixed" v češtině. Mohl by prosím někdo poskytnout? Je to stará verze, tak předpokládám že nic nelegálního nežádam.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.12.2014, 19:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
To ze je v cestine je dulezite?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.12.2014, 19:27 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:39
Příspěvky: 73
Has thanked: 16 times
Been thanked: 7 times
Ne, vlastně ne.

_________________
AMIGA PC PSX PS2 PS3 PS4


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.12.2014, 14:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
4.16 je verze fungujici i na 68000, kde ji vzit snadno nevim, ale je na ClassicWB 68k verzi, tak si ho muzes vzit tam, zas takova komplikace to nebude.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.12.2014, 14:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1781
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
Ja se to vlastne nepokusil hledat, ale hned prvni pokus me nasmeroval sem http://dopus.free.fr/download.php


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz