OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest2022

Právě je 04.10.2022, 12:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 26.07.2022, 10:04 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 3134
Has thanked: 192 times
Been thanked: 372 times
Tak tak :-). A GND je zem, připojená na vnější kovový obal obou konektorů + u PS/2 ještě jazýček pod centrovacím kolíkem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 13.08.2022, 17:32 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
cawte inštalujem na PC windows98, a mám problém vytvoriť odiel disku z HDD 80GB. skúšam to cez štartovaciu disketu programom FDISK. problém je asi v tom že tento program nepodporuje väčšie disky. nevedel by niekdo ako spraviť odiel pre win98 z väčšieho disku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 13.08.2022, 17:55 
Offline
Pan Generální

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 2197
Bydliště: Praha
Has thanked: 391 times
Been thanked: 519 times
Podle mě by to mělo fungovat, fdisk se při spuštění zeptá, jestli "zapnout podporu velkých disků", nebo tak něco a pak vytvoří FAT32 oddíl. Minimálně 128GB by mělo být bez problémů...
Co je to za verzi 98?

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 13.08.2022, 18:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
mala by to byť tato ale nie som si istý https://winworldpc.com/download/a70137b ... 163e9022f0.
ale to je asi jedno keď som ju ani nespustil. podporu velkých disků som dal zapnuť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 13.08.2022, 22:40 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1672
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 262 times
Ešte tam môže byť chyba v BIOSe, kde to nad 64 GB nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 14.08.2022, 07:59 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
ja tiež myslim že je to chyba v BIOSE.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 14.08.2022, 13:57 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
nevedel by mi niekdo poslať alebo dať odkaz na zavádzaciu diskete s cd-rom ovláďačom v čeŠtine alebo slovenčine?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 14.08.2022, 23:23 
Offline
Pan Generální

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 2197
Bydliště: Praha
Has thanked: 391 times
Been thanked: 519 times
Zkusím zapátrat, anglická v příloze (kdyby náhodou stačila...)
Příloha:
W98SE_boot.zip [711.74 KiB]
11 krát

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 14.08.2022, 23:31 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1672
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 262 times
win98se.img Windows 98 SE slovak (v. 4.10.2222 A) spúšťacia disketa (originál), teda tá ktorú vytvoril Windows.

Myslím že ten originál ktorý dával M$ k CD obsahoval v boot menu ešte aj položku "Spustiť inštaláciu Windows z CD", ale táto ju nemá. Alebo si to s niečim pletiem? Treba dať spustiť s podporou CD, potom prejsť na písmeno CD a zadať setup.


Přílohy:
win98se.zip [806.07 KiB]
12 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 15.08.2022, 14:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Diky, vyskúšam a uvidím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 05.09.2022, 13:00 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
cawte, kúpil som tento procesor https://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-A ... DKV4D.html
do socketu A/462. procesor som zapojil a ešte pretým ako som spustil počítač som vyresetoval BIOS. No a keď spustim počítač tak sa sám automatický vypne po niejakých 10 sekundach. Nevie niekdo kde som urobil chybu alebo v čom je problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 05.09.2022, 13:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21.01.2021, 11:05
Příspěvky: 757
Bydliště: Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 75 times
To je jako by na něm byl blbě nasazený chladič.

_________________
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 05.09.2022, 13:36 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1672
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 262 times
AMD a vypínanie dosky pri prehriati? Tam iba zadymí procesor a je po ňom, aspoň čo som videl video na internete. No, možno novšie dosky už mali aj vypínanie, neviem.
Dôležité je aby doska procesor podporovala, nestačí že sa dá nasadiť. Na stránkach výrobcu dosky býva "CPU support list", tam pozrieť či je daný procesor, potom ktorú revíziu dosky vyžaduje (na doske v rohu býva REV. alebo pri označení VER.), a ktorú verziu BIOSu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 05.09.2022, 13:44 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21.01.2021, 11:05
Příspěvky: 757
Bydliště: Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 75 times
Když je nakřivo nesedí plochou (vybrání není nad nápisem Socket 462 atp.), ale jen na hraně a je dobře namazáno tak to trochu chladí a vydrží to.
Příloha:
rebate320.jpg
rebate320.jpg [ 16.91 KiB | Zobrazeno 691 krát ]

PS: pořiď si Intel :)

_________________
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nastavenie základnej dosky
PříspěvekNapsal: 05.09.2022, 13:55 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 84
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
tu som našiel že by nemal byť problém s podporou tohto procesora s mojou základnov doskov https://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/KT6V_(MS-7021).html Chladič som dal správne aj z iným procesorom a tam nebol problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 124 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz