OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.02.2023, 18:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turrican II AGA
PříspěvekNapsal: 06.01.2023, 13:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9450
Bydliště: Praha
Has thanked: 1708 times
Been thanked: 1321 times
Hádám, že většina Amigistů si toho už všimla. Ale pak jsme tu my, multiplatformisti, kteří jsou u některých strojů trochu "pomalejší". A tak jsem až po 14ti dnech zjistil, že tu máme asi nejnařáchlejší "port" Turricana II. Je samozřejmě AGÁčovej. A je to kombinace PC a Amiga verze. Z PC má 8bit grafiku a z Amigy některé efekty, které v DOS verzi chyběly.
K tomu navíc přibyly fičury, jako možnost koukat dolů do jam, kam bychom jinak skákali poslepu, tři nastavení obtížnosti, skutečná multikanálová hudba, kterou neruší zvukové efekty, atp. Jako masakr. A to tomu stačí jen 2MB Chip, když to paříte z disket. A JE TO ZADÁČO!
https://sonicslothgames.itch.io/turrican2aga

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turrican II AGA
PříspěvekNapsal: 06.01.2023, 15:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1838
Bydliště: Praha
Has thanked: 82 times
Been thanked: 241 times
Jen upresnim ze pro floppy verzi nestaci 2MB CHIP, ale je potreba jeste 2MB FAST, takze to na hole A1200 nechodi. To cislo 2MB je matouci a taky jsem si to na zacatku myslel stejne.

Hral jsem asi pred rokem jeste nehotovou verzi a myslel ze to je k nicemu. Grafika je sice pouzita z MS-DOS verze, ale jinak je to napsane uplne znovu a chovalo se to jinak, coz me strasne vadilo, ale ta finalni verze je moc pekna, stoji za to si to zahrat. Je tam par veci navic, spousta drobnych rozdilu, coz je vlastne docela zabavne, ale jinak zadne velke prekvapeni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turrican II AGA
PříspěvekNapsal: 06.01.2023, 19:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9450
Bydliště: Praha
Has thanked: 1708 times
Been thanked: 1321 times
Fakt celé znovu? Tak to je tvůrce machr!
Jinak díky za opravení. Z toho popisu na webu jsem to pochopil blbě.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turrican II AGA
PříspěvekNapsal: 06.01.2023, 20:23 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 2129
Bydliště: Brno
Has thanked: 735 times
Been thanked: 211 times
Snad tomu i já rozumím správně a znovu byla napsána ta DOS verze, co mně tedy taky zarazilo. Tedy alespoň pro verze s CPU 68k byl použit dle všeho assembler.

_________________
Amiga - PMD 85


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz