OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompPrty 8

Právě je 14.08.2022, 05:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 03.11.2013, 23:34 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 920
Has thanked: 26 times
Been thanked: 112 times
Tady je jednoduchý test v BASICu, který zobrazí buď plynulé přechody (viz obrázek tam) nebo namísto některých odstínů budou černé proužky. http://atariage.com/forums/topic/131365-is-there-easy-test-for-bad-gtia-in-late-model-xe-china/#entry1583921

Kromě výměny GTIA existují i fixy za pomoci nějakých hradel. Něco udělal kdysi Bernášek, ale to léčí pouze symptomy. Pak je nějaký alternativní na atariage fóru, co léčí příčinu a snad je i jednodušší.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 03.11.2013, 23:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1892
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 760 times
Been thanked: 577 times
dex píše:
Jeden?
Jde o režimy 9, 10 a 11.


Presne tak, nektere mody jdou napravit upravou podle Jirky Bernaska. Popis je ve Flopu c 43.
BTW stranka Flopu je od minuleho vikendu umistena na http://flop.atariportal.cz

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 17.10.2015, 11:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1808
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 439 times
Been thanked: 731 times
Operace Arabáče se podařila a chudákovi jsem vyměnil vadné GTIA. S odsávačkou ZD-915 to zase nebyl problém. Zajímavé je, že i ROM má natvrdo napájenou na desce a ne v patici. GTIA jsem otestoval v programu SysInfo v.2.24.


Přílohy:
GTIA_OK.JPG
GTIA_OK.JPG [ 100.17 KiB | Zobrazeno 4400 krát ]
GTIA_bug.JPG
GTIA_bug.JPG [ 128.69 KiB | Zobrazeno 4400 krát ]

_________________
cs.speccy.cz, ondraspo186.8u.cz, zx-spectrum.cz
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz