OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 24.07.2021, 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 02.02.2018, 00:03 
Offline
Nemluva

Registrován: 25.09.2016, 10:50
Příspěvky: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Ahojte, mám problém s Atari 2600 klonom Dar Yar. Všetko pekne fungovalo, až jedného v ňom niečo buchlo, dokonca vyhodilo istič. Keď som ho otvoril našiel som odtrhnutý kábel, neviem či signálový alebo zemniaci. Jedná sa o kábel na prepojenie k TV (IEC na jednej strane k TV a na druhej strane, k doske Atari len pripajkovaný zo spodu plošáka). No žiadna súčiastka nie je vyhoretá, len plošák bol v okolí konektora špinavý. A zistil som že keď som to spajkoval naspäť, tak medzi signálom a zemou je skrat, je to normálne? Lebo som z toho zmätený, obvykle je to oddelené. No a keď som to napojil k TV tak som nenaladil vôbec nič.

Budem vďačný za každú pomoc / radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.02.2018, 04:39 
Offline
Radil

Registrován: 12.05.2013, 19:16
Příspěvky: 312
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 59 times
Been thanked: 44 times
mozno nam to skus odfotit

kedze predpokladam, ze po vybuchu si to znovu zapojil a k dalsiemu nedoslo, odmeral si aspon, ze ci tam mas 5V? (napr. na 7805, ktora tam asi niekde bude)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11.02.2019, 23:47 
Offline
Tichošlápek

Registrován: 11.02.2019, 23:24
Příspěvky: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
zdravim, já mam dar yar 2600B-6400 pomohla by ti nějaká fotka vnitřku ?
Já bych zase potřeboval parametry zdroje, kdyby někdo věděl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12.02.2021, 20:02 
Offline
Nemluva

Registrován: 25.09.2016, 10:50
Příspěvky: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Zdravím chlapci, priznám sa nejak som na to pozabudol. Ale skúsil som dať tomu šancu. Nameral som 5V na 7805. Nemám originál trafo, ide tam 12V.
Foto by možno pomohlo, budem vďačný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17.07.2021, 13:38 
Offline
Tichošlápek

Registrován: 11.02.2019, 23:24
Příspěvky: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
12V ? to mi přijde vážně dost matně si vzpominam že do toho lezlo 6 V nebo 9 V a nerad bych si ho prave zabil
Fotku bys chtel ceho presne ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17.07.2021, 19:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9289
Bydliště: Praha
Has thanked: 1465 times
Been thanked: 1143 times
Tak ideálně by to chtělo fotku vnitřku, že. :-)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17.07.2021, 22:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1903
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 690 times
Been thanked: 521 times
zdroj ma byt 9V, vevnitř je stabik na 5V

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz