OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 27.07.2021, 13:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 20:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
Ahoj, koupil jsem si konecne normalniho Maca (tj. podporovanyho) a snazim se potrebu pouzivat PC odbourat, jak to nejvic jde... Jednim se zadrhelu je prave WinUAE, nevite, jestli je neco podobnyho i pro Maca? Diky

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 21:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2185
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 335 times
Been thanked: 357 times
Asi nejlepsi je http://fs-uae.net

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 21:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9290
Bydliště: Praha
Has thanked: 1466 times
Been thanked: 1143 times
Nic proti, ale věta "normalniho Maca (tj. podporovanyho) a snazim se potrebu pouzivat PC odbourat" je celkem schizofrenní. Ten normální mac není totiž uvnitř nic jiného, než pecko :-)

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 22:14 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
misticjoe píše:
Nic proti, ale věta "normalniho Maca (tj. podporovanyho) a snazim se potrebu pouzivat PC odbourat" je celkem schizofrenní. Ten normální mac není totiž uvnitř nic jiného, než pecko :-)


jasne, to bylo mineny, ze se snazim odbourat pouzivani Windows. A PC nechci ted ani zapojovat, protoze v porovnani s tim minim je to obrovska funici skatule a nejak ji ted nechci ani videt :jump:

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 22:16 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
Starej_Mraf píše:
Asi nejlepsi je http://fs-uae.net


dik. zkusim

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.03.2015, 22:22 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9290
Bydliště: Praha
Has thanked: 1466 times
Been thanked: 1143 times
Tak to chapu. Mini má své kouzlo v tom, že je to mini :-) Já jsem sice multiplatformní, ale MacOS si pustím jen jako líbivou hračičku. Pracovat bych na něm dlouhodobě nedokázal. Hlavně mám rád i hry. Jen tak pro zajímavost, bo se v tom nepohybuju na jiných platformách - už umí MacOS využívat na různé tasky GPU grafiky?

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02.03.2015, 11:32 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
misticjoe píše:
Tak to chapu. Mini má své kouzlo v tom, že je to mini :-) Já jsem sice multiplatformní, ale MacOS si pustím jen jako líbivou hračičku. Pracovat bych na něm dlouhodobě nedokázal. Hlavně mám rád i hry. Jen tak pro zajímavost, bo se v tom nepohybuju na jiných platformách - už umí MacOS využívat na různé tasky GPU grafiky?


tak covece vubec nevim... ani o ruznych tascich GPU nic nevim :) ja jen vidim, jak je najednou vsechno easy na par kliku mysi a nekolikanasobne vsechno rychlejsi nez na Windows...

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.03.2015, 19:41 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
tak jsem zkusil to FS-UAE, spustil jsem Launcher, nejak to nakonfiguroval (koukam, ze umi i .hdf soubory, coz by bylo super pro prenos meho HDD z WinUAE), ale netusim, jak tu samotnou emulaci spustit... v adresari je jeste krome Launcheru soubor Arcade, ale ten kdyz spustim, tam mam na cerne obrazovce hromadu sedych ramecku a napis N/A... Neporadite? Diky moc

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.03.2015, 18:45 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
nikdo nepouziva FS-UAE?

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.03.2015, 11:23 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:30
Příspěvky: 191
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Sem to zlousel nekdy loni nebo tak. Radsi sem si tam dal windows a jel winuae.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.03.2015, 14:31 
Offline
Radil

Registrován: 21.10.2013, 09:25
Příspěvky: 292
Has thanked: 138 times
Been thanked: 107 times
Nejsem si úplně jist, zda je tu řeč o PPC nebo x86. Protože na OsX (PPC) dle mých dlouholetých zkušeností, není rozumný (spíše rychlý) emulátor Amigy. A co se OsX s intel procesorem týče, tak nejlepší je opravdu WinUAE. A to bez diskuse, používání není složité a přitom využijete komfort a rychlost tohoto emulátoru. Nainstalování Wine je otázka překopírování dvou souborů a spuštění WinUAE je stejně jednoduché. A bonus je možnost používat (vyzkoušet) Amiga os4.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02.12.2015, 18:43 
Offline
Stydlín

Registrován: 25.11.2015, 17:54
Příspěvky: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
looke píše:
nikdo nepouziva FS-UAE?


Používám krátce. Hledal jsem po přechodu z Windows emulátor pro Linux a FS-UAE je jasná volba. Skvěle má vyřešené hraní WHDLoad her.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02.12.2015, 21:36 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 08:17
Příspěvky: 186
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 294 times
Been thanked: 29 times
Také používám na Mackovi FS-UAE, na WHDLoad super, chystám se v tom rozchodit i Workbench, ale nenašel jsem na to ještě čas.

_________________
A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; A600 HD, 2MB Chip, Fúria EC020 inside; CD32; C128, FDD 1541 II, UK1541; C64 I, FDD 1541 I;
Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE; ZX Spectrum +2, divIDE, CF-IDE 1GB; Didaktik Gama; Sega Mega Drive, Mega EverDrive v2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.12.2015, 14:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:27
Příspěvky: 1041
Has thanked: 231 times
Been thanked: 217 times
FS-UAE jsem zkoušel, není to zlé, dost pohodlné oproti E-UAE. Ale spíš jen pro spouštění her a tak, na práci moc ne, přijde mi to trochu nešikovné. Největší emulátor Amigy na Mac je E-UAE, což je normální UAE do commandlajny doplněné grafickým rozhraním Hi-Torro, aby člověk nemusel vše psát v terminálu. Emulace byla vždy poněkud pomalá, už v dobách PPC Maců. Po přechodu na Intel se to zlepšilo, ale stále chyběl JIT. Ten pokud vím docela nedávno někdo dodělal, ale ještě jsem neměl možnost to vyzkoušet. Takže zkus krom toho FS-UAE i E-UAE, má to daleko blíž k WinUAE.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03.01.2016, 14:30 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 20:03
Příspěvky: 961
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 76 times
Tak jsem zkusil E-UAE nainstalovat a koukam, je to psane pro PPC, coz na sve 10.7 uz nespustim :((( :gunjozo:

_________________
Uz jen PC AT Cyrix M II/266, 256 MB SDRAM, SB AWE 64... Vse ostatni emulator... A par Intel Macu...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz