OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompPrty 8

Právě je 02.07.2022, 19:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: EPSON LQ-100 a kódování KOI8-cs
PříspěvekNapsal: 09.06.2022, 22:12 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 1630
Bydliště: BA-Petržalka :(
Has thanked: 17 times
Been thanked: 256 times
LX a LQ určite niesu zameniteľné. 9 ihličková bude mať iný hardvér ako 24 ihličková. Navyše to ESC/P2 určite niečo v pamäti zaberie, takže 32 kB bude asi málo. A ešte fonty. Koľko asi bude mať bytov na jeden znak 9 a koľko 24 bodový font? Pokiaľ je šírka znaku 8 bodov, teda jeden byt, tak je to na výšku 9 vs 24 bytov na znak. A to sa tá šírka môže tiež líšiť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: EPSON LQ-100 a kódování KOI8-cs
PříspěvekNapsal: 10.06.2022, 20:38 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2021, 15:15
Příspěvky: 48
Has thanked: 9 times
Been thanked: 50 times
PotPalo píše:
LX a LQ určite niesu zameniteľné. 9 ihličková bude mať iný hardvér ako 24 ihličková. Navyše to ESC/P2 určite niečo v pamäti zaberie, takže 32 kB bude asi málo. A ešte fonty. Koľko asi bude mať bytov na jeden znak 9 a koľko 24 bodový font? Pokiaľ je šírka znaku 8 bodov, teda jeden byt, tak je to na výšku 9 vs 24 bytov na znak. A to sa tá šírka môže tiež líšiť.


No jasně, máte pravdu. Mě nedošlo že jsou jiné počty jehel, myslel jsem že jsou stejné. Zmátlo mě že mám stejnou knížku pro obě a skoro vše je tam stejný. Takže cesta už je jasná, zkusím nějaké úpravy toho ze své tiskárny nebo druhá cesta - jít od toho a věnovat se něčemu smysluplnějšímu .)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: EPSON LQ-100 a kódování KOI8-cs
PříspěvekNapsal: 10.06.2022, 21:56 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2021, 15:15
Příspěvky: 48
Has thanked: 9 times
Been thanked: 50 times
Si už říkám že by bylo snad jednodušší udělat si převodník kódování pomocí arduina za běhu... a pak by to mohl použít každý dokonce. Přijmout byte, dát busy, překódovat a odeslat dále k tiskárně


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz