OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 08.02.2023, 04:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 14:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 87
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Takhle to vypadá po updatu...

Příloha:
uploadfromtaptalk1449838770007.JPG
uploadfromtaptalk1449838770007.JPG [ 398.67 KiB | Zobrazeno 15320 krát ]

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 17:02 
uff sem asi natvrdlej:) už sem dospěl do fáze, kdy mi mnou vytvořená SDkarta bootne a ukáže disk C, ale nevidim ty ostatní D,E,F a nevim jak se k nim dostat.

Pokud dám SDkartu i do druhé pozice tak mi ji to při bootu (ICD driver) ukáže.

takže vidim:
0 - C,D,E,F
1 - G

ale ze všech vidim jen to Cčko, které se mi z nepochopitelného důvodu udělalo jen 5MB s označením GEM a ty další disky jsou jako BGM. Přes volbu SPLITT sem si mohl vybrat počet oddílů, ale vždy byl ten první jen 5MB:( Dělám to přes ICDFMT a HDUTIL.

zkoušim všechny tooly i rady, které jste mi sem dali, dokonce sem si stáhnul i img Freemintu (k čemu to vlastně je? kromě dlouhého bootování) a hodil na SDkartu. Bootne to OK, ale stejně mi to neukáže druhou sd kartu .

Jak uvidim i ty ostatní partitiony?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:03 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 87
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Už ti US hlásí že máš verzi fw 1.20?? Mě se to teď na TT chovalo úplně stejně. Používal sem Hddriver 8.47. Xkrát po sobě stejný výsledek jako ty. Až najednou to bylo v pořádku. Jakou používáš SD kartu? Krupkaj jede na SanDisku a nemá problémy. Já Kingston.

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
mozna se ptam blbe, ale kde mas problem s videnim partition? Jestli je nevidis na desktopu, musis si vytahnout ikonky. Tady hodne zalezi, jakej mas TOS. Mozna si to tu psal a ja to prehledl. Jestli mas jenom radu 1.x je to dost krkolomne, takze se koukni do manualu zde: http://www.atari8.cz/calp/data/st_priru ... x.php?c=61

Jestli mas 2.x, tak je to jednoduche, jenom kliknes na: Volby -> Prihlasit Disk (ted nevim jak je to v nemcine nebo anglictine) a na desktopu se ti objevi vsechny viditelne mechaniky

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Naposledy upravil krupkaj dne 12.12.2015, 14:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:58 
Uz sem to vsechno vyresil:) pouzivam 1gb kingstona a jede to super.
Az na atariage mi jeden clovicek poradil ze abych videl ostatni disky tak musim dat install hard drives.

To tu prosim nikdo nevedel;) a nenapsal. Fw uz mam taky 1.20. Ale resim zase novej problem. Uz vidim vsechny disky ale kdyz na Sd kartu v druhem slotu nahraju nejaka data tak cast jich je ok a cast jich je pokazena ( dlouhe nesmyslne nazvy). A na pc ve ctecce je vidim ok.... nechapu to:( nicmene je to super zarizeni!!!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
hehe psal jsem to pred chvili ;) nedoslo mi, ze ty disky nevidis na desktopu.

a zase se ptam asi blbe. Na PC kde? pouzivas obojetny format, nebo v emulatoru?

Obojetny format mi nikdy moc nefungoval. Je tam spousta omezeni, nemuzes z takoveho disku bootovat, nemuzes mit vic oddilu. Mnohdy to funguje blbe. Takze jsem to na PC vzdal a Atari disky pouzivam jenom v Atari.

Pokud potrebuju neco prenest na PC, tak jedu pres PARCP. nebo pres ethernet nebo muzes na Atari cist FAT32 formatovane na PC pres MiNT nebo MagiC.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Naposledy upravil krupkaj dne 12.12.2015, 15:09, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 15:02 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
Velikost v ICDPro jsem zadával ručně, to automatické rozdělení je nesmysl. Hlavně musí být všechny partition zatrženy jako tady (v posledním sloupci), pak by měli být vidět. Jo a v GEMu, je tam pak volba v menu co zobrazí jednotky. Z hlavy nevím...
Příloha:
br1.jpg
br1.jpg [ 77.81 KiB | Zobrazeno 12727 krát ]

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 15:18 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 663
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times
krupkaj píše:
Co se tyka velikosti s HDDriverem bootuju v pohode z partice 512 MB (TOS 2) TOS 1.x tam zvlada tusim 256MB. U ICD nevim, protoze ho nepouzivam/neznam, ale prepokladam, ze to bude stejne, protoze to je omezeni TOSu.

Samozřejmě že co do velikosti záleží na verzi TOS a koukám že než jsem doklapal příspěvek, tak už jsi vše napsal.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 13.12.2015, 13:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 87
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Poison píše:
Uz sem to vsechno vyresil:) pouzivam 1gb kingstona a jede to super. Az na atariage mi jeden clovicek poradil ze abych videl ostatni disky tak musim dat install hard drives. To tu prosim nikdo nevedel;) a nenapsal. Fw uz mam taky 1.20. Ale resim zase novej problem. Uz vidim vsechny disky ale kdyz na Sd kartu v druhem slotu nahraju nejaka data tak cast jich je ok a cast jich je pokazena ( dlouhe nesmyslne nazvy). A na pc ve ctecce je vidim ok.... nechapu to:( nicmene je to super zarizeni!!!

Ježíš, tak to si mě dostal. Vůbec mě nenapadlo že jde o toto. Mě se to totiž chovalo jako tobě s tím že sem disky po rozdělení, rebootu a přihlášení disků na ploše měl ale jen některé byly přístupné. :lol::lol::lol:

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 19:26 
tak jo, díky všem za rady a tipy. Vše jsem rozchodil a mám z toho radost:) Nicméně řeším poslední problém. Co znamená TOS Fehler #35 ? To se mi ukáže po tom co spustim SYS z první SD karty a chvi přes ICD naformátovat SD kartu v druhém slotu (po načtení ICD Bootu).

Z diskety tu první připravim, ale z SD karty mi nejde připravit ta druhá:(

1. SD je 1GB img od jookieho, z ní spustim ICDboot pak chci to ICDFMT a to už nejde.

nemá tu někdo heklej HDdriver? ;-)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 14.12.2015, 22:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1818
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 792 times
Been thanked: 607 times
Poison píše:
tak jo, díky všem za rady a tipy. Vše jsem rozchodil a mám z toho radost:) Nicméně řeším poslední problém. Co znamená TOS Fehler #35 ? To se mi ukáže po tom co spustim SYS z první SD karty a chvi přes ICD naformátovat SD kartu v druhém slotu (po načtení ICD Bootu).

to znamena, ze program je poskozeny.
viz compendium

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz