OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 19.07.2024, 19:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 21.12.2022, 12:26 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2022, 15:39
Příspěvky: 117
Bydliště: Brno
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times
Získal jsem Portfolio s DE layoutem fyzické klávesnice. Po coldstartu je možné layout zvolit, ale to ve skutečnosti nastaví komplet lokalizaci. Já bych chtěl mít lokalizaci OS EN, ale layout DE, aby odpovídal fyzické klávesnici.
Je možné layout nějak změnit dodatečně např. v config.sys? Asi na to bude nějaká utilitka, kterou bych přidal do autoexec.bat, ale zatím bohužel neumím propojit pofo s pc - nemám interface ani kartu (k tomu propojení jsem našel něco tady: http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=18&t=3818).
Mohl bych to vyřešit přelepkami ;) , ale nikde nemůžu sehnat tak malé.
btw: to příšerné vrzání pantů nevyřešila ani injektáž silikonového oleje.

_________________
ZXS48, ZXS+, Commodore 64C+1530, Didaktik M+Gama, Atari 800XL+XC12, Portfolio, TI-57,8,9...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.12.2022, 01:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1928
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 908 times
Been thanked: 715 times
Jestli si to dobre pamatuju, tak nastaveni jazyka a klavesnice je v menu konfigurace, ale uz fakt nevim presne, moje Pofo je s ceskou upravou.
http://www.pofowiki.de/doku.php?id=hilf ... pps:system

Na ByteFestu jsem videl borce co delaji repliku seriove interface. Ale nemam na ne kontakt, mozna tady bude nekdo mit. Vypadalo to dobre.
http://www.krupkaj.cz/xgal/album.php?sh ... est2022#13

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
:busybee:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.12.2022, 18:19 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2022, 15:39
Příspěvky: 117
Bydliště: Brno
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times
@krupkaj Máš pravdu a sorry že jsem to nenašel sám. To nastavení v setupu klávesnice už opravdu mění jen layout.

_________________
ZXS48, ZXS+, Commodore 64C+1530, Didaktik M+Gama, Atari 800XL+XC12, Portfolio, TI-57,8,9...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.12.2022, 18:19 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2022, 15:39
Příspěvky: 117
Bydliště: Brno
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times
@krupkaj Máš pravdu a sorry že jsem to nenašel sám. To nastavení v setupu klávesnice už opravdu mění jen layout.

_________________
ZXS48, ZXS+, Commodore 64C+1530, Didaktik M+Gama, Atari 800XL+XC12, Portfolio, TI-57,8,9...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz