OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 19.07.2024, 21:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Windows 95 OEM České, první vydání
PříspěvekNapsal: 26.06.2024, 14:52 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 05.12.2013, 09:01
Příspěvky: 296
Bydliště: Praha
Has thanked: 1192 times
Been thanked: 89 times
instalaci Windows 95 si můžete spustit ve virtuálu hned:http://www.arigato.cz/windows9x/index.html

_________________
//// eLeMeNt_v1; ZX Nucleon512_v2A; ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; SDI-1; Sparrow 48K; Didaktik D80; D80min; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; Aritma 517; ZX Diskface Plus B; BDI; NewBetaDisk-css; DigitalTapeRecorder_v2; ZX-VGA-JOY; ///A500mini;


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26.06.2024, 15:59 
Offline
Pan Generální

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 2170
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 18 times
Been thanked: 338 times
Nemôžem si pomôcť, ale v tom tvojom avatar-gife je hláška (C) a LOAD"" písané v BORDERI. :D

_________________
Oznamy o novom príspevku mi na mail chodia iba sporadicky, takže keď sa nehlásim v diskusii, tak je to tým. V 80% nepríde mail vôbec.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.06.2024, 09:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1576
Has thanked: 495 times
Been thanked: 654 times
Trelix píše:
instalaci Windows 95 si můžete spustit ve virtuálu hned:http://www.arigato.cz/windows9x/index.html

Jenom protože jsem VMwarem nepolíben - umí disketovej formát *.DSK, nebo potřebuje jenom nějakej "svůj"?

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.06.2024, 20:09 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
tomascz píše:
Trelix píše:
instalaci Windows 95 si můžete spustit ve virtuálu hned:http://www.arigato.cz/windows9x/index.html

Jenom protože jsem VMwarem nepolíben - umí disketovej formát *.DSK, nebo potřebuje jenom nějakej "svůj"?
Umi to jen .flp a .img


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.06.2024, 21:23 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
Vyzkousel jsem tu instalaci a neni to nic moc. Nejsou tam ani ovladace na VGA.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.06.2024, 10:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1576
Has thanked: 495 times
Been thanked: 654 times
Doda píše:
tomascz píše:
Trelix píše:
instalaci Windows 95 si můžete spustit ve virtuálu hned:http://www.arigato.cz/windows9x/index.html

Jenom protože jsem VMwarem nepolíben - umí disketovej formát *.DSK, nebo potřebuje jenom nějakej "svůj"?
Umi to jen .flp a .img

Což je vlastně .img, "jenom se to jinak píše, pane" :-(
https://www.betaarchive.com/forum/viewtopic.php?t=26879

Mě právě zajímalo, jestli je ve VMwaru nějak možný emulovat aspoň nějaký vady na disku (protipirátská ochrana).

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Windows 95 OEM České, první vydání
PříspěvekNapsal: 28.06.2024, 16:04 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 2001
Bydliště: Praha
Has thanked: 85 times
Been thanked: 259 times
To dost pochybuji. Myslim ze jakakoliv pokrocila emulace flopky je nekde hodne daleko za hranici zajmu VMware. Dokonce bych rekl, ze za ten dlouhy cas co VMware pouzivam, jsem flopku nepouzil nikdy a vlastne o tom nic nevim, jen ze to tam je.

Co PCem nebo 86box, tam nic pokrocileno neni?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.06.2024, 11:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1576
Has thanked: 495 times
Been thanked: 654 times
Díky za tip na oboje!
Jak PCem (kterej už jsem kdysi zkoušel) i pro mě nový 86box podporují formát FDI, což je low-level bitová kopie stop. U 86boxu jsem koukal do zdrojáků a našel tam i potřebnou implementaci floppy řadiče. Přidám tedy FDI do RIDE (on ten formát už je napsanej i v jiných toolech) a zkusím si s oběma emulátory pohrát :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Ďábel se skrývá v detailu (staré technické rčení)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz