nově jsem našel že v dosboxu-staging je již zařazená podpora 3DFX VOODOO v dobré kvalitě bez nutnosti ovladačů na úrovni systému kde třeba v linuxu mi to prostě nešlo. Rozjel jsem hru GTA 1 v dosbox-staging s podporou 3DFX takže mám rozlišení 800x600 a hra jde plynule. Díky dosbox-staging. Viděl jsem i logo 3DFX zatočit se před spuštěním. Mám tu svůj starý projekt kde jsme se s jedním mircosoftem snažili o programování her. Zdrojáky jsou ve final stavu roku 2018 a pak už jsem si šel za jinými cíli. Můžete to zkusit prohlídnout ještě jednou. Už jsem to tu dával ale nevím, možná ostatní na tom byli a doteď jsou stejně ohledně akcelerace v dosboxu a půjde to až dnes s novými informacemi.
nainstalujte si dosbox-staging
do dosbox-staging.conf změntě parametry (tento soubor by měl vzniknout po spuštění dosbox-staging nevytvářejte vlastní malý):
*** cycles=150000 (nemá tam být max ale spíš toto číslo)
*** dos_rate=60
a pak když máte fullscreen uvidíte logo 3DFX točit se u her jako Quake, Tomb Raider, Dungeon Keeper (moje milá hra) nebo Magic Carpet kde obzvláště vyčarování včel dělalo vždy všem problémy s hardwarem
pokud zadáte fullscreen a window resolution stejné můžete využít :
*** aspect=stretch (s tímto nastavení jde škálovat libovolné rozlišení neplatí však pro 3DFX emulaci)
ke spuštění hry jako GTA je nutné aby ve složce s exe byl ještě soubor GLIDE2X.OVL (je součástí softwaru který za chvíli uvedu)
tady pak najdete sadu mojích programátorských pomůcek poslední verzi kterou jsem kdy dělal :
https://github.com/tigerhareramjde to najít i zadáním v googlu slov git tigerhareram
nebo na tigerhareram.cz/dosbox.html (tam je celý vývojový strom od roku 2012-2018 doporučuju prohlídnout i to starší než přejdete k tomu 2018 budete v obraze i na ukázkových příkladech)
součástí je engine Inertia který umožňuje 3DFX kartu a její nasazení na programátorské úrovni
bohužel to zatím nikdo neprověřil protože takových programátorů je asi jen hrstka
vyžaduje to celého genia nebo celého chlapa obsahuje i assemblerové části , dokumentace je anglicky a je dostatečná si myslím
práce na projektu je určena programátorům pro platformu PC , DOS , DOSBox , Borland Turbo Pascal 7.0 reálný režim alespoň v počátku a ASM
Až budete mít svou hru udělanou , můžete ji založit na portálu itch.io kde si za ni můžete říct i peníze nebo získávat nějaké dobrovolné příspěvky donate nebo ji dát zdarma jako freeware , sám jsem tam zadal asi 4 hry a získal jsem za celé roky asi 2x 2.99 dolarů , bohužel jen tolik , hry jsou to totiž za groš kudly a na pořádnou se nevyškrábu. itch.io portál je však rejdiště takových her i pro jiné jazyky a platformy , dosbox je zde zastoupený také . Pokud chcete prodat komerčně více kopií, nutností je udělat investici do reklamní kampaně do sociálních sítí jako je facebook. Pak taky se můžete spojit s českým svazem programátorů her , stačí se jich zeptat. Zařadí si Vás jako autora nebo studio a pomůžou Vám do časopisů na internetové místa kde byste měli být vidět a s reklamní kampaní a propagací.
Ohledně mého podílu za to všechno , můj git můžete použít bezplatně všechno free , i pro komerční nasazení , nevezmu si žádný podíl , jen zisk pro vás nebo vaše potěšení bez zisku i takové.
takže se na to můžete ještě podívat jednou jestli vás to zaujalo