OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 16.09.2021, 13:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 01.09.2021, 18:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:34
Příspěvky: 511
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 352 times
Been thanked: 110 times
Ja bych ho nenutil, at se Antony/DTA radeji pusti do RD2 ;-).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 01.09.2021, 18:47 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29.06.2013, 16:52
Příspěvky: 1508
Has thanked: 26 times
Been thanked: 290 times
Jako dalsi hru bych moc rad videl treba GODS, EXOLON, LASER SQUAD. Chci se zeptat na kod hry. Chapu to tak, ze se vychazi ze stavajiciho kodu hry, jen se poupravi veskera prace s grafikou a zvuk ?

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 01.09.2021, 18:54 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29.06.2013, 16:52
Příspěvky: 1508
Has thanked: 26 times
Been thanked: 290 times
Rick Dangerous 2 je taky peknej, to je fakt. Ale vseobecne plati, ze prvni dily her jsou vetsinou ty nejlepsi.
Jen tak pro zajimavost bych nekdy rad videl nejakou barevnou hires hru v rezimu 3. S tim se pracuje taky rychle jako s modem 4, jen mame 2x vetsi rozliseni.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 01.09.2021, 23:06 
Online
Radil

Registrován: 18.10.2014, 23:10
Příspěvky: 286
Has thanked: 17 times
Been thanked: 80 times
VELESOFT píše:
A save stat/ load state pri hre zavolam jak ?

To by som asi neprezrádzal, hra by prišla o svoj nasierací faktor.
Bolo to zamýšlané hlavne na BetaTesting, no ak to bude moc žiadané, tak za nejakú dobu to prezradím.
A pripomeniem, že ako na Amige a AtariST aj na Samovi je funkčný cheat "POOKY" v HiScore,
po ktorom je môžné začať od dosiahnutého Levelu v predchádzajúcich hrách.
Ak však prejdeme hru s týmto cheatom, tak sa nezobrazí záverečné outro.
No a pre rýpalov: v hre som nechal pripravené "Cheaty", ktoré sa pri spustení len preskočia.
Aby to nebolo ťažké nájsť, kód som nechal nespakovaný.

VELESOFT píše:
Jako dalsi hru bych moc rad videl treba GODS, EXOLON, LASER SQUAD.
No GODS sa mi páči, ale v najbližšej dobe nieje v pláne.

VELESOFT píše:
Chci se zeptat na kod hry. Chapu to tak, ze se vychazi ze stavajiciho kodu hry, jen se poupravi veskera prace s grafikou a zvuk ?
No StreetFighter som robil len podľa verzie z Amigy. Čiastočne som si disassembloval aj AtariST verziu, kvôli hudbe, ale nakoniec som hudbu robil len podľa YM dát, a zvyšok podľa Amigy.
RickDangerous som si disassembloval aj ZX verziu, ale potom som zistil, že 8-bitové verzie mali kratšie levely, a hru som robil zas podľa Amiga verzie. Hudbu a zvuky som vytiahol z AtariST, ale len data, player som neprerábal, ale najprv som použil player so ZX a dáta z AtariST, ale nakoniec som si vytvoril vlastný formát dát a rýchly player. Dva použité sample sú z Amiga verzie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 02.09.2021, 09:26 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:34
Příspěvky: 511
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 352 times
Been thanked: 110 times
Antony/DTA píše:
No GODS sa mi páči, ale v najbližšej dobe nieje v pláne.

Jeste tam chybi informace, co je v planu ;-).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 02.09.2021, 09:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1816
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 409 times
Been thanked: 672 times
Já jsem kdysi Antonymu psal o konverzi Bruce Leeho ze Sega Master System. Ale nebyl tomu nakloněný. Sám jsem zvědavý, na co se dál vrhne :-).
https://www.youtube.com/watch?v=FnfZRMUxms4

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 02.09.2021, 12:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9382
Bydliště: Praha
Has thanked: 1497 times
Been thanked: 1158 times
Třeba mně se tahle barvičková verze ze SMS moc nelíbí. Nevím proč, ale přijde mi to, že bych nehrál za drsňáka, ale lízátkem kosil bonpari :-)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 02.09.2021, 22:31 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29.06.2013, 16:52
Příspěvky: 1508
Has thanked: 26 times
Been thanked: 290 times
A co takhle na SAMika predelat tanky... Myslim takovou tu multiplayerovku kde mas kopce a na nich ma kazdej jinde umistenej tank a pali po sobe. Ono by to slo temer cele udelat v basicu, ale hrouceni kopcu by zajistila mensi strojakova rutinka.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rick Dangerous
PříspěvekNapsal: 02.09.2021, 22:41 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2416
Has thanked: 1741 times
Been thanked: 554 times
Ja navrhuju Antonymu:
vyhlasit stavku a programovaci prestavku,
dokud nebude mit polovina samistu maly a levny IF s jednim mrnavym cipem fastramky o kapacite 1 - 2 MB (4 MB max.).

Vyhody:
1) by se pro samika lepe programovalo
2) naslo by se minimalne o 50 procent vice programatoru ochotnych programovat pro SAMa (a Antony by nebyl pretizeny objednavkami)
3) vznikl by esxDOS pro samika


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz