OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 09.02.2023, 15:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pripojenie QuickDisku
PříspěvekNapsal: 22.01.2023, 10:03 
Offline
Stydlín

Registrován: 03.02.2019, 19:37
Příspěvky: 9
Bydliště: Košice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times
Zdravím,

Podarilo sa mi zohnať novú jednotku Quickdisku, vyrobil som si repliku MZ-1E19 (btw, mám nejaké plošáky ak by niekto potreboval). Jedna vec mi ale nie je jasná, čo mám robiť s konektorom vzadu na Quickdisku ak chcem použít CMT na nahratie programu? V MZ-811 je konektor pre CMT preklemovaný, nie je to potrebné urobiť aj na QD?

_________________
Sharp MZ-811+MZ-1F11+MZ-1P16, Amstrad CPC 6128, Atari 130XE, Commodore 64, ZX81, Apple IIC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pripojenie QuickDisku
PříspěvekNapsal: 22.01.2023, 10:50 
Offline
Pan Generální

Registrován: 19.07.2013, 15:54
Příspěvky: 2557
Has thanked: 131 times
Been thanked: 350 times
Jestli mas externi CMT tak nech klemu primo na zakladni desce, neni potreba vlastne nic delat. Jesti mas interni kazetak, tak kabel co je v dolni casti QD se ma dat do konektoru T5 na zakladni desce. A do zadni casti QD se ma zapojit konektor z interniho kazetaku. Kabel je jen pruchozi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pripojenie QuickDisku
PříspěvekNapsal: 22.01.2023, 14:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 1035
Has thanked: 283 times
Been thanked: 264 times
Je to uz docela dlouho, co jsme to staveli. Pokud chces provozovat externi magnetofon (v podstate jakehokoliv typu), tak staci nechat tu propojku v zakladni desce a pouzivat konektory v Sharpovi READ a WRITE.
Pokud by jsi chtel ale pouzit puvodni vestaveny kazetak ze Sharp MZ-821 jako externi, tak musis tu propojku vyndat. Misto ni vlozit propojovaci kablik mezi zakladni deskou a deskou elektroniky od QD disku. Kablik z kazetaku pak vlozit do QD mechaniky a bude ti fungovat oboji. Zaroven se musi premontovat spodni kryci deska z QD do kazetaku.
Daji se sehnat i samostatne jednotky QD disku (bez desky elektroniky) a k nim vyrobit repliku desku elektroniky co je v mechanice. Pak je potreba vyrobit i propojovaci kablik do Sharpa. Myslim, ze to v te dobe nikdo neudelal, ale urcite to tak funguje. Jak pise suksoft, je to jen propojka.
Jen pro uplnost, urcite znas: https://www.8bity.cz/2012/replika-quick-disk-elektroniky-a-interface-pro-sharp-mz-800/. Martin pise 'hotova deska', ale ten konektor tam take neni ;-) Proste piny na kabliky se nikomu nechce moc delat :-)

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pripojenie QuickDisku
PříspěvekNapsal: 22.01.2023, 17:40 
Offline
Stydlín

Registrován: 03.02.2019, 19:37
Příspěvky: 9
Bydliště: Košice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times
Ďakujem za info, podarilo sa mi zohnať úplne novú originál Sharp jednotku QuickDisku, ešte tam boli transportné inserty a fólia. Interface som si vyrobil podľa www.8bity.cz, len som si myslel že do základnej dosky musím pripojiť ten konektor zo spodu QD. Mám MZ-811 takže budem používať externý CMT.

_________________
Sharp MZ-811+MZ-1F11+MZ-1P16, Amstrad CPC 6128, Atari 130XE, Commodore 64, ZX81, Apple IIC


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz