OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 09.02.2023, 15:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 28.11.2022, 15:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1838
Bydliště: Praha
Has thanked: 82 times
Been thanked: 241 times
Hral jsem si s MT32-pi, prozkoumal jsem desitky ruznych soundfontu se snahou najit "nejlepsi", coz asi nejde udelat univerzalne pro vsechny skladby, ale nasel jsem:

Gravis_Ultrasound_Classic_PachSet_v1.6:

https://archive.org/download/GravisUltr ... t_v1.6.sf2

ktery se mi zda moc pekny a budu ho pouzivat jako vychozi, jen mi hraje hrozne hlasite, saturuje reproduktor az v nem praska a musim primo na MT32-pi snizit hlasitost asi na 45%, aby to hralo normalne, coz je docela otrava. Nemate s tim nejakou zkusenost? Dela vam to taky? Nebo nemate stejny soundfont, ktery to nedela? Pripadne typ na jine pekne soundfonty (opravdu vyzkousene) ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 28.11.2022, 16:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1405
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Tiež som sa s tým hral no nakoniec po zvážení všetkých možností to vyhral ten, čo som ti nechal v obraze sdčka : GeneralUser GS v1.511.sf2, ale vyberal som ho pre taký rock/pop na elektronickú hudbu sa zase hodia iné, je to asi podľa vkusu každého súdruha. Skúšal som asi 5 čo sa dali stiahnuť, dobrý bol aj nejaký Turtlebeach originál.

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 29.11.2022, 16:29 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 887
Has thanked: 25 times
Been thanked: 121 times
Ono to má dva režimy, které se přepínají tlačítkem. Základ je simulace Rolanda MT32 a to nepoužívá soundfont, ale dumpy ROMek se samplama. Tahle simulace je primárně na staré hry, co hrají přes MIDI (Monkey Island apod..), ať už fyzické (Atari ST) nebo emulované (Mister/Mist/PC). U těch se MT32 bralo jako standard a když se místo toho použije nekompatibilní soundfont, bude to znít přinejmenším divně.

Druhý režim je generický synťák (vlastně spíš rompler), kam si člověk může nahrát soundfont dle libosti a podle potřeby mezi nimi přepínat Takže zase pokud to má člověk třeba na starší hry nebo přehrávání MIDI souborů se celými songy, tak je potřeba se podívat, jako nejvyšší normu podporuje ta konkrétní hra nebo pro kterou bylo dělané to MIDko, jinak to bude znít blbě. U devadesátkových PC her to bude typicky GM, případně Gravis nebo GS.

A konečně, pokud to máš propojené jen s keyboardem, tak už je to úplně jedno. Můžeš mít jeden soundfont jen s luxusním piánovým zvukem nebo sadou náhodných samplů.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 29.11.2022, 16:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1838
Bydliště: Praha
Has thanked: 82 times
Been thanked: 241 times
Shony píše:
Tiež som sa s tým hral no nakoniec po zvážení všetkých možností to vyhral ten, čo som ti nechal v obraze sdčka : GeneralUser GS v1.511.sf2, ale vyberal som ho pre taký rock/pop na elektronickú hudbu sa zase hodia iné, je to asi podľa vkusu každého súdruha. Skúšal som asi 5 čo sa dali stiahnuť, dobrý bol aj nejaký Turtlebeach originál.


Jasny, jen s tim experimentuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 29.11.2022, 16:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1838
Bydliště: Praha
Has thanked: 82 times
Been thanked: 241 times
ctirad píše:
Ono to má dva režimy, které se přepínají tlačítkem. Základ je simulace Rolanda MT32 a to nepoužívá soundfont, ale dumpy ROMek se samplama. Tahle simulace je primárně na staré hry, co hrají přes MIDI (Monkey Island apod..), ať už fyzické (Atari ST) nebo emulované (Mister/Mist/PC). U těch se MT32 bralo jako standard a když se místo toho použije nekompatibilní soundfont, bude to znít přinejmenším divně.

Druhý režim je generický synťák (vlastně spíš rompler), kam si člověk může nahrát soundfont dle libosti a podle potřeby mezi nimi přepínat Takže zase pokud to má člověk třeba na starší hry nebo přehrávání MIDI souborů se celými songy, tak je potřeba se podívat, jako nejvyšší normu podporuje ta konkrétní hra nebo pro kterou bylo dělané to MIDko, jinak to bude znít blbě. U devadesátkových PC her to bude typicky GM, případně Gravis nebo GS.

A konečně, pokud to máš propojené jen s keyboardem, tak už je to úplně jedno. Můžeš mít jeden soundfont jen s luxusním piánovým zvukem nebo sadou náhodných samplů.


Tohle ja vim, me zajima tip na konkretni vyzkouseny soundfont, pripadne jestli nekomu hraje stejne podivne (s vysokou hlasitosti) ten mnou zmineny GUS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 29.11.2022, 21:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1405
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Potvrdzujem, ten Gus soundfont hraje fakt hlasito !

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 15.01.2023, 18:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1822
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 793 times
Been thanked: 607 times
BTW videli jste
https://demozoo.org/productions/316706/info/16407/

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 15.01.2023, 18:46 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1317
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 39 times
Been thanked: 326 times
Neviděli, něco je špatně.
Chce to po mně přihlášení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 15.01.2023, 18:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1822
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 793 times
Been thanked: 607 times
aha, dal jsem odkaz na info file, tak sorry, tady je spravny

https://demozoo.org/productions/316706/

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MT32-pi
PříspěvekNapsal: 15.01.2023, 18:59 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1317
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 39 times
Been thanked: 326 times
Ale ten info file je stejně divný, nedá se stáhnout (stáhne HTML s přihlašovacím dialogem), nedá se zobrazit (chce přihlášení).
Že by to byl úmysl a obsahoval nějaký hack?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz