OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 27.09.2020, 07:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 16.10.2019, 17:24 
Offline
Radil

Registrován: 12.05.2013, 22:02
Příspěvky: 255
Has thanked: 9 times
Been thanked: 47 times
Uz jsem to tady psal nekolikrat

viewtopic.php?f=31&t=4928&p=57250#p57250

viewtopic.php?f=122&t=2392&p=26743#p26743

Ale pri pouziti spinaneho zdroje 5V a k nemu male traficko na 9V stridavych je to jistota.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 08.12.2019, 11:49 
Offline
Kecka

Registrován: 26.05.2018, 05:35
Příspěvky: 56
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Děkuji všem, po zvážení, jsem koupil toto a max spokojenost. Dodání bylo za tři dny. https://www.c64psu.com/c64psu/43-157-co ... upply.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 24.06.2020, 17:54 
Offline
Kecálek

Registrován: 14.09.2018, 09:10
Příspěvky: 149
Bydliště: Bardejov
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Zdravím

Chcel by som sa len pre istotu opýtať, taktiež som sa dostal ku commodoru 64C, no bez zdroja a chcel by som ho otestovať
Ako to teda poriešiť zo zdrojom? podľa toho, čo som tu čítal, mám zapojiť +5V a +12V (+12V namiesto striedavých 9V a na vypínač) a malo by to ísť?
Zatiaľ k nemu nemám nijake cartidge ani kazeták cez ktorý by som mohol nahrávať a ukladať programy a ani zdroj

_________________
Didaktik M/Didaktik GAMA/PMI 80/MAŤO/Commodore64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 25.06.2020, 10:33 
Offline
Profík

Registrován: 30.09.2014, 18:03
Příspěvky: 560
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 159 times
Been thanked: 50 times
Ahoj, na vyzkoušení ti dokonce stačí jen +5V, protože toto napětí živí kompletně celou logiku. Jediné, co nebude fungovat, bude SID a časování. Přidáním +12V obživne SID (má regulátor). Časovač (CIA) bude stále mimo provoz, ale to prakticky pro běžné používání nevadí. Stačí si tedy udělat adaptér z molexu na 7 kolík. ;-)

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 13:02 
Offline
Kecálek

Registrován: 14.09.2018, 09:10
Příspěvky: 149
Bydliště: Bardejov
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Ok, no a ako by sa dal vyrobiť zdroj pre +5V a 9V striedavých aby fungovalo všetko tak ako má?
Zatiaľ čo som pozeral po internete tak všade to riešili tak, že 5V zdroj bol spínaný a 9V striedavých bolo s trafa no muselo mať aspoň 10VA
Odkiaľ by sa také dalo zohnať alebo kúpiť a za akú cenu?

_________________
Didaktik M/Didaktik GAMA/PMI 80/MAŤO/Commodore64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 13:08 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1719
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 378 times
Been thanked: 630 times
https://www.c64psu.com/c64psu/43-157-co ... upply.html

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 17:47 
Offline
Profík

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 876
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 11 times
Been thanked: 182 times
Nebo poněkud dražší z Polska:
http://www.keelog.com/power-supply/#c64
Mají i dual verzi, která napájí současně počítač a mechaniku:
http://www.keelog.com/power-supply/#c64dual
Mně se líbí víc než od C64PSU. Až vyhraju Euro Jackpot, tak si taky koupím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 18:43 
Offline
Kecálek

Registrován: 14.09.2018, 09:10
Příspěvky: 149
Bydliště: Bardejov
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Mám ešte otázku ohľadom zdroja...
Ak neplánujem Commodore používať s kazetovou mechanikou, stále musí byť zdrj pre 9V striedavých zaťažiteľný na 1.1A alebo stačí aj menej?

_________________
Didaktik M/Didaktik GAMA/PMI 80/MAŤO/Commodore64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 30.06.2020, 18:48 
Offline
Kecálek

Registrován: 14.09.2018, 09:10
Příspěvky: 149
Bydliště: Bardejov
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Odkiaľ by som mohol zohnať alebo kúpiť trafo na 9V striedavých (je jedno aký typ?), ktoré by som mohol použiť pre napájanie commodora?

_________________
Didaktik M/Didaktik GAMA/PMI 80/MAŤO/Commodore64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rada zdroj k c64
PříspěvekNapsal: 07.07.2020, 23:24 
Offline
Kecálek

Registrován: 14.09.2018, 09:10
Příspěvky: 149
Bydliště: Bardejov
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Tak, problém s trafom som vyriešil pomerne jednoducho... vo svojích zásobách mám nejaké 12V trafká, ktoré sú aspoň na 1 až 1,5A a majú len jedno vynutie, napadlo mi teda jedno obetovať a vyskúšať odviť zo sekundárneho vinutia toľko závitov, aby som nakoniec dostal nejakých 9 až 10V striedavých pri nezaťaženom trafe

Zatiaľ som to ešte neurobil no v blízkej budúcnosti to plánujem zrealizovať

_________________
Didaktik M/Didaktik GAMA/PMI 80/MAŤO/Commodore64


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz