OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Vstava historickch poctacu

Právě je 05.12.2022, 23:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 26.09.2022, 20:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 928
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 93 times
Ahoj,

jedna se o ne moc stary iMac, ale potrebuju vyresit pro mne docela dulezitou vec, a nikde jsem nenasel odpoved a tady se v tom vsichni vyznate. Tak snad nevadi, kdyztak to dam do pokecu :)
Muj iMac 21" late 2015 prestal pri pridrzenem altu na klavesnici behem restartu skakat do vyberu bootovacich zarizeni, proste ihned naskoci jabko. Mam k Macu pripojene tri disky a na kazdem je jiny system, take pro mne je to docela dulezita vec. Klavesnice je klasicka hlinikova BT, se kterou to normalne jeste pred par dny fungovalo, zkousel jsem i dratovou PC klavku a tak nic. Ani PRAM reset nejde :/ Resim to ted pres panel "Startovaci disk" ale je to neohrabany a Monterey musim mit na nejpomalejsim disku (internim), protoze ten se v tech dalsich dvou jako startovaci disk neukaze :/

Takze otazka - nevite, jak to fixnout? Aby se mi zase pri pridrzenem altu behem restartu zobrazil ten vyber zarizeni?

Diky moc

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.09.2022, 14:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9358
Bydliště: Praha
Has thanked: 1680 times
Been thanked: 1303 times
Dobře. A Option? Ten taky nic? To, že s PC klobásnicí se to nepovede, to ještě nic neznamená. Rozhodně bych to být tebou vyzkoušel s jinou Macklaviaturou.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.09.2022, 14:19 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.09.2013, 14:08
Příspěvky: 929
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 106 times
Been thanked: 396 times
Mne toto (a iné psie kusy) na MacMini robilo, keď dosluhovali nabíjateľné články. S normálnymi alkalickými baterkami to nerobilo. Prípadne skús nanovo spárovať.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.09.2022, 13:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 928
Bydliště: Praha
Has thanked: 192 times
Been thanked: 93 times
ty jo, s option taky nic... baterky mam normalne alkalicky a nove sparovani nepomohlo :///
zkusim holt nekde sehna dratenou klavku no...

_________________
Uz jen emulator... FS-UAE a Fuse


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz