OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompu nen nikdy dost!

Právě je 04.12.2021, 03:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 17.10.2021, 08:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
Tak v emulatore to uz ide presne podla viewtopic.php?f=47&t=9382&p=131743#p131744
ale priamo pod cp/m od datatputeru nie :( budem skusat cez týzden.

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 31.10.2021, 16:10 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
a o5 mam problem medzi stolickou a klavesnicou. Do subora b.dt7 som pridal instalacku ws30 ked ju nahram na disketu a prenesiemm do dataputera vidim tam len jeden súbor a to je HP ostatne nie. Nevie mi niekto poradit.

Mišo


Přílohy:
b.rar [69.99 KiB]
18 krát

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 31.10.2021, 19:38 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1195
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 263 times
Extraction of the file 'b.rar' failed.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 31.10.2021, 19:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
netusim preco dal som to teraz do zip a na http://www.matex.kromsat.sk/www/dataputer/ws30/


Přílohy:
b.zip [74.83 KiB]
20 krát

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 01.11.2021, 18:17 
Offline
Radil

Registrován: 13.03.2016, 18:54
Příspěvky: 270
Has thanked: 99 times
Been thanked: 53 times
mysiak001 píše:
a o5 mam problem medzi stolickou a klavesnicou. Do subora b.dt7 som pridal instalacku ws30 ked ju nahram na disketu a prenesiemm do dataputera vidim tam len jeden súbor a to je HP ostatne nie. Nevie mi niekto poradit.

Mišo


A neslo by to udelat klasickou cestou ?
Nedelal bych zadny DT7.
Nakopiroval bych tu instalacku na normalni MS-DOS disk a pomoci CPTOOLS nebo DPTOOLS
to prekopiroval na naformatovanou CPM disketu. (Oba TOOLS prece vidi MS-DOS i CPM).
Ale mozna to nepujde, nemam to jako overit.

Chip


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 01.11.2021, 18:39 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
Ide to len neprekopci to všetky súbory presnejšie chyba príde pri install.com uvidíme ne hadzem flintu do zita

Hneď to overis len čo ti dôjde radič domov

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 07.11.2021, 18:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
vedel by niekto vytvorit disketu a skontrolovat toto skusil som do cisteho image pridat fsedconf.com a fsed.com v image je vsetko v poriadku ked som do dd zapisal na disketu tak po vlozeni do diskface som videl len fsed.com tak som tu disketu stiahol s5 do image a ked som vypisal cim-om subory bol tam aj fsedconf.com. Potom som vytvoril 2 image do jedneho som nahral fsed.com a do druheho fsedconf.com oba som previedol na disk a cuduj sa svete FSed.com bol v poriadku. Na diskete kde bol fsedconf.com nebolo subor vidiet vidiet ale prazdne miesto bolo 684 K kdezto prazdna disketa ma 702 K a fsedconf ma presne 18Ktakze ten subor tam je len ho nevidno pridany bol rucne a velkymi pismenami pre kazdy pripad som disketu previedol s5 na image a pri vypise cez cim tam ten subor je. Podobne sa deje so suborom SHELL.DOC z diskety cpm-disk2.2 z vlakna. Takisto ak image b.dt7 (WS30) zapisem na disketu vidim len subor HP ktorý ma 6 KB ostatne nie ale na diskete zaberajú miesto, pride mi to ako keby vacsie subory nebolo vidno po zapisani na disketu skusim prisť metodou pokus omyl od akej velkosti suboru to robi mozno to je výstrel do tmy ale aspon nieco. Vsetky pokusy som robil na diskete 3.5" a 720K poskusam to este s 5,25" 360K len co vyhrabem mechaniku ale tu uz to take easy nebude bo mam len 1ks funkcnej.

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 23.11.2021, 21:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
Tak Dakujem Romanovi za pomoc chybka bola v nastaveni cimu. Zatial som urobil disketu s Turbo Pascal 30 a par pokusných vsetky zatial fungujú.

; 3,5 512 Dataputer 720kB
[DT7]
SPT=36
XLT=0
BLS=2
EXM=0
DSM=352
DRM=127
OFF=3

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Diskface - Software pro CP/M
PříspěvekNapsal: 27.11.2021, 17:51 
Offline
Kecálek

Registrován: 01.02.2015, 14:30
Příspěvky: 109
Bydliště: Margecany
Has thanked: 213 times
Been thanked: 13 times
Ak sa chce niekto pohrat tu ma image diskiet http://www.matex.kromsat.sk/www/dataputer/noveimageDT7/ a tu http://www.matex.kromsat.sk/www/dataput ... /nastavit/ treba este nastavit obrazovku.

_________________
ZX Spectrum 128/2A, ZX 80, ZX 81, Didaktik M, ZX Diskface Plus A, BetaDisk 128C, D40 bez kábla :(, divIDE, D80mini, PMD 85-2, SP 210T, D 100M, Robotron K6304


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz