OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 27.07.2021, 03:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 09:21 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9289
Bydliště: Praha
Has thanked: 1466 times
Been thanked: 1143 times
A máš jen jednu klávesnici, nebos jich otestoval víc?

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 10:02 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 21.01.2021, 11:05
Příspěvky: 213
Bydliště: Pardubice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times
A není blbá ta myš? A taky když se u PS/2 vyndá zandá myš za chodu, tak klávesnice se většinou vždy umrtví, takže myš zapojovat pouze při vypnutém PC. To je vlastnost PS/2 a myši. Odpojování klávesnice to nedělá jen myš.

_________________
Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje.
Někdy je teorie spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 12:49 
Offline
Prvnička

Registrován: 18.02.2021, 21:11
Příspěvky: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Takze zatim je u mne situace takova ze zapnu PC a klavesnici Bios vyhodnoti ze neni pripojena ja ji pote odpojim a znovu pripojim restartnu PC a uz je vse v poradku vse funguje.Jen pokazde kdyz vypnu pc tak ji po prvnim spusteni nenajde takze odpojim pripojim restartnu a uz zase bezi.Samozdrejme tim ze je bterie na zakladni desce vybita tak si bios neulozi udaje..Mam objednanou novou baterii jak dojde vymenim a uvidime co to udela.
Dalsi moje faze bude instalace Dosu,Volkov Commandera :clap:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 13:02 
Offline
Prvnička

Registrován: 18.02.2021, 21:11
Příspěvky: 16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Jo a kdyz provedu pouze mekej restart pres klavesnici ctrl+alt+delete pokazde ji bios uz nacte.Nerozpozna ji pouze pri prvnim spusteni PC .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 14:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 14:56
Příspěvky: 1706
Has thanked: 205 times
Been thanked: 388 times
roman85 píše:
Dalsi moje faze bude instalace Dosu,Volkov Commandera :clap:
Doporučuji Dos Navigator, jednak je free, druhak asi o třídu lepší než Norton Commander (snad s výjimkou terminálu). Ve Volkovu se blbě editují textové soubory a zůstává v RAM větší rezident, když se jím něco spouští.

https://www.ritlabs.com/en/products/dn/

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 19:14 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1067
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 22 times
Been thanked: 236 times
A mám dojem, že mi Volkov nešel spustit na XT (TNS HC-16). DOS navigator jsem tam ale nezkoušel, ale asi zkusím - Norton tam byl děsně pomalý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 20:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 14:56
Příspěvky: 1706
Has thanked: 205 times
Been thanked: 388 times
Dos Navigator na XT nebude fungovat. V DN.DOC je "The processor: 386SX or higher".

A v HISTORY.TXT jsem objevil ještě poznámku k verzi 1.51 "Code is optimized for 286+ CPU, so now works slightly faster, but is not able to run on 8086-based computers."

Možná některá ze starších verzích fungovala na XT?

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 20:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 24.05.2018, 22:32
Příspěvky: 1302
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 385 times
Been thanked: 402 times
DOS Manažer by měl jet i na procesoru 8086. Jen nevím jak s pamětí, verze 2 už vyžaduje dost paměti, možná by byla potřeba méně náročná verze 1.6.

_________________
i++ (INC) increment
i-- (DEC) decrement
i@@ (EXC) excrement


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 20:58 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 4014
Has thanked: 180 times
Been thanked: 315 times
Volkov na XT funguje, aspon teda stabilni Volkov - potom byly nejake novejsi verze s podporou kdovi ceho, ty jsem nezkousel.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 21:49 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1991
Bydliště: Praha
Has thanked: 322 times
Been thanked: 433 times
Na XT s 640KB Volkova potvrzuju. Na 5150 s 256KB nefunguje.

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Romanova HP Vectra 386sx/33n
PříspěvekNapsal: 01.04.2021, 23:11 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1610
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
Editácia textových súborov vo Volkov Commanderi nieje až taká zlá. Ono to má funkcie o ktorý sa moc nevie, sú pod zvláštnymi klávesovými skratkami, a dajú sa použiť aj inak. Napríklad vie zmazať celý riadok s Ctrl+Y (funguje ako známe "vystrihnúť"), a vrátiť posledné zmazanie s Ctrl+U (funguje ako "prilepiť", vkladá na miesto kurzoru). Takže sa v podstate dá kopírovať riadok na iné miesto, aj viac krát.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz