OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompPrty 8

Právě je 13.08.2022, 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 27.07.2022, 20:04 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 76
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
keď sme už pritom bootovaný, zaujímalo by ma čí je môžne nainštalovať windows 7 na starší počítač. podľa minimálnych požiadavkách windowsu 7, čo som našiel na internete by to mohlo isť. skúšal som bootovať z USB ale bez úspechu. Na vytvorenie bootovacieho usb som skušal viacero programov a rozličnými nastaveniamy. ide o počítač s procesorm A/462 1850 MHz, 2GB RAM, 512 MB grafická karta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 28.07.2022, 10:50 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9382
Bydliště: Praha
Has thanked: 1658 times
Been thanked: 1264 times
Na Athlonu by to mělo běžet, ale bude to kujva očistec. Na USB bootovačku bohatě stačí utilita od mrkvosoftu. Ale musíš se ujistit, že máš k dispozici nenakopnuté bootovatelné instalační ISO. Taky ten comp musí umět samo bootovat z USB. Pak, pokud je i zbytek HW toho stroje kompatibilní, tak to musí projít. (ještě jestli máš v BIOSu povolené AHCI, tak tuším pro instalaci se musí vypnout a dodatečně povolit za pomoci návodů, které jsou všude na netu).

_________________
https://www.icrc.org/en/nuclear-ban-treaty-no-to-nukes


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 28.07.2022, 13:16 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1659
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 257 times
misticjoe píše:
ještě jestli máš v BIOSu povolené AHCI, tak tuším pro instalaci se musí vypnout a dodatečně povolit za pomoci návodů, které jsou všude na netu.

To platilo pre Windows XP, on inštaluje Windows 7.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 29.07.2022, 00:02 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9382
Bydliště: Praha
Has thanked: 1658 times
Been thanked: 1264 times
Budeš se divit, ale já to řeším na jednom chatovém compu i na Win7. Co mám origo instalačku, tak musím vyhodit během instalace AHCI. Pak, až se postahují všechny aktualizace, ho zase přes registr povolit a následně povolit v BIOSu. Jinak mi to jede legacy/compatible. Nebo je to SATA "enhaced" mode? Ty wogo, teď nevim... Prostě tam něco ohledně řadiče je, že se mi to nenainstalí a pak to musím dodatečně povolit.

_________________
https://www.icrc.org/en/nuclear-ban-treaty-no-to-nukes


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 29.07.2022, 00:32 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1659
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 257 times
Enhanced = SATA (AHCI), Compatible = tvári sa to ako IDE. Pri XP sa to rieši buď rovno zapnuté a s F6 disketou, alebo sa to prepne na Compatible a po nainšalovaní Windóz sa doinštaluje SATA AHCI driver a prepne sa to v BIOSe na AHCI (môžem dodať aj driver, aj návod ako na to).

Že to Win7 nepozná ma udivuje. Asi nejaká novšia verzia hardvéru ktorá v dobe vzniku Win7 ešte nebola.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 08.08.2022, 20:47 
Offline
Kecálek

Registrován: 13.06.2022, 21:56
Příspěvky: 76
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Zdravím, konečne sa mi podarilo spustiť inštalaciu windowsu 7 pomocou Boot Manager (PBM6) lenže len cez 3.5" disketu. Potreboval by som vytvoriť to isté ale na CD, skušal som napaliť .iso súbor čo je archíve: 1_native/cdrom/pbm6.iso čo nefungovalo? nevedel by niekdo ako vyriešiť tento problem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ťažké poškodenie počítača
PříspěvekNapsal: 08.08.2022, 21:46 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1659
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 257 times
Však cez NERO. Vytvoriť bootovacie CD, ako boot vybrať disketovú mechaniku s disketou v mechanike, potom emulácia FDD. Prečíta to disketu a urobí z nej boot na CD. Inštalačné súbory pridáš ručne. Snáď to bude fungovať.

Teda vlastne najprv vybrať hore DVD, potom bootovacie DVD... ono Windows 7 na CD zrejme nevojde.


Přílohy:
Schránka01.png
Schránka01.png [ 28.21 KiB | Zobrazeno 111 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz