OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Vstava historickch poctacu

Právě je 06.12.2022, 00:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 20.11.2022, 17:25 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9358
Bydliště: Praha
Has thanked: 1680 times
Been thanked: 1303 times
Look ve mně svou nabídkou USB zvukovky pro PPC Macy vyvolal drobnou otázku. Kdysi jsem si koupil USB zvukovku do PPC Amči, že si jako vylepšim ten soundový prožitek. Nicméně jsem pak zjistil, že to strašně žere CPU. Nikdy mě nenapadlo, že bych připojoval USB zvukárnu do PPC MACa, protože jsem ho jako zvukové zařízení nepoužíval (stačilo mi vždy to, co nabízí na boardu). Jak se taková USB zvukovka, když už se mi tu válí, tváří v PPC Macu? Taky žere CPU? A jak moc? (čili otázka spíš na Looka, bo s tím má zkušenosti).

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 20.11.2022, 19:32 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 928
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 93 times
misticjoe píše:
Look ve mně svou nabídkou USB zvukovky pro PPC Macy vyvolal drobnou otázku. Kdysi jsem si koupil USB zvukovku do PPC Amči, že si jako vylepšim ten soundový prožitek. Nicméně jsem pak zjistil, že to strašně žere CPU. Nikdy mě nenapadlo, že bych připojoval USB zvukárnu do PPC MACa, protože jsem ho jako zvukové zařízení nepoužíval (stačilo mi vždy to, co nabízí na boardu). Jak se taková USB zvukovka, když už se mi tu válí, tváří v PPC Macu? Taky žere CPU? A jak moc? (čili otázka spíš na Looka, bo s tím má zkušenosti).


Mel jsem ji v G4 MDD FW800 (cize 2x 1,4 GHz CPU) se 2 GB RAM pod Leopardem a zadneho zpomaleni jsem si nevsiml. Ale popravde, zatez CPU jsem nezkoumal.
Ale tusim, ze jsem pres TenFourthFoxe streamoval hudbu ze SoundCloudu a jelo to bez zpomaleni systemu :))
TASCAM uvadi, ze minimalni konfigurace je G4 1 GHz, asi to maji spocitany

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 22.11.2022, 15:57 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2022, 22:11
Příspěvky: 92
Has thanked: 44 times
Been thanked: 11 times
Závisi na zvukovke. Niektoré majú výkonné dspčko aj riadiace cpu tak nežerú nič. Lacné môžu spomaľovať ale na také bežné pracovanie to nezpoznáš. Skôr v hudobnom programe niekoľko stôp naraz resp. virtualný synth nástroj. Ono na pozeranie filmov stačí onboard. Nemusíš mať nízku latency odozvu medzi stlačeným klávesom na syňťáku a zvukovkou.

_________________
Atari 130XE+Ultimate1MB+RasterStereo+RasterSDdrive
Atari TT030+256MB Ram+USB+IDE+ISA VME ET4000
C64+3SID+SD2IEC+FM-YAM+EasyFlash
Amiga500+TF530/FPU+FlashROM(KS+EmuTOS)+1MB
ZX128+2A+TurbosoundFM+DivIDE
CPC464+JustCPC2/512kb+FDDEmulator+PlayCity/2YM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 22.11.2022, 18:59 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 928
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 93 times
btw. 2 Mistic: co to je vlastne za zvuknu, ze jede i Amcou? :)

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 23.11.2022, 17:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9358
Bydliště: Praha
Has thanked: 1680 times
Been thanked: 1303 times
Nějaká SB compatible. Vím, že jsem ji rozchodil přes AHI, ale už je to fakt dlouho.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: USB zvukovka u G5
PříspěvekNapsal: 23.11.2022, 20:47 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2022, 22:11
Příspěvky: 92
Has thanked: 44 times
Been thanked: 11 times
SB128? Na ng Amigach tuším je driver.

_________________
Atari 130XE+Ultimate1MB+RasterStereo+RasterSDdrive
Atari TT030+256MB Ram+USB+IDE+ISA VME ET4000
C64+3SID+SD2IEC+FM-YAM+EasyFlash
Amiga500+TF530/FPU+FlashROM(KS+EmuTOS)+1MB
ZX128+2A+TurbosoundFM+DivIDE
CPC464+JustCPC2/512kb+FDDEmulator+PlayCity/2YM


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz