zřejmě jsem měl posty chaotické a plné jen že jsou špatné tak mizí proto pokusím se o střízlivý a čistý post znovu
nabízím programovací knihovnu pro Pascal , je pro DOS , udělal jsem dokonce nějaké updaty mezi tím co jsem byl vyhozený z fora
v posledním videu jsem dělal na hře textovce , mám určitý už zdroják který umožní textovou hru
mám nové video a update zdrojáku
tu je celý seriál
Kód:
https://youtube.com/playlist?list=PLrDzLKWNZrKTFoLC7mEcVEcgTWYwdgiKI&si=5YEwDt7s9yLkw4xv
a toto video poukazuje na textovku
Kód:
https://www.youtube.com/live/mz80YdYlAks?si=zlP9oUSHfzO9rvOh
Pokud ovládáte Borland Turbo Pascal 7.0 pro DOS v reálném režimu procesoru prohlédněte si github
Kód:
https://github.com/tigerhareram
jak by hra vypadala : s mojí knihovnou a zdrojáky : ==
zdrojáky v současné době umožňují rozlišení 640x480 ve 256 barvách z 65535 SVGA počet snímků za sekundu je asi 25 fps, na tom je textová stránka 80x25 znaků,, je možné vypisovat textové soubory txt které jsou česky nebo anglicky , do těla stránky je možné zapracovat obrázek o velikosti max 160x200 bodů a 16ti barvách na souřadnici x a y, a dále je možné na obrazovce vykreslit ASCII Art obrázek
mějme tak např první stránku textové hry uvedu příklad : je to stránka 640x480 kde najdeme naskenovanou na tiskárně perokresbu člověka kterou je potřeba nejdířve nakreslit pak naskenovat a zavést do programu, obrázek chlapa jak vstupuje do hadice do matrixu , a vedle toho má být ASCII Artwork těla člověka jak vstoupil do říše snu nebo do počítače do matrixu jako ASCII Art.. Obtékat by to měl text pokud možno anglicky protože tak se hra stane celosvětově úspěšnou. Zajímavá pěkná obrazovka textové hry, umělecká kniha.
uměleckých stránek je potřeba nakreslit , naskenovat , napsat , a udělat ASCII artu co nejvíce stránek
obrazovka je rozdělena na 640x480 z toho je tělo 640x400 a dolní oblast 640x80 zbývá volná pro nějaké ovládací prvky nebo menu předměty item atd to už je nedořešené , zatím jsem se do ničeho dál nepouštěl.
datové soubory jsou ve složkách jako obrázky a textové soubory , ASCII-Art je součást textových souborů stránek (80x25 znaků podporuje diakritiku češtiny a zadávání Alt+číslo)
celý postup programování rozebírám v seriálu na YT každý díl dál a dál
poslední díl se věnuje sestavení textovky hry ,
engine je k dispozici
když za jeden den nakreslíte obrázek , naskenujete ho a zavedete do enginu , uděláte na stránku malý ASCII Art , a obepíšete to textem v angličtině vznikne jedna stránka , myslím že za den vznikne asi jedna stránka , engine to umožňuje pak zobrazovat
formát je na velikost 1,44MB diskety si myslím , program je možný asi 320KB
engine umožňuje hrát zvuky hudbu , pak dělat i grafiku , to je rozebrané dříve
vzhledem k univerzálním formátům obrázků , textových souborů a ASCII-Artu si myslím je tu možnost konverze Vaší textové hry pro jiné platformy
cíl je komerční si myslím , světoborná hra , díky stránkám jako txt souborům je podle mně možný překlad a další práce jiných lidí do jiných zemí a jiných řečí
bohužel jsem postižený a neumím psát lepší posty , vidím že jsem zase udělal takovýto post
podívejte se na zdrojáky pokud ovládáte Borland Turbo Pascal 7.0
pokud neovládáte přesto se můžete uplatnit jako kreslíři nebo spisovatelé v editoru
to jsem tak dělal zatímco mě vyhodil správce na asi měsíc