OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů


Právě je 23.02.2024, 16:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 10.01.2024, 16:17 
Offline
Kecka

Registrován: 26.04.2021, 09:15
Příspěvky: 57
Bydliště: Kolárovo
Has thanked: 0 time
Been thanked: 21 times
Všetko pripojené, zelenožlto svieti:
Příloha:
2.jpg
2.jpg [ 51.01 KiB | Zobrazeno 753 krát ]
Příloha:
1.jpg
1.jpg [ 41.02 KiB | Zobrazeno 753 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2024, 16:22 
Offline
Kecka

Registrován: 26.04.2021, 09:15
Příspěvky: 57
Bydliště: Kolárovo
Has thanked: 0 time
Been thanked: 21 times
Odpojené od programátora:
Příloha:
3.jpg
3.jpg [ 43.23 KiB | Zobrazeno 753 krát ]


Odpojené od napätia:
Příloha:
4.jpg
4.jpg [ 43.48 KiB | Zobrazeno 753 krát ]


V oboch prípadoch svieti červeno a hlási chybu ale programátor identifikuje:
Příloha:
5.jpg
5.jpg [ 49.88 KiB | Zobrazeno 753 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2024, 18:59 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 903
Has thanked: 25 times
Been thanked: 125 times
Kabel to musí vidět bez připojeného CPLD/FPGA. Už si přesně nepamatuju, jak to v Impactu bylo, ale nejdřív se určitě musel setupnout kabel, pak se skenovat jtag chain, kde ti to v případě úspěšné detekce cílového čipu (nebo více čipů, na jednom JTAGu jich může být víc) a samotné programování už děláš klikáním na ty nalezené čipy.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11.01.2024, 14:36 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2014, 15:24
Příspěvky: 456
Bydliště: Karlovy Vary
Has thanked: 1 time
Been thanked: 258 times
Téma uzavírám, vyzkoušel jsem úplně vše, co bylo v mých možnostech, programátor skončil v koši, podle mě kus špatného nefunkčního hardware.
Zkusím pohledat originální od Xilinxe, ne rejžácký klon.
Děkuji všem za podněty a nápady.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11.01.2024, 18:47 
Offline
Kecka

Registrován: 26.04.2021, 09:15
Příspěvky: 57
Bydliště: Kolárovo
Has thanked: 0 time
Been thanked: 21 times
Zdravím.
Máte nainštalovaný driver DIGILENT? Bez toho to nejde.
S pozdravom MelegK


Přílohy:
Digilent.zip [690.41 KiB]
13 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11.01.2024, 20:19 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 11.11.2013, 10:29
Příspěvky: 1192
Has thanked: 354 times
Been thanked: 301 times
Sice je toto tema uz uzavrene, ale: neni to nahodou tim, ze v nekterych klonech byby pouzity fake cipy FTDI a originalni ovladac v nich prepise EEPROM tak, aby pak byly nepouzitelne? Ono na to bylo nejake reseni, ktere to umelo spravit. Nesmel se pak nikdy pouzit novejsi ovladac a na to nemam silu :-)
Ja jsem to taky v nekolika podobnych pripadech vyresil vyhozenim do kose a vymenou za original. Ale jak je napsano, (a tim je) tema je uzavrene.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12.01.2024, 11:50 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2014, 15:24
Příspěvky: 456
Bydliště: Karlovy Vary
Has thanked: 1 time
Been thanked: 258 times
Mikes21: V tomle klumpu FTDI nebylo, než jsem ho NEekologicky zlikvidoval :lol: , kuchnul jsem ho ze zájmu, co je uvnitř.
MelegK: Škoda, že se ke mně tahle informace nedostala o jeden den dřív, je docela možné, že to tak bude! Už jsem zaznamenal i z jiného zdroje, že u tohodle programátoru číňan na krabičce tvrdí, že je to Xilinx platform USB, ale ve zkutečnosti je to Digilent. Škoda, to mě nenapadlo, zkusit Digilent drivery. I na DVD přiloženém k programátoru byly drivery pro Xilinx platform USB, ale u čajňáka si člověk fakt nemůže být jist ničím.

No věc se vyvíjí tak, že jsem objednal další programátor, sice taky čínský, za nečínské člověk zaplatí paletu, ale je to jiný typ, a jiný výrobce. A má na eBayi dost kladných bodů, že funguje dobře, tak se uvidí. Dám vědět, až dorazí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12.01.2024, 12:35 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 903
Has thanked: 25 times
Been thanked: 125 times
A proč jsi vlastně nezkusil ten xc3sprog?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23.01.2024, 19:01 
Offline
Radil

Registrován: 27.09.2013, 22:59
Příspěvky: 425
Has thanked: 100 times
Been thanked: 44 times
CPLD mít připojené nemusíš, ale napětí VREF ano. Bez toho se kabel nezdetekuje. Používám se všemi programátory jen Windows7 x64 a IMPACT viz obr. níže.


Přílohy:
obrázek_2024-01-23_180325914.png
obrázek_2024-01-23_180325914.png [ 13.54 KiB | Zobrazeno 546 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.01.2024, 19:25 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2014, 15:24
Příspěvky: 456
Bydliště: Karlovy Vary
Has thanked: 1 time
Been thanked: 258 times
Dorazil mi nový programátor a situace už je veselejší, funguje na první dobrou :jump: :jump: :jump:

I když i tady se číňan nezapřel a musel jsem si zařízení trochu dodělat. Ačkoliv jsem objednával model programátoru DLC9G, dorazil mi opět jako minule DLC9LP, ale tentokrát v trochu jiné krabičce - je to ta sešikmená. Ihned po připojení a spuštění Xilinx ISE ale proběhla správná detekce a tak jsem se pro jistotu ještě koukl i dovnitř, a přestože na štítku je uvedený stejný typ, jako ten minulý (nefunkční), jde o úplně jinou konstrukci. Ten minulý měl na desce Atmega CPU a Lattice CPLD, tento si vystačí jen s FTDI převodníkem a nějakou drobnou bižuterií.

Co mě ale trochu naštvalo byly dvě drobnosti:

1) PCB programátoru je umístěn v krabičce, která k němu asi vůbec není určená - LED na desce nelícuje s dírou v krabičce, je úplně mimo, navíc štítek na krabici nemá otvor pro LEDku a je neprůhledný, takže LEDka prosvítá jen v různých škvírách a mezerách

2) Programátor je na štítku označen jako USB Platform Cable, přitom ale v ISE se detekuje jako typ Digilent

Tak jsem se rozhodl to všechno napravit - viz. můj další příspěvěk :like: :)


Přílohy:
cn_prog.JPG
cn_prog.JPG [ 238.15 KiB | Zobrazeno 408 krát ]
scrn.JPG
scrn.JPG [ 542.04 KiB | Zobrazeno 408 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.01.2024, 19:31 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15.05.2014, 15:24
Příspěvky: 456
Bydliště: Karlovy Vary
Has thanked: 1 time
Been thanked: 258 times
Vymodeloval jsem novou krabičku a nový štítek, pokud by někdo potřeboval, oboje si může stáhnout v přiloženém ZIPu.

Krabička je z PETG, 3d tisk, horní víko je z čirého PETG, aby propouštělo svit dvojbarevné LEDky, spodní víčko může být jakékoliv, u mě šedé PETG.

Štítek je v PDF, velikost papíru 10x15cm, tisknuto ve vysoké kvalitě na fotopapír 10x15cm, zalaminováno a nalepeno oboustrannou páskou na horní víko. Na fotce je všechno vidět.

Programátor je tedy konečně funkční, nebylo třeba instalovat ani žádné další drivery, vystačí si s tím, co obsahuje ISE. Díky všem za postřehy ;)


Přílohy:
css_prog.JPG
css_prog.JPG [ 328.36 KiB | Zobrazeno 407 krát ]
css_box.png
css_box.png [ 278.57 KiB | Zobrazeno 407 krát ]
cn_xilinx_digilent_prog_css_box.zip [1.35 MiB]
12 krát
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz