Pravdu díš. Já se s tím bavil nějaký rok dva dozadu a tohle se mi asi nějak pomotalo v hlavě. Patent na rozum nemám

. Ofiko to běhalo spolu jen na LX a ještě staré BIOSy, novější chipsety už bez neoficiálních úprav BIOSu PPro oficiálně nerozeběhnou, byť pro to technicky není důvod. Ale výsledek je stejný.
Kde ty kurvítka Intel dával určitě byly levné mobilní chipsety pro cca sandy bridge kde se osazovaly Celerony a Pentia Dualcore. Tam když jsi dal i3/5, tak to sice běželo ale taky se spustil časovač a deska se po 30 minutách na tvrdo vypne. Když ji ale SW zrestartuješ za 29 minut, tak se nevypne a běží pořád dál dalších 30 minut. Tím mi jednou hezky okyselili upgrade takové plečky.
Samotného mě překvapilo že ta FSB běhá tak vysoko, ale myslím si že ta sběrnice je primárně dělaná na 100 MHz a to že Intel používal 66 nebyla ani tak vina CPU resp. sběrnice, ale desek co na tak vysoké frekvenci nebyly schopny běžet. Ostatně pokrok se musí dávkovat po troškách aby se za něj trhlo maximum. Opět (c) intel... Díky tomu že PPro má vše synchronní a tedy kvalitnější, je tu mnohem vyšší šance že to pojede na 100 i 112 MHz, myslím že nemám CPU co by na 100 nejelo. Na druhou stranu výš už mi to neběhalo, to jádro má bohužel příliš nízký pracovní rozsah frekvencí a nejmenší dostupný násobič je 2x. Ideální by bylo 133x1.5

.
Pro ověření jsem desku vytáhl a do DOSu najel s násobičem 2,5x100 s jedním povedenějším PPro 512kB L2. Ale dlouhodobě to z mých pozorování stejně funguje do těch cca 224/ 233 MHz. Musím zmínit že používám ECC Reg paměti a ECC režim je zaplý pro L2 i RAM, to zcela jistě napomáhá vyšší spolehlivosti běhu OC sestavy. Zase je sranda mít PPro s rychlými 100MHz SDRAM a AGP

, oproti EDO je to kosmický taxík ale ta frekvence zůstává celkově moc nízká a dostupný výkon je také jen omezený.