OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.02.2023, 19:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Wolfenstein 3D CGA
PříspěvekNapsal: 21.01.2023, 15:13 
Online
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2013, 19:17
Příspěvky: 338
Has thanked: 21 times
Been thanked: 80 times
Před pár dny vyšel Wolfenstein 3D upravený pro CGA grafický adaptér a spustitelný i na 8088, viz https://www.high-voltage.cz/sortky/zahr ... a-grafice/

Tak jsem si říkal, že by bylo fajn, kdyby to majitelé rozličných XTček, turboXTček a podobných "před-286-PC" zkusili a pochlubili se. Vykopávám :)

HP 200LX
https://www.youtube.com/watch?v=RqfhRRwcWPk

NEC V20 / 10MHz
https://www.youtube.com/watch?v=act0hRI92d4

_________________

high-voltage.cz - staré hry, hry pro DOS, retrogaming
retropolis.cz - agregátor počítačově-herního retra

1701.cz - retro podložky pod myš, hrnky, podtácky, placky, samolepky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Wolfenstein 3D CGA
PříspěvekNapsal: 21.01.2023, 15:37 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1317
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 39 times
Been thanked: 326 times
To by možná mohlo chodit (nebo se plazit) na TNS HC-16 nebo SAPI 86 se základní RAMětí.
Ozkusím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Wolfenstein 3D CGA
PříspěvekNapsal: 21.01.2023, 18:39 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1838
Bydliště: Praha
Has thanked: 82 times
Been thanked: 241 times
Kolik to chce RAM? Nechodilo by to na Atari Portfolio?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Wolfenstein 3D CGA
PříspěvekNapsal: 21.01.2023, 20:24 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 2129
Bydliště: Brno
Has thanked: 735 times
Been thanked: 211 times
To chce asi opravdu tu 286ku :) Jinak tuhle hru jsem ve své době vynechal... .

_________________
Amiga - PMD 85


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Wolfenstein 3D CGA
PříspěvekNapsal: 21.01.2023, 21:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2216
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 377 times
Been thanked: 412 times
Doda píše:
Kolik to chce RAM? Nechodilo by to na Atari Portfolio?

Tam neni ani CGA... :)
http://www.computinghistory.org.uk/user ... 111481.jpg tohle byla konkurence portfolia v Japonsku. Tam by to mohlo chodit podobne jako na tom HP.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 RetroPC

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz