OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.06.2023, 02:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 17.10.2021, 10:03 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 114
Bydliště: Margecany
Has thanked: 262 times
Been thanked: 20 times
Presne tak nefunguje ale budem skusat len metoda pokus omyl je na prd doslova

l00k píše:
a to co jsem dával v původním vlákně nefunguje? jsou tam přesně tyhle kódy...


Takto to zobrazyje zx spectrom pod cp/m od dataputeru skusim to cele este raz prerobit. Niekde robim chybu ziaden editor som este nerozbehol a urcite ta chyba bude nejaka mala .
1 je ze som si myslel ze staci nastavit 64 x 24 zobrazenie terminalu :D


Přílohy:
00.jpg
00.jpg [ 9.72 KiB | Zobrazeno 2458 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17.10.2021, 10:14 
Offline
Radil

Registrován: 26.11.2018, 16:59
Příspěvky: 503
Bydliště: Holešov
Has thanked: 12 times
Been thanked: 63 times
jde hlavně o ten kód pro pozici kurzoru, podle kódu v BIOSu by měl následovat hned za 1B a bez offsetu (přímo hodnoty), ale můžeš zkusit tam dát i to +20 jestli to zabere, případně mně ještě napadá prohodit row col


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17.10.2021, 10:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 114
Bydliště: Margecany
Has thanked: 262 times
Been thanked: 20 times
l00k píše:
jde hlavně o ten kód pro pozici kurzoru, podle kódu v BIOSu by měl následovat hned za 1B a bez offsetu (přímo hodnoty), ale můžeš zkusit tam dát i to +20 jestli to zabere, případně mně ještě napadá prohodit row col


prehodil som row a col
a doladil som hodnoty
ubral som zobrazenie o 1 znak na riadok a 1 riadok a funguje :D
Ďakujem

Kód:
characters per row:    63
rows per screen:       23
set cursor position:   1B col+1 row+1
erase screen:          00
hide cursor:           00
show cursor:           00
bell:                  07


Přílohy:
00.jpg
00.jpg [ 44.79 KiB | Zobrazeno 2452 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14.05.2023, 17:56 
Offline
Radil

Registrován: 13.03.2016, 18:54
Příspěvky: 284
Has thanked: 120 times
Been thanked: 78 times
Modifikoval jsem ovládání FSED pro ZX Spectrum a řadič Diskface od Dataputer.
Příloha:
fsed-chip.img [720 KiB]
13 krát

Hotkeys jsou popsány v Excelu.
Příloha:
fsed.xlsx [11.91 KiB]
15 krát

Plná podpora české diakritiky včetně grafiky.
Příloha:
cestina+grafika.jpg
cestina+grafika.jpg [ 79.28 KiB | Zobrazeno 466 krát ]


Vyzkoušejte.

Chip


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14.05.2023, 18:02 
Offline
Kecka

Registrován: 09.05.2023, 20:50
Příspěvky: 28
Has thanked: 14 times
Been thanked: 1 time
Joooo vypadá to dobře snad to brzy vyzkouším


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16.05.2023, 18:58 
Offline
Radil

Registrován: 13.03.2016, 18:54
Příspěvky: 284
Has thanked: 120 times
Been thanked: 78 times
Texty z FSED otevřete v T602. Je to nutné, pokud je potřeba něco vytisknout.
Protože tisk přes UR4 v CPM od Dataputer nefunguje. Zatím nevíme proč :-(
Funguje i obráceně, kdy texty z T602 otevřete v FSED.
Je to stejné jako ZX602 nebo ZX603.
V textovém režimu je to 100% kompatibilní.
Příloha:
01.jpg
01.jpg [ 42.95 KiB | Zobrazeno 353 krát ]

Při přenosu grafiky se přenesou pouze rámečky.
Příloha:
02.jpg
02.jpg [ 37.13 KiB | Zobrazeno 353 krát ]


Chip


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz