OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompPrty 8

Právě je 13.08.2022, 01:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Elite (víceméně klasické)
PříspěvekNapsal: 30.07.2022, 11:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 14:56
Příspěvky: 1928
Has thanked: 243 times
Been thanked: 476 times
Tu a tam hraju Elite III, což je trochu upravené a vylepšené klasické Elite.

Už dávno jsem se dopracoval k misím včetně mise Nova, která mě vypekla tím, že mi resetovala postupně a draho dokupovaný nákladní prostor - v Elite III se dá dokupovat za 1000Cr 1 tuna navíc k maximálním 35t, měl jsem už pěkných 200t a taky včetně mise "cloaking device", která mě po mnoha neúspěšných pokusech o přežití útoku 5 pirátů současně (něco jako 2x Sidewinder, 2x Krait, 1x skrývající se ASP ... cca v takovém poměru, občas jich náhodně bylo i 6) donutila najít POKE 42416.80, které sice nepřineslo nesmrtelnost, ale trochu pomohlo s ubýváním energie. Jen zvětší hodnotu energie, když zásahem piráta jedna ze čtyř energií poklesne pod nulu. Neřeší kolize ani zásah raketou. Použil jsem fakt jen jednou, hlavně proto, že když už se spustila mise "cloaking device" tak spuštěná zůstala, nedalo se před ní uniknout.

Co mi ale není jasné bez dalšího zkoušení, jak to je s "misí", kdy Coriolis obsadí piráti. Viz screenshot.

Vím, že se teoreticky Coriolis obsazená piráty dá rozpoznat podle toho, že nerotuje. Teoreticky, protože při použití docking computer se ke Coriolis nepřiblížím ani na dohled. Ale budiž, načtu ze snapshotu a zkoušel jsem, co se dá v takovou situaci dělat. Ukázalo se, že asi nic - nepomůže hyperprostorový skok jinam, ani do jiné galaxie. Považuju to za velikou chybu hry, když už stanici obsadí piráti, tak by se tak nemělo stát v celém vesmíru současně. Ani se mi nepodařilo Coriolis s piráty roztřílet (okamžitě fugitive, stejně jako u nenapadené stanice)

Otázky - Je to tak ve všech Elite? Je to neopravený bug Elite III? Existuje nějaký způsob, jak tuto "misi" přežít, nebo je to prostě jen náhodná smrt, které se nelze vyhnout? Zapamatuje si hra smrt v této misi, pokud stav uložím na pásku a místo abych načetl snapshot z poslední planety, nechám se vrátit do poslední uložené pozice? Nebo je výskyt pirátů naprosto náhodný? Blbé totiž je, že se to nestává až tak moc sporadicky.

Btw... spuštění této "mise" se rozhoduje při hyperprostorovém skoku. Zkusil jsem ze snaphotu doletět k planetě víckrát a vždy tam byli piráti. Nutno načíst pozici před skokem (ideálně před opuštěním Coriolis na předchozí planetě).

Misi s útokem Thargoidů na planetu jsem zatím neviděl, ale přinejmenším ve 3. galaxii se vzácně může vyskytnout osamocený Thargoid i v normálním vesmírů (nejen ve witchspace).

Další věc, která mi není zcela jasná je počítání score... Hlášku "Right On Commander!" jsem při statusu Dangerous viděl snad už 4x nebo 5x (tak ještě jednou tolik?). Pokud se hláška zobrazuje fakt po každých 256 sestřelech, tak mám ještě dost co dělat, než dosáhnu Deadly :)

Pokud jste se s žádnou misí dosud nesetkali, tak vězte, že např. mise Nova se spouští až v druhé galaxii, po nějakém počtu hyperprostorových skoků (100+? nevím přesně) a pouze pokud zároveň máte galactic hyperspace. Nezapomeňte před odletem nakoupit, nabídnou se uprchlíci, kteří po doručení na novou planetu zaplatí 100g drahokamů.


Přílohy:
Poznámka: náhodná smrt, které se nelze nijak vyhnout?
screenshot_random_death_ship_boarded_by_pirates_hijacked_coriolis.png
screenshot_random_death_ship_boarded_by_pirates_hijacked_coriolis.png [ 1.02 KiB | Zobrazeno 215 krát ]
screesnhot_aktualni_status.png
screesnhot_aktualni_status.png [ 2.99 KiB | Zobrazeno 215 krát ]

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Elite (víceméně klasické)
PříspěvekNapsal: 30.07.2022, 11:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 14:56
Příspěvky: 1928
Has thanked: 243 times
Been thanked: 476 times
Jo a protože jsem Elite III v této verzi neviděl v žádné z velkých archivů, tak pro jistotu přikládám.

Ono totiž těch Elite III existuje víc a to, co je na SpectrumComputing i na WoSu je něco jiného.


Přílohy:
ELITE3.TRD [58.75 KiB]
7 krát

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz