OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 12 lis 2019, 07:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 13:35 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1832
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 342 times
suksoft píše:
Jak i psal SCJoe, tak je to projekt, ktery si muze kazdy softwarove dodelat.

No, dodelat... ja vychazim hlavne z nazvu, z toho, co snad i autor mel v planu pred 3-4 lety, kdyz jsem si s nim psaval.
Mit stare vychodni vymozenosti (jako GMX, viz clanek v ZXM) s implementovanymi interfacy novymi.
Tedy mit emulovane jadro ZX Spectra a k nemu periferie a z puvodniho spectra pouzit prinejmensim napajeni a klavesnici (event. vice, kdyz je mozno...).

To mi ale z vyse uvedeneho nevyplyva, tak jsem Velesoftovi psal dotaz, jak to s tim vlastne je.

1) Jestli tedy krabicka bude umet GMX a k tomu jednu z vyse uvedenych emulovanych sad periferii?
2) A ta implementace GS je tak objemna a narocna, ze nemuze byt pohromade s kempston mysi, s divMMC, se zvukovymi cipy?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 14:44 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:32
Příspěvky: 385
Bydliště: Kladno
Has thanked: 38 times
Been thanked: 80 times
Velesoft: Já bych rád konfiguraci BASIC, pokud možno s konektorem do ZX, ideálně s krabičkou. Provozovat bych to chtěl na ZX Spectrum 48+. Stránkování 32 MB RAM paměti na místo ROM by byl můj sen a nepohrdl bych ani rozšířeným grafickým režimem.

Co se týče peněz, můžu někam poslat převodem, nebo PayPal. Přizpůsobím se.

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, LnxAmigaImageConvertor, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 14:50 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 20:26
Příspěvky: 2514
Has thanked: 100 times
Been thanked: 371 times
SCjoe píše:
A ta implementace GS je tak objemna a narocna, ze nemuze byt pohromade s kempston mysi, s divMMC, se zvukovymi cipy?
Pokud vím, tak GS koliduje s porty DivIDE, tak jestli něco takového neplatí i o DivMMC...?

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 14:55 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:32
Příspěvky: 385
Bydliště: Kladno
Has thanked: 38 times
Been thanked: 80 times
Jiiira píše:
SCjoe píše:
A ta implementace GS je tak objemna a narocna, ze nemuze byt pohromade s kempston mysi, s divMMC, se zvukovymi cipy?
Pokud vím, tak GS koliduje s porty DivIDE, tak jestli něco takového neplatí i o DivMMC...?

DivMMC je jen v BASIC konfiguraci, a tam GS není ;-)

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, LnxAmigaImageConvertor, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 15:51 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 827
Has thanked: 14 times
Been thanked: 97 times
Já bych si z dovolením vzal BASIC verzi pro +2A (respektive +2B, pokud je tam nějaký rozdíl) a ZX konektorem. Bez krabičky. Díky.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 16:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1832
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 342 times
Lanex píše:
DivMMC je jen v BASIC konfiguraci, a tam GS není ;-)

A to je velka chyba, protoze GS by tam klidne spolu s divMMC byt mohlo 8-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 16:04 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:34
Příspěvky: 407
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 229 times
Been thanked: 74 times
uunek BASIC48k + ZX konektor + krabicka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 16:22 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 20:26
Příspěvky: 2514
Has thanked: 100 times
Been thanked: 371 times
SCJoe, Lanex: Pánové, umíte číst??? :poke: 8-)

SCJoe se ptá, proč není GS a DivMMC ve stejném setu, já na to, že asi proto, že by mohly být v kolizi portů - a vy oba mi napíšete, že v kolizi být nemůžou, protože nejsou ve stejném setu. Měli jste těžkej den, nebo co? :P

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 16:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1832
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 342 times
Jiiira píše:
Měli jste těžkej den, nebo co? :P

Hm, ja se fakt snazim nejak dat najevo, ze divMMC neni v kolizi s GS a proto musi byt v jedne konfiguraci s GS... :lol:

SCjoe píše:
...GS by tam klidne spolu s divMMC byt mohlo...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 16:27 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:32
Příspěvky: 385
Bydliště: Kladno
Has thanked: 38 times
Been thanked: 80 times
Jiiira píše:
SCJoe, Lanex: Pánové, umíte číst??? :poke: 8-)
SCJoe se ptá, proč není GS a DivMMC ve stejném setu, já na to, že asi proto, že by mohly být v kolizi portů - a vy oba mi napíšete, že v kolizi být nemůžou, protože nejsou ve stejném setu. Měli jste těžkej den, nebo co? :P

Já jenom zkouším, jestli dáváš pozor. :jump:

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, LnxAmigaImageConvertor, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 20:29 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 434
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 7 times
Been thanked: 104 times
SCjoe píše:
GS by tam klidne spolu s divMMC byt mohlo

Esli se to spolu vejde. Popravdě netuším, kolik je tam místa.

Líbila by se mi sada Sound spolu s K-Mouse.

Navíc má i sadu Spec256
https://github.com/mvvproject/DivGMX/tree/master/divgmx_spec256
S 256 barvami, o které se v popisu ULAPlus psalo, že nepůjde ve FPGA realizovat.
Otázka je, zda zaplňuje FPGA nadoraz, nebo se ještě nějaký TurboSound/SounDrive/DivMMC/KMouse vejde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 21:06 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 12:14
Příspěvky: 45
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times
mirectt , basic +2, bez konektoru (ako jiiira,chcem pinovu listu), bez krabicky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 21:10 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1520
Has thanked: 21 times
Been thanked: 254 times
Jen pro info. DIVGMX muze pracovat jako klasicky interface, napriklad v rezimu BASIC. Nic ale nebrani tomu pripojit k ZX hned dve tyto karty a kazdou s jinou konfiguraci. Nemelo by se kombinovat to co by teoreticky kolidovalo ale myslim, ze kdyby se druha karta DIVGMX naprogramovala jako SOUND ale bez Turbosoundu,Soundrive a Beeperu (ty jsou jiz v zakladu BASIC), tak mohou obe karty fungovat soucasne. Navic jsou tak male, ze by sla na sbernici spachat mala deska rekneme 8x6cm, na ktere by byly dva konektory pro prime pripojeni dvou divgmx karet nad sebou, nebo vertikalne, to uz je jedno.

Zaxon mel DIVGMX take, ale jen kratkou dobu na odzkouseni. Presto poridil par videi a nejake info od nej mam. DIVGMX jde programatorem preprogramovat na sobestacny pocitac, napriklad rusky klon Pentagon ci jine super masiny, ale uz neni podporovana (tedy tak jsem to pochopil) original ZX klavesnice (pokud to mate napajene ze ZX sbernice a ocekavate, ze pujdou ZX klavesy, tak ne. Jde jen USB klavesnice). Kontaktoval jsem ale autora, jestli by podpora orig.ZX klavesnice mohla byt pridana i zde. Tak uvidime.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 21:20 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1520
Has thanked: 21 times
Been thanked: 254 times
Nejake to video:

https://youtu.be/lR3oSjDcQV0

https://youtu.be/fZHdEXaAh6s

https://youtu.be/St7wN36Z1SM

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 21:26 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1520
Has thanked: 21 times
Been thanked: 254 times
No a kdyz uz to ma HDMI i USB na sobe, muzeme si postavit ZX laptop. Staci tuhle mrnavou mrchu pripojit dovnitr ZX a k ZX case (nejspis gumak) pripevnit maly 10" ci 9" velky HDMI monitor ktery zvladne 640x480 + idealne zvuk.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz