OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.02.2023, 05:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 21:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
tw100 je derivat vt100, ktery neni ve standardu ncurses a musi se doplnit aby emulator terminalu vedel jake ma pouzivat ridici kody, protoze je v podstate stejny jako vt100 staci ho zkopirovat pod novym nazvem.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 22:51 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 887
Has thanked: 25 times
Been thanked: 121 times
Podívej se do mint.cnf, jestli máš pro oddíly s FAT32 nastavené FS_VFAT

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 08:39 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
Mám v MiNT malý problém, požná jsem blebej, ale s ethernecem na TT vidím pouze zařízení připojená kabelem do wifi routeru/switche, cokoliv na wifi v síti nepingnu a nevidím ani ven.
Routováno mám následovně:
default ne0 gw 192.168.1.1
192.168.1.0 ne0

samotné zařízení je na 192.168.1.101

Díky za nakopnutí.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 09:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
Cim tu sit nastavujes? Koukni se do rc scriptu jestli tam mas vsecko

prvni je nastaveni IP adresy
$ ifconfig en0 addr 192.168.0.101 netmask 255.255.255.0 up

pak cesta
$ route add 192.168.0.0 en0

a nakonec gateway
$ route add default en0 gw 192.168.0.1 metric 1

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 10:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
Jo přesně takto to mám, nastavoval jsem přes consoli ifconfig a route, přesně jak píšeš a mrknul přes ARP. Cokoliv mám potom připojené na switch kabelem, tak vidím, vic ne.
No až dorazím z práce, budu laborovat.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 12:30 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 887
Has thanked: 25 times
Been thanked: 121 times
Abys viděl něco víc, než jen 192.168.0.0/24 rozsah, tak musíš mít na té ip, kam směřuje defaultní routa, router, co to pošle někam dál a pokud to posílá do netu, tak to musí ještě zaNATovat.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 12:34 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
192.168.1.1 je pochopitelně router.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24.04.2018, 15:26 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 887
Has thanked: 25 times
Been thanked: 121 times
Tak 192.168.1.1 nebo 192.168.0.1? Předpokládám, že jde o překlep.

Ten router ty pakety z TT vidí, pokud je pošleš na adresu mimo lokální rozsah? Jiné stroje z toho subnetu ten router routuje?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 25.04.2018, 06:31 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
Jo normálně to routuje/NATuje se vším co je v síti. Jen TT vidí a pingne cokoli co je s ním ve switchi, víc nic. Můj noťas s W10 jsem propingnul (a jím TT) až ve chvíli, kdy jsem jej připojil kabelem. Pokud je cokoliv připojeno přes wifi, nevidí se to i když jsou na stejném rozsahu. A ven taky nic. Asi jsem vážně blbej.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 25.04.2018, 08:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Ahoj,

Tak som sa na to pozeral, ovladač pro ethernec mám ne2kenec.xif, s ostatnými mi to nefungovalo a postupoval som v nastavení podľa :

https://sites.google.com/site/probehous ... h-ethernec

Ako sa tak pozerám tak v mint.cnf nieje ani písmenko o nastavení siete, takže to bude asi inde ...

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz