OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.02.2023, 05:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
krupkaj píše:
STiK/STiNG se pod MiNT-netem primo nepouziva

pro beh MiNT-netu potrebujes modul kernelu INET.XDD a pak ovladac sitovky
pro NE200 jsou 2 ovladace pro MiNT-net, puvodni od autora a pak jeste od Assemsoftu
http://home.arcor.de/thomas.redelberger/prj/atari/
http://assemsoft.atari.org/ne2k/index.html

nektere aplikace (treba AtarIRC) jsou napsane pouze pro STiK/STiNG. Pak je potreba mit nainstalovany gluestik.

pekne to ma popsane zase Wong
https://sites.google.com/site/probehous ... h-ethernec


No a som zase u mojej ne/obľubenej veci rootovanie v linuxe. Som rozbehával server s 2ma sieťovkami jedna do intranetu a druhá do internetu, fakt porod ...

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
krupkaj píše:
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)


No Honzíku moje řeč ! Ale asi to nebude problém Azteca, pre ten prípad mám zálohe true scsi hdd, i keď ten hluk ma prudí :?

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
misticjoe píše:
krupkaj píše:
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)


No jestli je to jako Debian na Amize (resp. ještě předtím nějaká derivace linuxu v historické verzi), tak není o moc co stát. Tedy nějaký "linuchguru" by absolutně nesouhlasil, ale jakmile je potřeba na všechno příkazová řádka, tak už Linux moc nedávám.


tohle neni zadny Linux, ale plnotucny Unix V s motif X-window. A hlavne je to original od Atari :) Bohuzel to pak potopili.
Jasne bude to na dnesni dobu pomale. Ale v te dobe byly UNIX masiny na 68k procesorech, treba od SUNu nebo SGI,
takze me to fakt zajima.

aby to nevyznelo spatne, Linux mam rad a denne pouzivam, ale sveho casu jsem hodne pouzival ruzne komercni UNIX systemy (Irix, HP UX, Solaris, AIX) (bohuzel ta doba je pryc) a desne jsem si to uzival a strasne me irituje, ze jsem ten AUV jeste nemel v prackach...

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 18.04.2016, 20:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Pre zaujímavosť

Atari System V

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 18.04.2016, 21:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
doporucuju thread na Atari-forum
http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?f=27&t=9629

mozna by bylo dobre udelat nove vlakno o ASV aby tady zustal MiNT

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 07:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
NVDI k MiNT, ano či ne? Pokud ano, instalace před MiNTem, nebo po něm?

Odesláno z Acer Z630 pomocí Tapalk

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 08:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
ja_jsem_cd píše:
NVDI k MiNT, ano či ne? Pokud ano, instalace před MiNTem, nebo po něm?

Odesláno z Acer Z630 pomocí Tapalk


No to by ma tiež zaujímalo ?

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 08:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
určitě ano. instalovat můžeš kdykoli. ale spouštět v AUTO adresáři se musí před ním.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 13:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Nazdar !

Tak som na TT rozchodil EasyMint, s 2x Fat32 partíciami, LNX Mint nejak nechcel žrať. Okenný manažér je Thing. Konzola Bash.

Otázka znie, čo kde nastaviť, aby bol Mint schopný/ochotný spúšťať, upravovať a zapisovať na Fat32 disky, pre príklad, Calamus z Tos disku beží bez problémov z Fat32 nie hlási "aplikáciu sa nepodarilo spustiť". Napríklad som dal rozbaliť balíček TAR, vypisoval, že rozbaluje do určených adresárov a nakoniec tam nič nebolo. Konkrétne MidnightCommander. Ak ho skopírujem z TOS disku tak tam zostane. Predpokladám, že to bude nejaké nastavenie v konfiguráku.

Ďalej, ten MC pri spustení v konzoli píše Error opening terminal: tw100. Chýbajú mi nejaké súbory ?

Na nete som skoro nič nenašiel, môže ma niekto nasmerovať ?

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 14:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
MiNT by mel FAT32 primo videt a zapisovat na ni. Aspon ja to tak bezne delal. Jakou mas verzi jadra? Zkus si stahnout aktualni night build z http://freemint.org/

Co myslis tou LNX partition? MiNT ma podporu na ext2. Aby to fungovalo musis v HDDriveru nastavit typ partition na lnx nebo raw a potom na ni vytvorit v MiNTu filesystem pomoci mkfs.ext2

pro mc a vubec vsechny veci cp pouzivaji knihovnu ncurses, je potreba mit definice terminalu v terminfo, stary termcap nestaci. tw100 je upravena vt100 pro TOSWIN

zkus nalinkovat /usr/share/terminfo/v/vt100* terminalove definice do /usr/share/terminfo/t/tw100

jeste muzes zkusit TOSWIN od Vincenta http://vincent.riviere.free.fr/soft/m68 ... t/toswin2/

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 16:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
Tak som to zle napísal/zle si pametal. Mám 1xBMG + 2xLNX partišny. Ale na tom nezáleží, zapisovať na nich ide, inštalátor tam vytvoril klasické unix/linux zložky aj ja tam nakopírujem z FDD alebo BMG partišny, ale trebárs pri tom TARe tam nič nevytvorilo, aj keď vypisoval, že vytvára složky a súbory, potom som to skopíroval ručne, MC nešiel spustiť písalo to prístup nepovolený a teraz po reštarte už to hlási len s tým terminálom, tak neviem je to funkcia a nie chyba ?

A ako som písal na E: mám ten Calamus a nejde spustiť, zato z C: áno.

No ešte ma čaká pozerám dlhá cesta ...

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 16:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
Aha, tak to je jina. Co se tyka zapisu, mas na nich spravne udelane bezpecnostni atributy? jak disky linkujes. Jsou tam tusim 2 veci, nejdriv musi byt definovane pismenko v MIINT.CNF a pak se jeste koukni do /etc/fstab jestli na pro ne mas dobre udelany zaznam.

Co se tyka Calamusu a dalsich GEM veci. GEM aplikace casto vyzaduji spravne male/velke znaky v nazvech souboru, napr. resource soubory, konfiguracni soubory. Ono je to celkem jedno na FAT/VFAT, protoze VFAT nerozlisuje velikost pismen a natahne co najde. Jenze ext filesystem velikost pismene rozlisuje a tak programy nemusi najit, co hledaji. Ja to resim tak, ze GEM aplikace mam na VFAT partici. Data k nim uz muzes mit vetsinou kdekoli. Konretne takhle mam ten Calamus.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 17:14 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9447
Bydliště: Praha
Has thanked: 1708 times
Been thanked: 1321 times
To je první, co mě napadlo. Jak píše krupkaj - nesral bych se s tím a všude dal 777.

_________________
Amiga/Amstrad/Atari/Commodore/Mac/Nintendo/PS/PC/Sega/Tandy/ZX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 17:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
No a ten toswin2 tam už je z inštalácie.

Tak potom chápem, že hlási, že nomôže nájsť, na tie práva sa pozriem.

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23.10.2017, 18:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1401
Bydliště: Milovice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 323 times
krupkaj píše:
zkus nalinkovat /usr/share/terminfo/v/vt100* terminalove definice do /usr/share/terminfo/t/tw100


Plne ťa asi nechápem, môže nalinkovať všetky súbory vt100 do složky /usr/share/terminfo/t/ ale to tw100 mi nejak neštimuje.
No namňa sa musí niekedy polopatisticky a práve teraz mám znížený mentálny výkon /rýma.

_________________
STbrigáda
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz