OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Prijdte se bavit!

Právě je 24.09.2021, 05:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 17.04.2021, 08:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 08.01.2017, 14:37
Příspěvky: 122
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times
Chci se podělit , já jako kovaný Spektrista a Amigista , mám najednou na stole Atari 130xe :D (dostal jsem ho od kolegy v práci)
teda zatím bez základovky , ta byla na doléčení u pana doktora rEVERze - (tímto mockrát děkuji ) a je stále ve špinavých pazourách přepravní společnosti.
Takže na stole je docela hezké šasi , zažloutlý kazeťák - upravený na turbo , turbo cartridge (asi 2000?), joystick a právě koupené SDrive max (display).
Docela se začínám těšit :candle:

takže jsem si přečetl otázky a odpovědi začátečníků tady ve fóru a snad bude první zapnutí už někdy v příštím týdnu .

Jednu otázku však mám , u Spectra(ZX Nucleon ) mám Divmmc , nikdy jsem nepřišel na to jak na něj uložit pozici v rozehrané hře , kdyby se někdo našel co mi to vysvětlí budu vděčen :pivo: a návazně na to je taková možnost i u SDrive?

A moc mě nekamenujte za ty blbé dotazy :hammer:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 17.04.2021, 08:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1821
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 409 times
Been thanked: 676 times
U ZX a DivMMC lze uložit snapshot, stisknu NMI tlačítko a pak S. SDrive na Atari nic podobného neumí podle mně.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 17.04.2021, 19:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1064
Has thanked: 263 times
Been thanked: 123 times
Na ukládání programů existuje XE/XL Freezer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 17.04.2021, 20:20 
Offline
Kecka

Registrován: 31.01.2017, 09:50
Příspěvky: 74
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 9 times
Been thanked: 77 times
Nebo taky QMEG má v sobě mini freezer, asi jediná a nejjednodušší neinvazivní vnitřní úprava Atari co má smysl, pouhá výměna EPROM OS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 30.04.2021, 08:15 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 17.05.2017, 12:13
Příspěvky: 110
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 191 times
Been thanked: 16 times
Trafo píše:
Na ukládání programů existuje XE/XL Freezer.


Len nadviažem: Turbo Freezer je skutočne skvelá vecička nie len na uloženie rozohratých hier, ale tiež rozšíri pamäť až na 320kb.

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 05.08.2021, 10:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 19:08
Příspěvky: 214
Has thanked: 24 times
Been thanked: 65 times
Otkin píše:
Trafo píše:
Na ukládání programů existuje XE/XL Freezer.


Len nadviažem: Turbo Freezer je skutočne skvelá vecička nie len na uloženie rozohratých hier, ale tiež rozšíri pamäť až na 320kb.


Jen bych opravil: TB rozsiri pamet o 512k RAM.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naprostý nováček
PříspěvekNapsal: 05.08.2021, 11:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 17.05.2017, 12:13
Příspěvky: 110
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 191 times
Been thanked: 16 times
Mr.Gorgos píše:
TB rozsiri pamet o 512k RAM.


Áno, to je pravda, ale záleží aj na DOSe. Často používam MD-DOS v cartridge a ten mi vytvorí ramdisk s veľkosťou 320kb. Niektoré programy, či demá, vedia využiť plných 512kb. Neviem, ako je na tom napríklad Q-meg.

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz