OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 23.02.2024, 16:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DOSBox pro Macka
PříspěvekNapsal: 04.02.2024, 20:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 1022
Bydliště: Praha
Has thanked: 200 times
Been thanked: 120 times
Ahoj,

poradi mi nekdo ve zkratce, jak na macku (Big Sur) spustim hru v DOSBoxu? Ja vim, ze staci googlit, ale zjistuju, ze tech informaci je docela dost, tak kdyby nekdo mel naladu na nejaky "step by step" kratky uvod, budu rad. DOSBox mam normalne v adresari Applications a po zadani prikatu intro mount jsem se toho moc nedozvedel. Vlastne staci rict jen, kam ten adresar s hrou mam dat a co napsat do DOSBou :))

Diky za pripadny navod :)

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox pro Macka
PříspěvekNapsal: 05.02.2024, 09:49 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2023, 18:37
Příspěvky: 77
Bydliště: Pražák z Prahe, žádná náplava :)
Has thanked: 19 times
Been thanked: 21 times
Mě většina mojich dosbox.conf končí nějak takhle
Kód:
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
# You can put your MOUNT lines here.


mount c ~/DOS/FirstEncounters
imgmount d "~/DOS/FirstEncounters/rip/fe_rip.cue" -t iso -fs iso

c:
cd FIRSTE2
FIRSTENC.exe
exit


To je to, co se spustí po startu dosboxu, ale samozřejmě to tam jde naklofat i ručně stejně:

Řekněme, že mám gamesku, kterou jsem nahrál do adresáře ~/DOS/FirstEncounters - ono to může být naprosto libovolný adresář, kam mám všechna práva (a nevím jak se na macku píšou cesty, ale tohle prostě nahradíš absolutní cestou k souboru, na Win by to bylo cosi jako C:\USER\looke\gamesy\DOS\FirstEncounters a možná to celé v uvozovkách, pokud tam jsou nějaké mezery, nebo jiný bordel)

takže to připojím pro ten dosbox jako jako C:

Kód:
mount c "~/DOS/FirstEncounters"


Pokud mám k té gamese i stažené CDčko, a jeho obraz (*.cue a *.rip) jsem dal do podadresáře rip, tak to CDčko připojím jako disk D: příkazem

Kód:
imgmount d "~/DOS/FirstEncounters/rip/fe_rip.cue" -t iso -fs iso


příkazem
Kód:
c:
skočím na ten připojený disk (a příkaz dir mi vypíše, co tam je za soubory, abych věděl, že tam opravdu jsem)

Kód:
cd FIRSTE2
skočí do toho adresáře se hrou (jenomže mě to umí jen krátká jména, takže jsem to pojmenoval takhle, ale tuším, že klávesa tab to doplňuje správně - ale pokud ta hra je přímo v tom základním adresáři, tak nikam skákat nemusíš

Kód:
FIRSTENC.exe
tu hru spustí
po dohrátí
Kód:
exit
vyskočí z dosboxu

_________________
Spousta věcí chodí líp, když se zapne ...
http://micro-corner.gilhad.cz/, http://8bit.gilhad.cz/ a mnohé další


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOSBox pro Macka
PříspěvekNapsal: 05.02.2024, 12:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 1022
Bydliště: Praha
Has thanked: 200 times
Been thanked: 120 times
parada, dik moc! :)

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz