OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 01.02.2023, 21:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 11:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
Nevíte co je to za počítač?
https://aukro.cz/historicky-pocitac-s-p ... 7023553472
Je tam 4Mhz procesor Zilog Z80.
Ani karta nevypada jako ISA ( 31pin), má jen 25 pin konektor.
Bedna vypadá jako od XT ale deska počítače je do toho asi dobastlená?

Příloha:
z80_2.jpg
z80_2.jpg [ 138.66 KiB | Zobrazeno 1974 krát ]

Příloha:
z80_1.jpg
z80_1.jpg [ 90.46 KiB | Zobrazeno 1974 krát ]

Příloha:
z80_4.jpg
z80_4.jpg [ 56.28 KiB | Zobrazeno 1974 krát ]

_________________
....


Naposledy upravil jirka_holub dne 07.12.2022, 12:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: co je to ? Pocitac se Z80 8400PS
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 11:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
Příloha:
z80_3.jpg
z80_3.jpg [ 69.29 KiB | Zobrazeno 1974 krát ]

Příloha:
z80_5.jpg
z80_5.jpg [ 95.61 KiB | Zobrazeno 1974 krát ]

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: co je to ? Pocitac se Z80 8400PS
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 11:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21.01.2021, 11:05
Příspěvky: 910
Bydliště: Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 94 times
APPLE II PLUS to hodně připomíná

_________________
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: co je to ? Pocitac se Z80 8400PS
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 11:56 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
ano, to mi take napadlo... pripomina... i format te karty.... ale neni

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: co je to ? Pocitac se Z80 8400PS
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 12:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
bingo

https://www.oldcomputr.com/staff-c1-apple-ii-clone/

Příloha:
Staff C1.jpg
Staff C1.jpg [ 152.64 KiB | Zobrazeno 1947 krát ]


Upravil jsem nadpis.
prosim adminy, presunte to nekam pod sekci Apple asi...

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 13:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9434
Bydliště: Praha
Has thanked: 1705 times
Been thanked: 1318 times
Ech, jak to bylo kompatibilní s Apple II? To jako nějak emulovalo MOS?

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 13:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
do apple 2 se strkala Z80karta...
https://en.wikipedia.org/wiki/Z-80_SoftCard
.. tak to je asi konstrukt s tim Z80

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 13:32 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1313
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 39 times
Been thanked: 326 times
Tchajwanská deska ("generic taiwanese apple clone" verze 2). Na desce jsou oba procesory, 6502 i Z80, CP/M je integrovaná (chybí slot 4).

Stejnou desku používaly, Orange II, Telstar, Mewa-64 a další klony.
Desktop verze s klávesnicí připojenou v čele přes DE-9 odpovídá Unitron verze 2 a vyšší.

Psal jsem to prodávajícímu už na začátku aukce, nevím, proč to tam nepřipsal.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 17:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9434
Bydliště: Praha
Has thanked: 1705 times
Been thanked: 1318 times
2 jirka_holub: to se snad dělalo jen kvůli kompatibilitě se CP/M, ne?
2 dex: OK, jestli tam jsou oba procáky, tak to potom jo. To se na tom ten ProDOS bude dát pustit.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 22:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
jo, spatne jsem prve pochopil tvuj dotaz

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 22:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 31.05.2017, 11:58
Příspěvky: 1045
Bydliště: Ostravsko
Has thanked: 220 times
Been thanked: 260 times
A koupil to někdo zdejší? Bude další info o osudu tohoto exempláře?

_________________
....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.12.2022, 23:11 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1313
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 39 times
Been thanked: 326 times
Vyhráno uživatelem j...c.
Nějaký j...c kupoval hodně věci k písíčkům (motherboardy, klávesnice, ..), nejspíš bude překvapen, že tohle PC není.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz