OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Byl jednou jeden nerd

Právě je 29.05.2020, 21:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 06.01.2016, 18:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06.10.2015, 17:37
Příspěvky: 1851
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 145 times
zkus změřit osciloskopem, co se děje na napájecí lince.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 26.03.2017, 22:39 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3570
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Odkud jste meli podklady pro ParPortProp? Snazil jsem se najit schema, ale vsechny linky jsou mrtvy...

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 00:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1299
Bydliště: Kurim
Has thanked: 513 times
Been thanked: 367 times
https://www.retrobrewcomputers.org/

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 08:08 
Offline
Kecálek

Registrován: 27.03.2014, 08:59
Příspěvky: 157
Bydliště: BA
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times
ja to teraz idem podla Sergey-a - http://www.malinov.com/Home/sergeys-projects/parportprop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 08:34 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3570
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
A ja to googlil jak blazen a nic :) OK, dik obema, chtel jsem vedet, jak je tam delane to VGA.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 08:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1299
Bydliště: Kurim
Has thanked: 513 times
Been thanked: 367 times
Je tam terminal na Propelleru. Podobny je i tady (jsou tam take zdrojaky) http://www.brielcomputers.com/wordpress/?cat=25

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 09:17 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3570
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Jo, to jsem si potom nasledovne nejak vydedukoval. Na ty Propellery jsem uz koukal driv, ale obavam se, ze na novou architekturu jsem uz moc starej :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 09:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1299
Bydliště: Kurim
Has thanked: 513 times
Been thanked: 367 times
Tady mas neco podobneho s PIC a takovych projektu je vic http://geoffg.net/terminal.html

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 09:55 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2014, 16:23
Příspěvky: 107
Bydliště: Opava
Has thanked: 47 times
Been thanked: 25 times
Martin8bity píše:
Tady mas neco podobneho s PIC a takovych projektu je vic http://geoffg.net/terminal.html


Jj, ten jsem postavil spolu s replicou Altair CPU, je to sikovna vecicka.
Ma i PAL, tak jsem si mohl Altair pustit na cernobilem Merkurovi a zavzpominat na ty casy...

_________________
ZX80 Replica, ZX81, Spectrum, ZX+, 128, +2, +2A, +3, QL, Harlequin 48.F, Harlequin 128.2b, Sparrow LITE, divIDE, BetaDisk, Zeta_SBCv1, N8VEM_SBCv2, Xi8088, A500, EuroPCII, 520STFM, C64C+1541, MacClassicII, SAPI-1, Z80 MembershipCard, S-100 klon IMSAI CPU + FrontPanel, Commodore PC10, Amstrad PC1512, CPC6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 10:44 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3570
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Dik za odkazy... nicmene jsme trosku ukradli vlakno :) Zatim to neresim, protoze nez se dostanu k postaveni Zety, uplyne v Isaru jeste hodne vody, ale odkazy si odlozim. PIC32 vypada jako architektura, ktera stoji za vyzkouseni (neb je to MIPS :)).

Ale k tematu - to jako vazne, ze Zeta komunikuje s tim Propellerem pres 8255? Nijak detailne jsem to nestudoval, tak mi mozna neco uniklo... zas na druhou stranu, jestlize je Zeta SBC bez jakekoliv sbernice, tak 8255 je jedine reseni.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 11:33 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2013, 20:26
Příspěvky: 2655
Has thanked: 109 times
Been thanked: 385 times
Kubik píše:
PIC32 vypada jako architektura, ktera stoji za vyzkouseni (neb je to MIPS :)).

MIPS já rád... ;)

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 27.03.2017, 12:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1299
Bydliště: Kurim
Has thanked: 513 times
Been thanked: 367 times
Jo, Zeta komunikuje s Propellerem pres 8255. Taky se ta deska jmenu ParPortProp = Paralllel Port Propeller. On se tam nesune jen ten terminal, ale treba i data z SD karty apod.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 30.03.2020, 20:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1716
Bydliště: Praha
Has thanked: 78 times
Been thanked: 200 times
Mam par dotazu ohledne Zeta (pouzivam trochu starsi RomWBW):

1) Stahnul jsem si image disku:

https://obsolescence.wixsite.com/obsole ... n8vemimage

jako obraz ho ulozim na SDkartu, ale po nabootovani do CP/M (stejne je to v ZSDOSu) vidim pouze disky E: a F: a predpokladam, ze bych mel videt jeste disky G: a H:. Jaky to ma duvod? To se konfiguruje pri prekladu RomWBW ? Nebo mam neco spatne?

2) Kdyz Zetu zapnu, naskoci mi VGA obraz s diagnostikou ParPortProp ze je ok, ze mam klavesnici, SD kartu...., ale dal se nic nedeje. Musim Zeta resetnout tlacitkem, abych se dostal k moznosti bootovat nejaky system. Takhle se to ma chovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 31.03.2020, 12:31 
Offline
Profík

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 738
Has thanked: 131 times
Been thanked: 177 times
Ktere disky vidis v CP/M zalezi na BIOSu, kde jsou zakomponovane. U toho image bude problem zjistit, co je vevnitr za system. Myslim, ze to nezalezi na RomWBW. Ale pozor, balik sw RomWBW obsahuje i buildy na ruzne systemy. Plati, ze v CBIOSu jsou disky a je jich tam od A: do P:. Pak jeste muze byt problem, ze ten disk neni inicializovany, ale to je asi zase v tom image. Ja jsem se to snazil ve sve dobe sestavovat postupne tak, abych vedel co je uvnitr.
Zrovna ted si hraji s MultiComp projektem a tam je to stejne.
%Subj% mam schovany a uz je to dlouho...

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zeta SBC V2 + ParPortProp
PříspěvekNapsal: 31.03.2020, 13:06 
Offline
Kecálek

Registrován: 06.03.2018, 16:00
Příspěvky: 166
Bydliště: Valtínov, Kunžak
Has thanked: 0 time
Been thanked: 51 times
Ahoj, řešení problému s disky je nejspíš zde: https://www.oldcomp.cz/viewtopic.php?f=75&t=2777&start=60#p33675. Pokud jsi zde již pátral a nepomohlo to, omlouvám se.

Petr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz