OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 29.03.2020, 11:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15.02.2014, 14:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1767
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15.02.2014, 14:44 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2332
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 86 times
Been thanked: 164 times
Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15.02.2014, 15:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1767
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Jack_Free píše:
Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)


myslim ze aj stara 64Mb karta by bola dostatocna. A z 512K georam co mam by to mohlo byt fakt dobre.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22.02.2014, 14:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 221
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
zz_indigo píše:
Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(


Dokud někdo nefixne GEOS Kernel,tak to bude stále přes emulaci image :|
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22.02.2014, 20:18 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8657
Bydliště: Praha
Has thanked: 1240 times
Been thanked: 1037 times
Počkej. Jakože na kartě uděláš jen 16MB partišnu a už nic dalšího si tam nenahraješ? To je trochu na pěst...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22.02.2014, 22:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 23.02.2014, 12:14 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 221
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
LHS píše:
Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).


Stačil by udělat jenom booter z IDE64 pro GEOS s REU driverem.Driver by to též chtělo patchnout na celých 16Mega.Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 28.02.2014, 20:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Comos píše:
Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

Jak na kterym C64 :scratched:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 01.02.2020, 16:38 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Když někdo projde vomr... procedurou instalace aktuálního GEOS Megapatche, který je ku stažení zde:
https://gitlab.com/mkslack/Area6510/tre ... atch64_128

a který neobsahuje Desktop, ten se musí vzít ze starého Megapatche, třeba zde:
http://www.c64.cz/index.php?recenze=software_geos

tak bude mít možnost namountit drive "SD2IEC native". Sice by to mohlo někoho svádět, že to jede v browser módu, ale není tomu tak. Na SD2IEC se musí připojit DNP file, což je image CMD hadru, který může mít 20MB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 01.02.2020, 16:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 625
Has thanked: 12 times
Been thanked: 23 times
Takze nekdo prepsal GEOS pro praci s necim jinym nez disketova jednotka? Pokud si pamatuju tak ten OS byl tezce custom vybudovany okolo Commodore disketovky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 01.02.2020, 17:07 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
tommik píše:
Takze nekdo prepsal GEOS pro praci s necim jinym nez disketova jednotka? Pokud si pamatuju tak ten OS byl tezce custom vybudovany okolo Commodore disketovky...

Ne, jen dopsal ovladače pro modernější zařízení. Snad to umí CMD jednotky, využívá možnosti SD2IEC, umí 16MB RAM a v ní ramdrive atd.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz