OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 22.04.2024, 23:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 12:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2395
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 427 times
Been thanked: 446 times
Tak jsem narazil na problemek. O vikendu jsem blbnul se svoji A1200. Nekde jsem si zasantrocil CF s nainstalovanym amigaos 41FE, nasel jsem jen 4.0 classic instalaci. Tak jsme se rozhodl, ze si ji pripravim ve winuae. Jenze winuae neemuluje BVisionPPC, takze smolik. Pokusovanim jsem zjistil, ze proste muzu BVisionPPC nainstalovat, jen ho neaktivuji a jedu v AGA. Takze instalaci muzu provest, skoro vse si pripravit a na realne amize potom postelovat grafiku.
Ale zarazilo me, ze jsem nikde nenasel moznost nejake zmeny nebo doinstalace grafiky. Tedu jakysi navod na netu je ... dokopiruj soubory, uprav textak...
Myslel jsem si, ze podobne jako na 68k systemech muzu znovu spustit instalaci P96 a tam si vybrat kartu... ouha, nic takovyho jsem neasel. To to vazne neexistuje a nebo jsem, natvrdlej a navidim to? :A

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 18:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Nakopiruj do /devs/monitors odpovidajici soubor ze /storage/monitors. V /prefs pak mas normalne screenmode a piccaso96mode.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 19:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2395
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 427 times
Been thanked: 446 times
Nemam ve storage/monitors zadne monitory. Jen na instalacnim CD. Kdyz to zkousim ve winuae a pridam PicassoIV a nakopiruju soubor monitoru z instalacniho CD, tak se mi zadny screenmode neukaze. P96 nema zadny board na ktery bych aplikoval nove vytvorene rozliseni.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 19:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10131
Bydliště: Praha
Has thanked: 1960 times
Been thanked: 1522 times
Já tedy nemám nejnovější WinUAE. Takže nevím, co všechno emuluje, ale pokud vím, tak je třeba mít aktivované v emulátoru UAEgfx a k tomu nakopírovaný správný monitor v devs.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 20:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
V OS40 toho dost chybelo, v tom je OS41FE podstatne lepsi. Klidne si to “nekde” sezen, seriove cislo neni k instalaci potreba, pouze k registraci a update.

Krome souboru ze /storage/monitors potrebujes i odpovidajici driver, na ktery to ukazuje, ten je myslim prino v /devs, musis se podivat do toho souboru v monitors podivat. Pak uz ti picasso96mode bude ten board ukazovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 22:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2395
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 427 times
Been thanked: 446 times
Ty ovladace se kopiruji do kickstarts, pak se musi poeditovat nejaky layout soubor. Ale to jsem prave nemyslel, myslel jsem, ze jsem prehlidl nejake nastaveni v prefsech. Je to spis akademicka otazka, nahore jsem psal, ze pripravit si CF lze i ve winuae vcetne instalace BVisionPPC.
Normalne to asi nikdo moc nepotrebuje, ale kdyz mas klasickou ppc amigu a k tomu nejaky PCI, tak uz to uplne teoreticke neni, tam jsou karty precijen dostupnejsi.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.06.2023, 22:21 
Offline
Radil

Registrován: 18.10.2014, 23:10
Příspěvky: 377
Has thanked: 28 times
Been thanked: 120 times
Ja som bol doteraz v tom, že OS 4.0 nebol pre klasické Amigy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.06.2023, 09:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Antony/DTA píše:
Ja som bol doteraz v tom, že OS 4.0 nebol pre klasické Amigy.


Je verze 'Classic", ale musis mit PPC turbokartu, takze to neni uplne pro kazdeho. Jde to normlane pouzit, i kdyz tech (+-) 200MHz je trochu limitujici.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.06.2023, 09:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Starej_Mraf píše:
Ty ovladace se kopiruji do kickstarts, pak se musi poeditovat nejaky layout soubor. Ale to jsem prave nemyslel, myslel jsem, ze jsem prehlidl nejake nastaveni v prefsech. Je to spis akademicka otazka, nahore jsem psal, ze pripravit si CF lze i ve winuae vcetne instalace BVisionPPC.
Normalne to asi nikdo moc nepotrebuje, ale kdyz mas klasickou ppc amigu a k tomu nejaky PCI, tak uz to uplne teoreticke neni, tam jsou karty precijen dostupnejsi.


Jo, moc uz si to nepamatuji. Nainstaloval jsem to podle navodu a je to uz prilis davno.

Koukam ted na moji instalaci ve WinUAE a mam tam dva "monitory", PicassoIV a UAEGFX. Skoro bych rekl, ze jsou potreba oba, ale uz nevim proc. Kazdopadne v Picasso96Mode nemam videt zadny adapter a ve Screenmode mam vybrany adapter typu "UAE". Krome neho uz je tam jen "pal". V nastaveni UAE mam graficku adapter "UAE Zorro III". Tak mozna ze to PicassoIV tam je zbytecne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.06.2023, 15:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Uz to chapu s tim PicassoIV. To je RTG karta, kterou muzes pouzit pri instalaci, protoze instalacni CD obsahuje jeji ovladace, ale pozdeji to muzes prepnout na "UAE Zorro II", ktere se lepe hodi pro emulaci a umi vyssi (jina nez 4:3 a dalsi obskurni) rozliseni, ale musis si tam par veci dokopirovat. To je k te zvedavosti jak to funguje. Picasso96Mode sice zadny RTG adapter neukazuje, ale pokud si zalozis novy, respektive az po tom, muzes si k nemu ten RTG Board priradit, jak to PicassoIV, tak tu emulovanou UAE Zorro III.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.06.2023, 19:44 
Offline
Radil

Registrován: 18.10.2014, 23:10
Příspěvky: 377
Has thanked: 28 times
Been thanked: 120 times
Doda píše:
Antony/DTA píše:
Ja som bol doteraz v tom, že OS 4.0 nebol pre klasické Amigy.


Je verze 'Classic", ale musis mit PPC turbokartu, takze to neni uplne pro kazdeho. Jde to normlane pouzit, i kdyz tech (+-) 200MHz je trochu limitujici.

Tomu rozumiem, ale myslel som si, že podpora klasickej Amigy bola až u verzie 4.1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.06.2023, 20:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1977
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Antony/DTA píše:
Doda píše:
Antony/DTA píše:
Ja som bol doteraz v tom, že OS 4.0 nebol pre klasické Amigy.


Je verze 'Classic", ale musis mit PPC turbokartu, takze to neni uplne pro kazdeho. Jde to normlane pouzit, i kdyz tech (+-) 200MHz je trochu limitujici.

Tomu rozumiem, ale myslel som si, že podpora klasickej Amigy bola až u verzie 4.1
Aha takhle….. tak je i OS40 Classic. Ja mam proste OS4 a dal si to v hlave moc nedelim, tak jsem ten dotaz nepochopil.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz