OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Právě je 18.03.2025, 13:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: systém pre miniPC_RELISYS
PříspěvekNapsal: 02.03.2025, 10:21 
Radil

Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times
zdravím, mám teraz doma miniPC TECO: https://theretroweb.com/motherboards/s/teco-tr3230f .ja mám ver.1.4 z lepším CPU=200mhz len za pár eur ale všetko ostatné je asi rovnaké. pôvodný systém bol windowsCE.net na 32mb CF, ktorý po načítaný sa nespusti. cez ms-dos som vytvoril nový sys. disk a skopíroval windowsCE z internetu teraz už funguje, ale nemám prístup ku CF alebo cd-rom, usb-klúč som neskúšal. nemá niekto vedomosť ako dostať prístup úložisku na CF?

ale aj tak som dal prednosť windowsu na PC, skúšal som win98 ten však cez príkaz SETUP znovu spustí bootovanie počítača.
napokon som nainštaloval windows2000, aj ten bol problém nainštalovať lebo vyskytoval problém že po prvom resete alebo hneď po bootovaný cd (po načítaný ovládačov) väčšinou spúšťanie zamrzlo. no zo šťastím za mi 2x krát podaril windows2000 nainštalovať, po nejakej zmene v nastavený vo windows(napr. ovládačoch) alebo v biose, zase spúšťanie windowsu zmrzlo. nakoniec som zistil že problém je niekde v spolupráci windowsu z biosom(je tam nejaký: Insyde BIOS). aby to fungovalo treba cez jumper na doske zresetovať bios(za každým keď dojte problém zo spúšťaním windowsu). ešte je škoda že na windows nefunguje ovládač(SIS550) pre grafiku, ale to mi až tak nevadí lebo pc som zobral zo zámerom využitia na farebnú hudbu cez winamp.

Předmět příspěvku: Re: systém pre miniPC_RELISYS
PříspěvekNapsal: 09.03.2025, 09:01 
Radil

Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times
skúšal som a chcel som sa oboznámiť z windowsom CE 5.0,tak som mu dal ešte šancu. celý os je v jednom súbore NK.BIN, ktorý cez program diskprep.exe sa dá nahrať na CF.
podarilo sa mi pripojiť k mini_pc(winCE) cez seriový kábel získať prístup k windowsu pomocou programu AtiveSync cez PC(winXP). najprv som skopíroval do winCE nejaké programy(čo cez seriový kábel trvalo asi 8mb za hodinu), no len aj tak ich windwos ce nechce spustiť problém je asi v tom že celý os beží asi v pamäti RAM lebo nedokáže naj cestu k súboru alebo v knižniciach windowsu. cez visual studio 2005 som získal prístup aj k registrom,

nedá sa v tých registroch nastaviť prístup k uložisku na CF karte, alebo nastaviť spustenie ovládače na zvuk alebo sieťovu kartu?

ešte som prišiel v čom bol problém s win98, po spustený príkazu setup dochádza reset bootovania pc, aby nedošlo k resetu treba mať spustený ms-dos s americkým-rozloženim klávesnice možno aj v jazyku.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]