OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Prijdte se bavit!

Právě je 21.10.2021, 20:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30.06.2021, 17:54 
Offline
Nemluva
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2021, 15:15
Příspěvky: 5
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Ahoj, nechápu proč přišel jako překlad, psal jsem to úplně normálně a česky z Thunderbirdu. Určitě se bavíme o mém mailu ze dne 23.6.? Chápu tu nedůvěru, sám jsem byl kdysi hodně aktivní v opensource a že někteří si zakládali i svoje weby a moji práci si tam dávali jako svou... ale překousl jsem to. Rozumím duševnímu vlastnictví. Teď jsem ve stavu kdy buď budu skenovat originální neosazenou desku a dělat z ní podklady pro výrobu anebo jsem chtěl jít lepší cestou získat ty podklady. O rusákovi vím a ze zoufalství jsem uvažoval že od něj desky koupím (a uvažuju), ale nechce se mi ho podporovat pokud to ukradl a ještě když to má přehozený ty strany, deska je netestovaná.

Tak možná bude lepší pokračovat v SZ? Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 07:19 
Offline
Profík

Registrován: 06.02.2019, 11:47
Příspěvky: 581
Has thanked: 16 times
Been thanked: 86 times
72ka píše:
1) Mám kontakt na člověka, co má nyní na prodej klávesnice z terminálu hvězda TS522 0001, nové. Vyjednávám o ceněBavíme se tady o 800Kč/ks.
2) Rád bych si postavil jednoho "modernějšího", s napájením přímo 5V a na ušetřené místo možná integroval OndraSD a joy.

Ahoj
800Kč sa mi zdá byť už cez čiaru, ale asi iná cesta nebude. I keď 3D tlačou by sa to dalo oveľa lacnejšie.
Na modernejšom dizajne som už pred časom začal robiť, dá sa tam vymeniť veľa jednoduchej logiky a PROM za GAL, samozrejme aj SRAM miesto DRAM, ostávajú čítače 8253 a pár ďalších IO, kde je náhrada za GAL zbytočná. PCB by mohlo byť polovičné resp. len o niečo väčšie ako klávesnica.
A v hlave mám aj ideu Colorace, ale neviem, či by takýto "upgrade" bol pozitívne prijatý.
M1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 08:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1829
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 411 times
Been thanked: 682 times
Mě by zajímalo, jestli jsi pro OndraSD vymyslel ten zvukový modul s SAA místo Joy/RTC :-)

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 08:26 
Offline
Profík

Registrován: 06.02.2019, 11:47
Příspěvky: 581
Has thanked: 16 times
Been thanked: 86 times
solaris104 píše:
Mě by zajímalo, jestli jsi pro OndraSD vymyslel ten zvukový modul s SAA místo Joy/RTC :-)

Vymyslený je dávno, ale nie s SAA, ale s AY, aby mal aj porty na tlačiareň.
Už Ťa omrzelo 7 tónov?
M1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 08:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1829
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 411 times
Been thanked: 682 times
Tak bylo by pěkné, kdyby Ondra uměl přehrávat hudbu během hry :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 09:31 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1167
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 22 times
Been thanked: 257 times
Však těch 7 tónů hraje nezávisle na procesoru, jako AY.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 09:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1829
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 411 times
Been thanked: 682 times
To jo, ale zkus na těch 7 tónech složit hudbu, když netvoří stupnici :-)

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.07.2021, 19:11 
Offline
Nemluva
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2021, 15:15
Příspěvky: 5
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Ahoj, ty klávesnice budou za pár let zase o hodně dražší. Já mám nasyslený tři, tak to nepotřebuju. Ale napsal jsem to jako info kdo bude chtít ať mi dá vědět do SZ, víc už to tady nebudu rozepisovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.09.2021, 21:54 
Offline
Prvnička

Registrován: 23.12.2020, 23:22
Příspěvky: 10
Bydliště: Presov
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time
Ahojte, kedze aj motyka moze vystrelit, tak zistujem ci nahodou niekomu neostala volna krabicka zdroja alebo samotneho pocitaca. Napr. ze sa nedokopal k realizacii samotnej repliky.....
Dakujem.

Miro


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz