OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompPrty 8

Právě je 09.08.2022, 13:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 05.08.2022, 05:19 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2013, 00:11
Příspěvky: 410
Has thanked: 0 time
Been thanked: 52 times
Jak uz jsem tu i driv psal, dost dlouho jsem schanel nejakou Alficku na pokusy, abych si mohl tuhle jiste zajimavou platformu poradne osahat. Napred se mi povedlo vyhandlovat CPU 21064A (nevedel jsem jestli je OK, dotycny ho nemel na cem vyzkouset) a pak prislo na radu hledani desky. Jelikoz u nas asi nikdo nic takoveho nevlastni, tak jsem ani neobjevil zadnou rozumnou nabidku (aukra, bazose, nic...), tak sem musel na eBay. Po jedne nepovedene aukci desky z Italie jsem objevil funglovku z Nemecka, kterou tam nabizi nemecky e-shop m-ware.de. Nezbylo nez si pekne priplatit, ale aspon se mi podarilo usetrit postovny, skrze dopravu pres kamarada z DE do CR. Pak sem k desce docela dlouho hledal manual a podarilo se. Bylo treba zvladnout radu HW nastrah az se sem konecne dostal do faze nabehnuti grafiky a SETUPu, ted uz by melo jit nainstalovat OS. Po zacatek zkusim NT4-AXP, s tim bude asi nejmin problemu a mam i certifikovanou VGA od Elsy s ovladacema pro NT4-AXP. Je tam i loader pro VMS a milo pro Linux, takze pak treba zkusim i dalsi. Chystam o tom clanecek na web. Kdyby tu nekdo tuhle platformu provozoval, tak si rad vymenim zkusenosti...

_________________
http://rayer.g6.cz, core i7-2600K, SB Audigy+YMF724+DreamBlaster, GTX670, DOS/WIN98SE/NT4/XP/Debian | retroPC: PPro 200, 192MB, SB AWE64+Live, Matrox Millenium II/8MB+Voodo1, USB 2.0


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06.08.2022, 14:54 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.06.2013, 00:11
Příspěvky: 410
Has thanked: 0 time
Been thanked: 52 times
Ach jo, tak zas se mi nejak nedari nabootovat NT firmware, na obrazovce se objevi akorat hlaska videobiosu a BIOS Emulation V1.15 a zustane viset na POST kodu 77h. Predtim to v tehle fazi viselo par minut nez ten NT FW nabootoval, ale ted uz ne. Nevim co mam jinak, jesi se to ceka na nakou periferii... Zatim tam nemam pripojen HDD ani FDD, ale to sem nemel ani predtim, kdyz to bootlo...

_________________
http://rayer.g6.cz, core i7-2600K, SB Audigy+YMF724+DreamBlaster, GTX670, DOS/WIN98SE/NT4/XP/Debian | retroPC: PPro 200, 192MB, SB AWE64+Live, Matrox Millenium II/8MB+Voodo1, USB 2.0


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz