OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 14.06.2021, 16:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 21:52 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
Takže si hraji v emulátoru a narazil jsem na problém.
Držím se návodu z http://www.amigaportal.cz/clanky/emulac ... li-vaedaet
Narazil jsem na problém, mám vše nastavené jako v tom návodu a dostal jsem se až k místu : Hry BEZPODMÍNEČNĚ VŽDY rozbalujte na Amize!.......
Pak se ztrácím, v adresáři PC_disk mám zazipované hry které chci nainstalovat na HDD v emulátoru, ale zaboha nemohu přijít na to jak na to.
Pomocí DOPUSe si zobrazím v jednom okne dh1 (PC_disk) v druhém dh2 (hry) mohu z jednoho dh1 rozklikat archiv hry až k souborum (v mém případě Narcopolice.zip vidím v archívu dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF tyto soubory mohu kopírovat na hdd dh2 (hry) ale co dál ?
Vím že ke spuštění her se používá WHDLoader, ten tam mám jak ale spustím hru ?
Nikde nevidím tu extrakci jako na obrázku dole, a také se mě nevytvoří žádná ikona nebo něco podobného, prostě se mě objeví v adresáři hry dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF.

Určitě dělám něco špatně, jen z toho návodu nemohu přijít na to co ?
Když kliknu na některý soubor NarcoPolice1.ADF nebo NarcoPolice2.ADF nespustí se mě WHDLoader ale okno kde je TrackSaver GUI Version2 viz obrázek.
O tom se v tom návodu nepíše.......


Přílohy:
plocha.png
plocha.png [ 185.58 KiB | Zobrazeno 13658 krát ]
track.png
track.png [ 138.39 KiB | Zobrazeno 13665 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:03 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 337
Has thanked: 21 times
Been thanked: 19 times
Jack_Free píše:
Takže si hraji v emulátoru a narazil jsem na problém.
Držím se návodu z http://www.amigaportal.cz/clanky/emulac ... li-vaedaet
Narazil jsem na problém, mám vše nastavené jako v tom návodu a dostal jsem se až k místu : Hry BEZPODMÍNEČNĚ VŽDY rozbalujte na Amize!.......
Pak se ztrácím, v adresáři PC_disk mám zazipované hry které chci nainstalovat na HDD v emulátoru, ale zaboha nemohu přijít na to jak na to.
Pomocí DOPUSe si zobrazím v jednom okne dh1 (PC_disk) v druhém dh2 (hry) mohu z jednoho dh1 rozklikat archiv hry až k souborum (v mém případě Narcopolice.zip vidím v archívu dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF tyto soubory mohu kopírovat na hdd dh2 (hry) ale co dál ?
Vím že ke spuštění her se používá WHDLoader, ten tam mám jak ale spustím hru ?
Nikde nevidím tu extrakci jako na obrázku dole, a také se mě nevytvoří žádná ikona nebo něco podobného, prostě se mě objeví v adresáři hry dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF.

Určitě dělám něco špatně, jen z toho návodu nemohu přijít na to co ?
Když kliknu na některý soubor NarcoPolice1.ADF nebo NarcoPolice2.ADF nespustí se mě WHDLoader ale okno kde je TrackSaver GUI Version2 viz obrázek.
O tom se v tom návodu nepíše.......



Ty soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF jsou obrazy disket(image). Ten archiv NarcoPolice.zip rozbal v PC a obrazy (image) připoj v emulatoru.

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:09 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
JOeAim píše:
Jack_Free píše:
Takže si hraji v emulátoru a narazil jsem na problém.
Držím se návodu z http://www.amigaportal.cz/clanky/emulac ... li-vaedaet
Narazil jsem na problém, mám vše nastavené jako v tom návodu a dostal jsem se až k místu : Hry BEZPODMÍNEČNĚ VŽDY rozbalujte na Amize!.......
Pak se ztrácím, v adresáři PC_disk mám zazipované hry které chci nainstalovat na HDD v emulátoru, ale zaboha nemohu přijít na to jak na to.
Pomocí DOPUSe si zobrazím v jednom okne dh1 (PC_disk) v druhém dh2 (hry) mohu z jednoho dh1 rozklikat archiv hry až k souborum (v mém případě Narcopolice.zip vidím v archívu dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF tyto soubory mohu kopírovat na hdd dh2 (hry) ale co dál ?
Vím že ke spuštění her se používá WHDLoader, ten tam mám jak ale spustím hru ?
Nikde nevidím tu extrakci jako na obrázku dole, a také se mě nevytvoří žádná ikona nebo něco podobného, prostě se mě objeví v adresáři hry dva soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF.

Určitě dělám něco špatně, jen z toho návodu nemohu přijít na to co ?
Když kliknu na některý soubor NarcoPolice1.ADF nebo NarcoPolice2.ADF nespustí se mě WHDLoader ale okno kde je TrackSaver GUI Version2 viz obrázek.
O tom se v tom návodu nepíše.......



Ty soubory NarcoPolice1.ADF a NarcoPolice2.ADF jsou obrazy disket(image). Ten archiv NarcoPolice.zip rozbal v PC a obrazy (image) připoj v emulatoru.


Jasně, tak by to šlo, přípojit je jako image disket ale já bych je rád nainstaloval na virtuální HDD, tahle hra je uvedena i v WHDLoaderu, tak by ji měl podporovat a měla by jít hrát z HDD ne ?
Jde mě o to abych se naučil instalovat soft na HDD.

Jde mě o to naučit se tam ty hry přidávat a instalovat soft na HDD.


Přílohy:
whd.png
whd.png [ 99.65 KiB | Zobrazeno 13656 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:14 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 337
Has thanked: 21 times
Been thanked: 19 times
No však jo. V emulatoru je připojíš a následně se Ti na ploše Amigy objeví ikona diskety se hrou, tu otevřeš a pokud má instalátor tak ji na ten vir.hardisk nainstaluješ.

Ještě teda je na Amize soft na emulaci virtuálních disketovek. Ale to se hodí na reálném železe. V emulátoru by to bylo jako nosit dříví do lesa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:21 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
JOeAim píše:
No však jo. V emulatoru je připojíš a následně se Ti na ploše Amigy objeví ikona diskety se hrou, tu otevřeš a pokud má instalátor tak ji na ten vir.hardisk nainstaluješ.

Ještě teda na Amize soft na emulaci virtuálních disketovek. Ale to se hodí na reálném železe. V emulátoru by to bylo jako nosit dříví do lesa


Aha, no takto to dopadlo....viz obr

Vidím obsah, ale jestli je něco instalátor ?
Měl jsem za to že ta hra se nemusí instalovat, chápal jsem to tak že tam uložím obraz diskety a ten program WHDLoader zajistí aby šla hrát z disku.


Přílohy:
obsah.png
obsah.png [ 116.06 KiB | Zobrazeno 13647 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 23:52 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9237
Bydliště: Praha
Has thanked: 1444 times
Been thanked: 1120 times
Prosimtě - ano, Narco Police má WHD podporu, ale pokud si nechceš pracně tvořit svůj WHD balíček, tak hry už připravené pro WHDload jsou porůznu ke stažení. Třeba zde:
ftp://ftp:amiga@grandis.nu/Commodore_Am ... Load_Packs
nebo zde http://kg.whdownload.com/kgwhd/
atd.
Tím rozbalováním her (a programů vůbec) na Amize, se myslí archívy vytvořené na Amize (např. LHA, LZX, ZOO, atp). Je to dáno tím, že po rozbalení takových archívů na PC můžeš přijít o některé parametry souborů (amiga nemá pouze R/W/S/H), případně se ti nerozbalí vůbec, protože Amize nevadí v názvech souborů některé znaky, které PC filesystém nerozdýchá.
ADF a DMS jsou obrazy disket. Ty si klidně na PC rozbaluj, jak chceš. Jak už bylo podotknuto, dávají se do Floppy Drives ve WinUAE. Když si nastavíš rychlost mechaniky na 400% (nebo víc, ale Turbo občas zlobí, protože některé nestandardní loadery se s tím nepopasují), tak se ti hra nebude nahrávat věčnost. WHDload se hodí víc na reálné Amize, aby si mohl hrát vícedisketové hry (u kterých tvůrci nezamýšleli instalaci na disk nebo mají problém běžet na novějších Amigách) bez zbytečného zdržování.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 15.12.2015, 16:34 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
misticjoe píše:
Prosimtě - ano, Narco Police má WHD podporu, ale pokud si nechceš pracně tvořit svůj WHD balíček, tak hry už připravené pro WHDload jsou porůznu ke stažení. Třeba zde:
ftp://ftp:amiga@grandis.nu/Commodore_Am ... Load_Packs
nebo zde http://kg.whdownload.com/kgwhd/
atd.
Tím rozbalováním her (a programů vůbec) na Amize, se myslí archívy vytvořené na Amize (např. LHA, LZX, ZOO, atp). Je to dáno tím, že po rozbalení takových archívů na PC můžeš přijít o některé parametry souborů (amiga nemá pouze R/W/S/H), případně se ti nerozbalí vůbec, protože Amize nevadí v názvech souborů některé znaky, které PC filesystém nerozdýchá.
ADF a DMS jsou obrazy disket. Ty si klidně na PC rozbaluj, jak chceš. Jak už bylo podotknuto, dávají se do Floppy Drives ve WinUAE. Když si nastavíš rychlost mechaniky na 400% (nebo víc, ale Turbo občas zlobí, protože některé nestandardní loadery se s tím nepopasují), tak se ti hra nebude nahrávat věčnost. WHDload se hodí víc na reálné Amize, aby si mohl hrát vícedisketové hry (u kterých tvůrci nezamýšleli instalaci na disk nebo mají problém běžet na novějších Amigách) bez zbytečného zdržování.


Já bych to rád používal na realné Amize, v emulátoru jsem to jen chtěl natrénovat a naučit se to.
protože nemám Amiga základ tak stále tápu......

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 18.12.2015, 00:34 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 237
Has thanked: 64 times
Been thanked: 62 times
Jak bylo napsáno, bud stáhnout už balíček s hrou hotovy pro whdload, viz kgwhd, nebo jít tou složitější cestou a z oficiálních stránek whdload si stáhnout "instalátor", který obsahuje jen nastavení a po spuštění stáhne potřebné z disket a udělá funkční hru pro whdload. Výsledek bude stejný jako už hotovy balíček z kgwhd.

Chceš pro to popsat postup i s příkladem? Pro obě varianty?

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + EF3 / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68060@50) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 8 MB RAM + 52MB SCSI / 486DX2@66


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 18.12.2015, 00:43 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
tkald píše:
Jak bylo napsáno, bud stáhnout už balíček s hrou hotovy pro whdload, viz kgwhd, nebo jít tou složitější cestou a z oficiálních stránek whdload si stáhnout "instalátor", který obsahuje jen nastavení a po spuštění stáhne potřebné z disket a udělá funkční hru pro whdload. Výsledek bude stejný jako už hotovy balíček z kgwhd.

Chceš pro to popsat postup i s příkladem? Pro obě varianty?


Jsi hodný, ale asi půjdu cestou stažení hotového balíčku.
Tak snad jen popis toho ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 18.12.2015, 10:08 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 237
Has thanked: 64 times
Been thanked: 62 times
Jack_Free píše:
tkald píše:
Jak bylo napsáno, bud stáhnout už balíček s hrou hotovy pro whdload, viz kgwhd, nebo jít tou složitější cestou a z oficiálních stránek whdload si stáhnout "instalátor", který obsahuje jen nastavení a po spuštění stáhne potřebné z disket a udělá funkční hru pro whdload. Výsledek bude stejný jako už hotovy balíček z kgwhd.

Chceš pro to popsat postup i s příkladem? Pro obě varianty?


Jsi hodný, ale asi půjdu cestou stažení hotového balíčku.
Tak snad jen popis toho ?


Jdu na to, popíšu to víc obecně a nejen to :-)

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + EF3 / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68060@50) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 8 MB RAM + 52MB SCSI / 486DX2@66


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 18.12.2015, 12:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 237
Has thanked: 64 times
Been thanked: 62 times
Pokusím se popsat, snad základy a snad to bude pro někoho i přínosné. Popisuji to ze své zkušenosti a možná to pak Admin přesune do nového vlákna :-) nebo smaže :-D

Welcome to the real World
Přes WinUAE je to vždy hračka, ale jak přijde na reálnou amigu, už se problémy hrnou a strávený čas jejich řešením neuvěřitelně letí. V popisu předpokládám vlastnictví buď reálných disket s Workbench a reálnou instalační disketu z balíčku Workbench Classic (Real_Amiga_Install.ADF), nebo jejich image přes Gotek, HxC apod.

Systém WB
Jsou v podstatě dvě varianty (jasně, variant je více, teď pššt) a tou první je nainstalovat čistý WB z disket podle verze Kickstartu a možnostech HW (paměť a místo na disku). Toto lze bez problémů udělat i na reálné amize.
Kickstart 2.xx -> Workbench 2.1
Kickstart 3.xx -> Workbench 3.1 - 3.5 - 3.9
Druhou variantou je vybrat už hotový systémový balík ze stránek http://classicwb.abime.net/, který je jen potřeba "aktivovat" přes uvedené systémové diskety. Vše se dá elegantně připravit přes WinUAE. Další popis už bude uvažovat s touto variantou.

Migrace dat
Nyní je potřeba zvážit jaké máme možnosti přesunu dat mezi PC (obecně) a Amigou. Mám k dispozici jen klasickou disketovku? Mám v amize jen 52MB disk (vlastní zkušenost)? Mám možnost připojit harddisk amigy k PC? Mám Gotek, HxC, … USB mechaniku (super)? Tak když už víme na čem jsme, je to pak už hračka :-D

Varianta "Eunuch"
Jde o variantu, kdy mám pouze disketovou mechaniku (klasickou nebo třeba Gotek) a alespoň 52MB disk (může být i větší, ale pořád jde o tu disketovku). Takže nejprve podle verze Kickstartu stáhneme WB Classic. Pro KS 2.xx stáhneme ClassicWB GAAE (http://classicwb.abime.net/classicweb/gaae.htm), pro vyšší verzi KS stáhneme ClassicWB 68k (http://classicwb.abime.net/classicweb/68k.htm). Prvotní instalaci provedeme na PC ve WinUAE. Poté je dobré připojit ve WinUAE další disk, ale vybrat ho jen jako složku, třeba jí pojmenovat "MIGRACE", to aby se obsah dal kopírovat v PC. Pak doporučuji spustit DirOpus (Dopus) a smazat vše ve složce MyFiles/Music, Games/B (tam je hra Bloodwych) a vše v Demos/S (tam je demo StateofTgeArt). Pak si třeba v levém zobrazím obsah "DH0:" (tedy kořen systémového disku) a v pravém okně onu složku buď přes "DH1:" nebo "MIGRACE:". Tak a v levém dáme "Select ALL" a pak "ZIP" a název dáme "system". Po nějaké době se nám zabalí veškerý obsah DH0: do souboru system.zip a bude uložený už v PC dostupné složce. Táák, mělo by to mít kolem 12MB (plus mínus nějaké mega).
Super, teď už se přepneme do prostředí PC a spustíme TotalCommander (prostě ho rád používám). Najdeme onen system.zip a z menu zvolíme Soubor - Rozdělit soubor a zvolíme velikost 700kB. Tím se nám vytvoří plus mínus 20 menších souborů, které už se vlezou na disketu.

Pouze reálná disketa - CrossDos: V PC si naformátujeme disketu na 720kB. Ne každá mechanika to umí a u HD disket je potřeba zalepit jednu díru (ne tu se zámkem na přepis). Formát doporučuji v CMD přes "format a: /f:720" (popsáno i zde http://wiki.classicamiga.com/Formatting_a_720KB_Double_Density_Floppy_Disk_in_XP/Vista).
Na tuto disketu pak nakopírujeme první část rozděleného souboru system.001. Na amize je potřeba načíst nejprve systém z diskety WB a ve složce Storage/DOSDrivers spustit PC0. Přehodit disketu a po chvilce se objeví ona PC disketa i na amize. To je takové potvrzení, že to šlape. Pak stačí spustit CLI na amize a vložit "copy PC0: to DH0: all", tím se zkopíruje soubor z diskety do amigy. Tak a teď se celé kolečko opakuje až do poslední diskety a posledního rozděleného souboru.

Možnost virtualizace - Gotek, HxC: Tady stačí do Total Commandera stáhnout doplněk AmigaDX (http://www.ghisler.com/plugins.htm), který umí pracovat s image soubory disket (ADF). Já to řešil tak, že jsem vzal instalační ADF soubor z balíčku Workbench Classic a v něm smazal obsah a tuto prázdnou disketu rozkopíroval tolikrát, kolik je rozdělených souborů. Pak je do nich nakopíroval, výsledné adf soubory nahrál na USB a přes Gotek a jiné použil. Je to ideální varianta, nemusí se tahat reálné diskety.
Až mám vše zkopírované do amigy, tak v CLI zadám příkaz na spojení "JOIN system.001 system.002 … system.022 AS system.zip" a pozor na překlepy :-) Po spojení rozdělené soubory smažeme a zůstane nám na disku jen system.zip, uff, hrozná makačka :-)

A600/A1200 a použití CF karty s FAT: http://www.amigaportal.cz/clankyos3/1318-amiga-6001200-a-aeteaeka-karet-compact-flash Jen doplním, že u A1200 a použití více než 4 MB ve slotu, tak nefunguje PCMCIA slot (nemusí být ale pravidlem).

PC2Ami - paralelní laplink mezi PC a amigou: Tuhle variantu jsem otestoval poprvé asi před pár minutami. Moc jsem to nezkoumal, ale zdálo se mi to jako super pokus na pátek. Takže PC2Ami je vlastně soft umožňující namapovat disky počítače tak, že jsou viditelné v amize. Propojení je přes klasický paralelní laplink kabel pro PC. Soft má dvě části, jednu pro PC a druhou pro Amigu. Na pár stránkách se zmiňují, že to jede maximálně na pentiu. Trochu jsem nad tím přemýšlel a napadlo mě proč nepoužít DosBox. Ten běžně neumí LPT a já ještě jak naschvál jedu v linuxu (build s podporou LPT mám už pro Win), takže jsem stáhnul speciální build s podporou LPT. Zkompiloval, nastavil LPT v DosBoxu, vytvořil složku pro namapování jako disk C: a nahrál nějaký ten soft. Spuštění ze strany DosBoxu, OK. Na amize je už v balíčku WB Classic PC2Ami obsažen. Spouštím a hle, funguje to :-) Rychlost není nijak závratná 3,2MB za cca 7minut na A500, takže dost času napsat tento odstavec.

Varianta "All Inclusive"
Pokud máme možnost připojit harddisk amigy k PC (A600/A1200 a použití CF karty s FAT) a máme na něm dost místa, tak lze stáhnout už větší balíček Workbench Classic. Opět jde jen o zkopírování zabaleného systému (system.zip). Pokud mám system.zip stačí už jen nabootovat z instalační diskety Workbench Classic (Real_Amiga_Install.ADF).

Workbench Classic
Možná to byla dřina se dostat až sem, ale teď už to bude v pohodě. Workbech už má hodně věcí nastavených a nainstalovaných, takže se s tím člověk nemusí zbytečně stahovat.

Složka Games - zde se nahrávají hry do adresářů podle písmen v podobě WHDload. Ty je dobré stáhnout hotové třeba zde (http://kg.whdownload.com/kgwhd) a nedoporučuji úplně vše, ale postupně vybírat jednotlivé hry. Nějakým způsobem (viz výše) dostanu do amigy (DH0:/Temp) třeba soubor Turrican_v1.0_0092.zip. Pak stačí spustit Dopus, vlevo otevřít DH0:Games/T a vpravo jen najít uvedený zip a tlačítkem "Arc Ext" se soubor rozbalí do složky. Takto lze opakovat pro další. WB má na tyto hry i menu, které se musí aktualizovat přes Ikonu na ploše "Files" a v ní poklepat na "AddGames". Skript provede sken složky Games a vyhledá soubory WHDLOAD (koncovka Slave) a dá je do seznamu. Seznam je užitečný, když bootujete do WB Classic přes držení pravého tlačítka, kdy se dostanete do režimu s maximální pamětí a možností hraní her ze seznamu.
Hry WHDload ještě potřebují (ne všechny) mít nahrány jednotlivé verze Kickstartu ve složce Devs/Kickstarts. Jde o to, že některé hry potřebují třeba nižší verzi KS a tak ji WHDload "podstrčí". Složka obsahuje už popisové soubory a je potřeba doplnit samotné ROM soubory. Například pro soubor "kick40063.A600.RTB" je potřeba dokopírovat Kickstart v uvedené verzi pro amigu 600 a pojmenovat ho "kick40063.A600". Kickstarty lze třeba stáhnout z DVD Amiga Forever, ale včetně souboru KEY.ROM. ...nebo i jinde ;-)

Update: Doplněno PC2Ami jako možnost přenosu dat mezi PC a amigou.

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + EF3 / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68060@50) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 8 MB RAM + 52MB SCSI / 486DX2@66


Naposledy upravil tkald dne 18.12.2015, 22:45, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 18.12.2015, 13:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2645
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 115 times
Been thanked: 202 times
Paráda, až budu u PC určitě pročtu, na mobilu to nedám....
Zřejmě si to zaslouží dát do wiki nebo do nového vlákna.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 21.12.2015, 13:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05.04.2013, 15:29
Příspěvky: 2159
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 332 times
Been thanked: 355 times
Tohle mi připomíná moje začátky v roce 2003 a 2004. Ale je to zbytečný, protože dnes už můžeš nasypat na disk celou instalaci pod WinUAE...

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 21.12.2015, 14:09 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27.08.2015, 09:12
Příspěvky: 237
Has thanked: 64 times
Been thanked: 62 times
Starej_Mraf píše:
Tohle mi připomíná moje začátky v roce 2003 a 2004. Ale je to zbytečný, protože dnes už můžeš nasypat na disk celou instalaci pod WinUAE...


JJ, to je pravda, ale někdy ta možnost připojení přímo k PC není. Když jsem začínal s A600 tak jsem taky neměl adaptér na CF karty, nebo adaptér na 2,5" disky a musel jsem to řešit jen přes diskety, vytvořené seriovým kabelem mezi amigou a PC, ale jako zkušenost to bylo parádní :-)

Já to třeba teď řešil s A2000 a 52 MB SCSI diskem, bohužel jiná možnost fakt nebyla :-)

Jinak elegantní je opravdu připojit k PC a vyladit přes WinUAE třeba podle návodu ZDE

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + EF3 / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68060@50) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 8 MB RAM + 52MB SCSI / 486DX2@66


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulátor WinUAE_3_2_0 na PC
PříspěvekNapsal: 21.12.2015, 16:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1777
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 205 times
Radit nekomu ze ma vubec moznost si udelat WHD balicek sam je silenost, myslim uz jen o tom uvazovat.

ADF jsou obrazy disket a na Amize v drtive vetsine pripadu nemaji HDD instalator, takze je na disk nijak nedostanes.

WHD je super system a jedina lidsky pouzitelna moznost je stahnou si hotove balicky z netu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz