OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 18.04.2024, 06:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 28.10.2020, 06:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 1045
Bydliště: Praha
Has thanked: 205 times
Been thanked: 123 times
nemate nekdo? pripadne link? Google odkazuje na verzi 2.4.1 ale tu jsem nasel vsude jen pro Intel... Dokonce i predchozi 2.2.3 jen pro Intel... Rad bych ho mel na Leopardu na G4ce...
Diky moc

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 28.10.2020, 10:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:34
Příspěvky: 552
Has thanked: 411 times
Been thanked: 167 times
Co tohle? Uplne dole je verze 3.0.2
https://macintoshgarden.org/apps/fs-uae-241


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 28.10.2020, 15:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 1045
Bydliště: Praha
Has thanked: 205 times
Been thanked: 123 times
ty jo... na tohle jsem narazil, ale stahoval jsem jen ty nahore. Diky moc.
Ale stejne si po spusteni nevim rady :(
V Intel verzi jsou soubory dva - arcade a launcher. Tady je jen jeden, po jehoz spusteni se otevre cerna obrazovka na ktere se pomalu vykresli to, co je na screenshotu... Je tam cerveny kurzor mysi, ale jen v tom cernym ctverci a do menu programu se neda dostat, Chybi ten launcher, ve kterem jsem si vsechno nastavil (napr. cestu ke kickrom nebo .hdd soubor...) Nemate nekdo s touto verzi pro PPC zkusenost?
Dekuju
Příloha:
gč-fsuae-co_s_tim-1600x900.jpg
gč-fsuae-co_s_tim-1600x900.jpg [ 195.83 KiB | Zobrazeno 8055 krát ]

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 28.10.2020, 17:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1976
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
Zkusenost nemam, ale klidne muze ta okenni komponenta na nastavovani chybet a budes muset rucne editovat konfigurak. To co vidis je ROM od Arosu, v podstate free reinplementace kickstartu, kterou k tomu na rozdil od nej muzou davat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 29.10.2020, 12:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10123
Bydliště: Praha
Has thanked: 1956 times
Been thanked: 1521 times
Nevím jak dnes, ale Aros 68k dřív fungoval docela pomalu (vztaženo k originální ROM i OS). Co jsem kdysi fsUAE zkoušel pod Ubuntu, tak skutečně nemělo menu a konfig se editoval ručně - snad jen disketové menu a nějaké drobnosti se objevily po stisku F12. Je možné, že tady to bude obdobně.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 29.10.2020, 18:11 
Offline
Nemluva
Uživatelský avatar

Registrován: 06.11.2017, 11:08
Příspěvky: 4
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
misticjoe píše:

Ve verzi pro Ubuntu má FS-UAE menu a vše se dá nakonfigurovat i klikáním. Po spuštění emulace se dají některé parametry/disky měnit klávesou F12.
https://imgur.com/a/18rECQb


Přílohy:
FS-UAE launcher.png
FS-UAE launcher.png [ 203.29 KiB | Zobrazeno 7968 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 29.10.2020, 19:29 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 10123
Bydliště: Praha
Has thanked: 1956 times
Been thanked: 1521 times
Jasně, dneska jo. My tu řešíme starou verzi pro PPC, která zřejmě launcher nemá.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 29.10.2020, 20:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1976
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 255 times
misticjoe píše:
Nevím jak dnes, ale Aros 68k dřív fungoval docela pomalu.


Ale ja nemyslim Aros operacni system, ale jen jejich reimplementovanou ROM, ktera je v pohode a free.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 02.11.2020, 17:16 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 01.07.2014, 17:05
Příspěvky: 240
Bydliště: Buštěhrad
Has thanked: 19 times
Been thanked: 50 times
Na PPC nemá cenu vůbec FSUAE zkoušet. Nemá JIT a je to pomalý jak šnek. Pokud chceš emulovat Amigu na PPC tak jedině https://euaejit.blogspot.com/

_________________

Obrázek ZX Spectrum: Didaktik M, ZX 48k, Černá Gama, Frankenstein 48k, Harlequin 128k v ZX+, Did Kompakt, ZX81
Obrázek Amiga: Amiga 4000D CyberStorm MKIII, Amiga 1200 + Blizzard 1230IV, Amiga 1200T Infinitiv, A600, A500
Obrázek Ostatní: Atari ST 1040FM, Shrap MZ-821, Apple lle, Commodore 64, SGI Indigo2, Sun Ultra 5
Obrázek Apple: G3 BW, G4 PCI, G4 QS, G4 MDD, iMac G3, iBook G3, iBook G4, LC II, LC III, LC 475, Performa 630, PM7300, PM7200, PM8500, Quadra 650, PB 160, PB G3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 02.11.2020, 17:17 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 01.07.2014, 17:05
Příspěvky: 240
Bydliště: Buštěhrad
Has thanked: 19 times
Been thanked: 50 times
https://sourceforge.net/projects/euaepp ... JITBETA05/ Jako GUI se pak používal Hitorro

_________________

Obrázek ZX Spectrum: Didaktik M, ZX 48k, Černá Gama, Frankenstein 48k, Harlequin 128k v ZX+, Did Kompakt, ZX81
Obrázek Amiga: Amiga 4000D CyberStorm MKIII, Amiga 1200 + Blizzard 1230IV, Amiga 1200T Infinitiv, A600, A500
Obrázek Ostatní: Atari ST 1040FM, Shrap MZ-821, Apple lle, Commodore 64, SGI Indigo2, Sun Ultra 5
Obrázek Apple: G3 BW, G4 PCI, G4 QS, G4 MDD, iMac G3, iBook G3, iBook G4, LC II, LC III, LC 475, Performa 630, PM7300, PM7200, PM8500, Quadra 650, PB 160, PB G3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS-UAE pro PPC
PříspěvekNapsal: 04.11.2020, 17:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 1045
Bydliště: Praha
Has thanked: 205 times
Been thanked: 123 times
themrkocour píše:
https://sourceforge.net/projects/euaeppcjit/files/0.8.29-PPCJITBETA05/ Jako GUI se pak používal Hitorro


diky moc! v okne to moje 2x 1,4 GHz G4 nedava ani v 1280 x 720, ale ve fullscreenu jo... mam to jen na skladani modu, muzu se do toho zase pustit!!!

Příloha:
euae-jedeto.jpg
euae-jedeto.jpg [ 652.22 KiB | Zobrazeno 7852 krát ]

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz