OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 03.08.2021, 03:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Pravidla fóra


Hlašte, prosím, neaktivní témata. Po uskutečnění transakce napište krátké hodnocení k uživateli. Jeden uživatel = jedno hodnotící téma.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30.05.2021, 16:34 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2018, 08:27
Příspěvky: 374
Has thanked: 145 times
Been thanked: 78 times
Do mé stavby 386 sháním IDE řadič s COM porty a kdyby se náhodou štestí unavilo, koupím i nějakou ISA zvukovou kartu. Na oplátku mohu nabídnout plně funkční Quantum IDE disk 40 MB.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.05.2021, 18:09 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3339
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 25 times
Been thanked: 207 times
Určitě nejakej mám, jen to vyhrabat.
Jakou tam máš paměť ?
Já sháním nějakou 387 na vylepšení.

Mám tu jednu nepoužitou mini desktop krabici tak tu 386 dám do ní.
486 tam už nenacpu, mám s PCI slotama a ty štafle jsou ISA.
Jsou tam štafle se 4-ma pozicema, tak budu muset šetřit deskama.

Ve předu to má 1 pozici 5,25" tak bych z toho mohl udělat turbo Commodore PC1 :lol:

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.05.2021, 20:15 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 4021
Has thanked: 181 times
Been thanked: 316 times
Mel bych oboji, kdyby sis u Danharda nevybral. Nasel bych i nejake AWE64.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31.05.2021, 09:42 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2018, 08:27
Příspěvky: 374
Has thanked: 145 times
Been thanked: 78 times
>Danhard: dík, kdybys něco našel, stavil bych se někdy k večeru. Mám "nadupanou" 386DX40, celých 8 MB RAM, všechny sloty obsazené, 128 kB cache, ještě bych mohl dalších 128 kB přidat. Místo HDD jsem dal CF 256 MB, protože disky sice fungují, ale nechce se mi je trápit po těch skoro 30. letech. Grafika klasická Trident 512 kB. Na disku byl Novell DOS 7, nějak fungovala i síť, to bych rád nějak dal dohromady, síťová karta má BNC i RJ45 10Mbps, ale doba DOSu a sítí mě úplně minula, tak bude trochu výzkum. Přes Kermit a sériovou linku jsem to včera propojil s ESP01 a pak dál do internetu, ale to není ono, síť je síť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31.05.2021, 16:00 
Offline
Profík

Registrován: 26.04.2015, 20:26
Příspěvky: 792
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 49 times
Nepíšeš, odkud jsi. V Olomouci mám krabici různých IDE a Audio pro ISA, jen si vybrat, co Ti pojede.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04.06.2021, 22:49 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2018, 08:27
Příspěvky: 374
Has thanked: 145 times
Been thanked: 78 times
Díky Danhardovi řadič vyřešen, 386SX už chroupá diskem. Teď jen nějakou tu zvukovku a Doom přes sériový kabel se sousedem můze začít!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04.06.2021, 23:35 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 2195
Has thanked: 129 times
Been thanked: 210 times
Doom na 386SX? Zvuk? A ještě multiplayer? To je optimizmus na úrovni návštěvníka Zoo, lezoucìho do lvího výběhu se slovy "co by se mi tak mohlo stát" :-D. Na tom půjde i Wolf3d blbě, kdepak Doom...

Jinak ale gratulace k běžícímu PC :-).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 06:11 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 3339
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 25 times
Been thanked: 207 times
Myslel jsem že je to 386DX-40, na tom už Doom chodí :D

_________________
Diagnóza: Touretteův syndrom, Koprolálie, Dyslexie, Obsedantně kompulzivní porucha.
Kalkulačky: Privileg PR56, TI51-III, TI57, TI58, TI59, TI83, TI-83 Premium CE, TI89
Počítadla: BOBO64, ZX48 plus, DG-88, Didaktik-M, C16, C64C, Amiga 500+, MZ800, MUPID C2A2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 07:24 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 2195
Has thanked: 129 times
Been thanked: 210 times
Já vím - co noha nohu mine :lol:.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 09:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 24.05.2018, 22:32
Příspěvky: 1310
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 386 times
Been thanked: 403 times
Se synem jsme hrávali DOOM spolu přes síťový kabel, kdy on měl 386 (myslím snad dokonce SX 33MHz) a já 486 a jelo to pěkně, jen měl okno zmenšené nějak na 75%.

_________________
i++ (INC) increment
i-- (DEC) decrement
i@@ (EXC) excrement


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 09:19 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 2195
Has thanked: 129 times
Been thanked: 210 times
No nic proti ale já Dooma na 386 taky "hrál" a ačkoliv tehdy se mi to coby malému střelci pižďuch líbilo, tak dobře vím že na skutečné hraní to moc nebylo. Jak běhá Doom na steroidové 386DX 40MHz s 256kB cache je vidět zde:
phpBB [video]


A teprve v třetím nejmenším okénku na LOW nebo druhém na HIGH ( :-D ) se to dá tak nějak označit jako dostatečně plynulé. Samozřejmě s rozlišením cca 80x60 už multiplayer ztrácí svoje kouzlo když soupeř má full screen na 486 a jak Phil dodává, timedemo není z nejnáročnějších, v pozdější fázi hry přituhuje na počet protivníků i polygonů což FPS tlačí níž a níž :-). Ale zase jeden na jednoho v malém levelu to určitě běhalo líp než s počítačem řízenými protivníky na Nightmare na nějaké pláni jeskyní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 09:58 
Offline
Radil

Registrován: 07.05.2014, 10:29
Příspěvky: 527
Has thanked: 11 times
Been thanked: 34 times
vy ste nejaky zmlsaní.
to je jak virtualne realita.
treba si pozriet jak fici kens labyrint na 286, 8mhz
2 fps should be enough for everybody


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 10:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 24.05.2018, 22:32
Příspěvky: 1310
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 386 times
Been thanked: 403 times
Jo zmlsaná generace. :D I se 2 fps v náročnějších místech se dala ještě užít zábava, i když občas už se muselo střílet po paměti nebo jsem musel synovi pročistit cestu z mého pc.

_________________
i++ (INC) increment
i-- (DEC) decrement
i@@ (EXC) excrement


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2021, 10:42 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2018, 08:27
Příspěvky: 374
Has thanked: 145 times
Been thanked: 78 times
Hele neberte mi iluze. Hráli jsme Dooma na 386SX16 staršího bráchy kamaráda, v minimálním okénku a bez zvuku. Na mé 386DX40 to teď hrát jde, druhé menší okénko od maxima. SX byl překlep ... Soused má prý uloženou funkční 486DX50, to mě bude čekat na sprovoznění.
Btw. uspořádal jsem dětskou LAN párty, kdy jsem provětral staré notebooky s WinXP a přes dobový 11Mbps wifi router je propojil a děti pařily Bulánky ve 4. s dost velkým nadšením. Jaké bylo zklamání dětí, když pak doma chtěli od rodičů Bulánky do tabletu nebo PC a rodiče jim řekli, že to v žádném Stóru nikde není a že na to mají asi moc staré počítače :-D.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06.06.2021, 14:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9295
Bydliště: Praha
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 1144 times
Bude nová verze Bulánků. Každopádně DOOM je věc sama pro sebe. Tenkrát to nadšení z něj bylo obrovské. A lidi byli zvyklí, že vektorové hry také často běžely jen třeba 15FPS (F1GP, Stunts, atp.) na běžných domácích strojích (často i pomaleji).

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz