OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 29.01.2020, 16:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 10.12.2019, 09:57 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2392
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 261 times
Been thanked: 459 times
No ty brdo, ved ty si si vymyslel pomaly cely ekosystem :) Klobuk dolu ! :god2:
PotPalo píše:
COPY GAMES - kopíruje z diskety na disketu v jednej mechanike.
Nebolo by jednoduchsie na toto pouzit nejaky "normalny" komfortny kopirak ? Napriklad EI manager...
PotPalo píše:
Hľadá sa reťazec štyroch znakov - :*LOAD"
Co ak je magnetofonovy prikaz ako prvy na riadku a teda nie je pred nim dvojbodka ?
PotPalo píše:
Program mg-disk robí pravý opak, kopíruje z pásky na disketu a pridáva hviezdičku.
Co sa stane ak je v programe iba LOAD""CODE ?
PotPalo píše:
pri kopírovaní pomocou inTAP pluginu pre TC sa stratili niektoré údaje, napríklad riadok štartu programu
Tak toto sa mne este nikdy nestalo. Udaje o starte (adresa, riadok) sa mi preniesli vzdy spravne. Ako presne si to kopiroval ? Mas aktualnu (poslednu) verziu pluginu ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.12.2019, 13:34 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
Tak postupne:

Použiť kopirák? Tam sa vždy vyberajú súbory, a môže sa stať, že na nejaký zabudnem. Už som takto kúpil hry na diskete, kde dotyčný vynechal jeden súbor. Tiež prechádzať na x-tú obrazovku dolu nieje bohviečo. Potom pamäť. Mám len Didaktik M, takže 48kB. Každý kopírák vyžadoval viac výmen diskiet ako môj program. K EIM nemám dôveru, čo si pamätám, tak pokiaľ som chcel skopírovať podstatne viac súborov naraz na PC disketu, program sa zrútil.

Keď bol LOAD na začiatku riadku, dal som pred LOAD dvojbodku.

Iba LOAD""CODE nikde nieje. Programy sú určené na kopírovanie mnou upravených "multi" hier, ktorých loader je prispôsobený na nahranie aj z pásky (vypína sa výpis hlavičky na obrazovku), aj z diskety (všade sú mená, a ako bonus sa pridáva pauza, pokiaľ sú dva screen$ za sebou, alebo je v BASICu napísaná nejaká informácia). Tuším to bolo približne nejako takto: PAUSE PI+(250 AND ":LOAD *"(INT PI)="*")

Pluginu inTAP pre Total Commander mám verziu 0.70. Kopíroval som tak, že na jednej strane som otvoril jednu TAPku, na druhej strane druhú, a cez F5 som presúval. Vyzeralo to funkčne, ale neskôr som zistil, že v hlavičkách chýbajú informácie LINE. Tak som na to išiel po starom: urobil som si kópie TAPiek, z nich vymazal čo nebolo treba, a následne tieto tapky nakopíroval do jednej cez COPY /B prva.tap+druha.tap vysledna.tap.

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.12.2019, 21:41 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2392
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 261 times
Been thanked: 459 times
PotPalo píše:
Použiť kopirák? Tam sa vždy vyberajú súbory, a môže sa stať, že na nejaký zabudnem.
Ja si vzdy organizujem subory tak, aby subory patriace jednemu programu (aplikacii, demu, hre) boli pekne za sebou - v poradi v akom sa nahravaju. Podla nazvov vidim ktorym suborom zacina dalsi program a teda sa mi nemoze stat, zeby som nejaky zabudol. Takto som fungoval na kazetach, a takto fungujem aj na MB02 disketach / diskoch a v TAPkach. Na D40/D80 by mohlo stacit v nejakom commanderi / kopiraku zvolit volbu aby subory pri prehliadani neusporiadal, ale aby ich poradie nechal take ake je na diskete. Ale chapem, ze pokial si niekto necha zoradit subory napr. podla abecedy a takto zoradeny adresar zapise nazad, tak potom to moze byt problem.
PotPalo píše:
Už som takto kúpil hry na diskete, kde dotyčný vynechal jeden súbor.
Tak to je na porazku. Aspon v tych dobach ked este nebol internet... (a dotycny nebol niekto znamy)
PotPalo píše:
Tiež prechádzať na x-tú obrazovku dolu nieje bohviečo.
Toto by som ako problem urcite nevidel. S klavesami PgUp/PgDown a max. 128 suborov (obmedzenie formatu D40/D80) je prebehnutie celeho adresara na par klikov :)
PotPalo píše:
Potom pamäť. Mám len Didaktik M, takže 48kB. Každý kopírák vyžadoval viac výmen diskiet ako môj program.
Tak toto beriem. Akakolvek jednoucelova aplikacia bude mat urcite viac volnej pameti nez obecny kopirak / commander s kopcom funkcii.
PotPalo píše:
K EIM nemám dôveru, čo si pamätám, tak pokiaľ som chcel skopírovať podstatne viac súborov naraz na PC disketu, program sa zrútil.
Tak toto by ma blizsie zaujimalo. Na D40/D80 som posledne roky (ba priam desatrocia) na kopirovanie (aj D80<=>D80 a aj D80<=>PC) pouzival zasadne iba EI Manager a nikdy sa mi nezrutil. Vedel by si to zrutenie nejak zreprodukovat ? Popr. poslat mi image diskety, na ktorej ked oznacim vsetky subory a zacnem ich kopirovat, tak sa to naisto zruti ? Skusim to reportovat autorovi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.12.2019, 22:33 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
Program na zoradenie alebo úpravu poradia súborov na diskete som nemal. Riešil som to tak, že som ich ukladal na disketu v poradí v akom som ich chel mať. A samozrejme poriadok bol, stačí pozrieť môj archív, všetko pekne pomenované, a použitá kompresia. A ako píšeš, zložitejší program = menej miesta pre kopírovanie. Tak som to vyriešil ako som vyriešil. Okrem toho neviem, či sa dá iný program ovládať Joystickom. S klávesnicou Didaktiku M model 90 to bolo trošku nepohodlné.

Ten EIM, to bolo dosť dávno a jednorazová záležitosť keď som všetko zálohoval do PC, takže už neviem presne. Tuším funkcia exportu z D40 diskety v A (alebo z D80 v B?) na PC disketu v B a veľa súborov naraz. Tuším to aj začalo kopírovať, ale potom počas priebehu nasledoval reset. Tak som to kopíroval po asi 10 súboroch, to fungovalo. D40 s MDOS1.0 (ten prvý). Až budem mať rozložený Didaktik, môžem skúsiť...
Kde som prišiel k tomu EIM neviem, ale nekupoval som ho (ani z druhej ruky), tuším len bol na nejakej diskete ktorú som našiel alebo dostal. Možno bol nejaký pošahaný.

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16.12.2019, 09:04 
Offline
Kecka

Registrován: 21.10.2018, 08:27
Příspěvky: 68
Bydliště: Neratovice
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times
Co dělá POKE #3,4? Ptám se proto, že to obsahuje Diskový ovladač pro Didaktik Gama, utilita pro Desktop z Public Domain 12. Utilita mi funguje, ale jen s mechanikou A, jak ji nastavit na B? Neni to ten uvedený POKE na začátku?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 01:00 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
POKE #3,4 neviem. Pokiaľ tým nejako označovali aktívnu mechaniku, tak skús POKE #15,4, je to rovnaké miesto ale pre B. Inak normálne MOVE "b:" nefunguje? Alebo program načítať z diskety v B, alebo iba CAT "b:" pred spustením. Niektoré programy (aj moje z doby keď som mal iba jednu mechaniku) nemajú definovanú disketu, pracujú s tou, na ktorú bol naposledy prístup. Sranda je, že pokiaľ takýto program nahrám po resete z pásky, tak ani nefunguje, lebo naposledy nebol prístup na nijakú disketu.
Alebo je to POKE iba hlúpa detekcia disketovky. Ak existuje, program pokračuje, ak nieje, tak to zastaví na nezmysel v basicu. Čo to robí bez neho, funguje všetko? Nieje to chyták v basicu? Vidíš 3 a 4 ale v skutočnosti sú to iné čísla? (247 a 79 sa ponúka)

Pozrel som moju úvodnú disketu k D40. Meno diskety je 29. Zvláštne, čakal som niečo rozumnejšie. Inak obsahovo je to rovnaké ako pre D80, len som to kedysi upravil. Položku BASIC ktorá robí reset som prepísal na Hry, ktorá nahrá ďalšie menu, kde mám ešte ďalšie hry. Ono kedysi diskiet nebolo dosť, v začiatku som mal dokonca iba túto jednu (rodičov nenapadlo k mechanike kúpiť aj sadu čistých diskiet, alebo neboli peniaze).

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 03:48 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
Prekonvertoval som úvodnú disketu D80 na D40. Prečo? Čo sa týka súborov, sú totožné s mojou, lenže ja som na moju už zapisoval, upravoval pôvodné súbory, a tak by to už nebol originál. Takto som zobral tú D80, Replorerom prekopíroval na skutočnú D40 disketu, upravil som FAT na D40 (v podstate sa iba odmazalo voľné miesto), a prepísal som nultý sektor tým z mojej diskety. Vznikla plnohodnotná D40 disketa, rovnaká ako bol originál. Teda ten môj, meno diskety je 29.

Sklamanie je, že na RealSpectrum nefunguje, nech robím čo robím. Pritom na skutočnej D40 funguje, a podľa CRC32 sú dáta rovnaké. Prikladám ju, možno v normálnejšom emulátore bude fungovať. RealSpectrum skrátka D40 nepodporuje, a nieje to veľkosťou súboru, ale je to tým čo je zapísané v nultom sektore. :?


Přílohy:
UvodnaDisketaD40.rar [68.71 KiB]
12 krát

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 11:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1091
Has thanked: 246 times
Been thanked: 274 times
Nemám teď Real Spectrum po ruce, ale image pro tento emulátor musí mít vždy příponu *.D80, i když obsahují image 5.25" diskety. Zkus tedy image přejmenovat - velikost, počet stran (2) i počet cylindrů (40) máš správně :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 11:27 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
Skúsil som všetko. http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=70&t=1634&start=1635#p101777

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 12:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1091
Has thanked: 246 times
Been thanked: 274 times
Jo tak já už asi vím. Nestává se to často, ale budu citovat sám sebe :-)

Citace:
Specifickou skupinou problémů představuje formát 40x9 pod MDOSem1 (Real Spectrum, Fuse, ale i reálný hardware). Bohužel se mi nepodařilo objevit důvod proč například image 40x9 textového editoru ZX602 (Miroslav Beníček) funguje na Didaktiku i Fuse, ale nefunguje pod Real Spectrem, nebo proč image 40x10 Public Domain 27 (Proxima) funguje pod Fuse (přestože by neměl), ale nefunguje pod Real Spectrem ani Didaktikem (přestože by měl). Budete-li tedy mít problémy s tímto formátem během emulace, změňte počet stop na 39 nebo 41 (ideálně ale 39, jsou-li sektory 40-té stopy prázdné). Tuto změnu provedete na 178. bajtu (0xB2) boot sektoru, který nese informaci o počtu stop. Z důvodu konzistence by změna měla být zanesena také do FAT tabulky – budete-li ale image používat pouze ke čtení, nemusíte si FAT tabulky všímat.


Protože, jak píšeše, RESTORE končí chybou, doporučil bych na tuhle úpravu svoje RIDE (což se taky nestává často): v záložce Boot sector změň hodnotu Cylinders na 39 - poslední cylindr se v Track mapě zobrazí žlutě jako "neznámý." Image ulož a zkus znovu. Pokud to nepomůže, zkus růčo změnit mechaniky - D40 přehoď na D80 :-)

Obrázek

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 13:01 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
No hej, ale to už je zásah do image diskety, to už nieje 100% identická kópia. :? Inak ako píšeš, zmeniť formát diskety v nultom sektore funguje, ide aj 39, aj 80. Len s pôvodným 40 to nefunguje, ani zápis do nultého sektoru z emulátoru neprejde (zápis mám samozrejme povolený). No, nevadí, len som skúšal, aj tak mám všetky diskety zálohované v TAP.

Takže pokiaľ chce niekto použiť kombináciu RealSpectrum emulátor a môj Replorer na kopírovanie D40 diskiet, musí ísť na to mazane: zmeniť ten 178. byte v image na 80, a následne v Reploreri využiť funkciu vnútenia iného formátu a tam nastaviť 40 (alebo čo tam bolo pôvodne). :geek:

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09.01.2020, 16:09 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2392
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 261 times
Been thanked: 459 times
tomascz píše:
musí mít vždy příponu *.D80, i když obsahují image 5.25" diskety
Len male drobne upresnenie: Imagy 5.25 a 3.5 diskiet sa nijak nelisia, logicky format diskety a tym aj struktura image je presne taka ista. Pouzivane koncovky pre image suboru su obvykle .D40 alebo .D80 ale vzhladom na to, ze pocet stop je aj tak zapisany v boot sektore, tak udaj o stopach v koncovke nie je smerodatny :)

Pokial si ale myslel na to ze 5.25 disketove mechaniky podporuju iba 40 stop, tak to nie je celkom pravda, lebo mnoho 5.25 mechanik ma 80 stop presne ako 3.5 mechaniky. Napriklad ja mam jednu taku 5.25 DS DD mechaniku :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2020, 09:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2013, 00:28
Příspěvky: 1091
Has thanked: 246 times
Been thanked: 274 times
Real Spectrum poskytuje dvě D80 mechaniky. Jak píše Busy, formáty disket pro D80 i D40 jsou strukturálně, liší se pouze v počtu cylindrů. V roce 2014/15 jsem si trasoval v emulátoru co se v D80 děje pokud dostane 40-stopý formát - v komentovaném výpisu od Kvaksoftu si můžeš fulltextově vyhledat "IX+#01" (typicky obsažené v příkazech BIT 5, (IX+#01), "testuj, jestli je 40-ti stopá disketa v 80-ti stopé mechanice") a koukat do komentářů jak se to zpracovává. Po těch letech si to už moc nepamatuju - MDOS1 tam nějak (mylně) vystavuje hlavu nad dvakrát vyšší stopu (chceš stopu 17, dostaneš stopu 34), čímžto se přečte něco úplně jiného. Tahle situace ale nastává pouze pokud je stop přesně 40. Pokud je jich o jednu míň nebo víc, už se to chová normálně (trasováním jsem tedy objevil ten workaround pro přesně 40-stopé diskety, pokud mě tedy nikdo nepředběhl :-)). O víkendu zkusím tvůj image dumpnout na 3.5" disketu a ověřit v Kompaktu s MDOSem 1 - tipuju to na stejný fail jako v Real Spectru.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2020, 12:49 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 755
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 5 times
Been thanked: 121 times
Vyzerá to naozaj na chybu v MDOS1. Nakopíroval som úvodnú disketu D40 - 360kB na D80 - 720kB, nefungovala. Trochu som experimentoval, menil som jej formát na tom 178. byte nultého sektoru, skúsil som:
80, 41, 39 - funguje normálne
40 - nefunguje. Obsah cez CAT načíta, ale pri pokuse nahrať súbory niektoré idú, niektoré zhavarujú na Sector not found. Ešte záhadnejší je priamy prístup na sektory: prečítať nultý sektor cez READ* ide, ale zapísať cez RESTORE* už nie, hlási Bad device type.

Dobre, takže pokiaľ je D40 disketa v D80 mechanike, tak to nefunguje. Ale ako potom donútim RealSpectrum emulovať D40? Keď mu dám image z D40, on aj tak emuluje D80 mechaniku (80 stôp), a tým to padá. Takže v podstate to skutočnú D40 emulovať nevie. V kombinácii s už spomínanou chybou MDOSu je to totálne zabité. Navyše emulátor sa správa inak ako skutočná mechanika, dáva iné chybové hlásenia, alebo načíta nesprávne dáta.

HURÁ! Mááááám to! :mrgreen:
Také jednoduché. Stačí presvedčiť MDOS že je to D40 mechanika, a nie D80, ako si detekoval pri resete. POKE #18,40 pre B: (alebo #6,40 pre A:, rovnaké POKE ako pri formátovaní diskety na extra formát), a D40 disketa na D80-ke mechanike zrazu normálne funguje. Veď aj musí, tým POKE som spravil z D80 mechaniky D40-ku. Funguje aj v skutočnej mechanike, aj v emulátore, a image diskety netreba meniť.

@busy: skúšal som aj ten EIM, mám verziu 1,10, skúšal som export A-B, aj B-B, ale už to fungovalo. Tak neviem kde bola vtedy chyba, možno bol zle nastavený ramtop, alebo poškodený program, fakt netuším.

A ešte maličkosť: na úvodnej diskete D80 je skrytý program new.B, ktorý nieje ničím využitý. S LOAD *"new" CODE sa nahrá od adresy 32768, po jeho spustení sa zmaže BASIC, ako pri príkaze NEW, ale bez testovania pamäte. K čomu tam je a prečo je skrytý? Už neviem či som ho mal aj ja na D40 diskete, ale teraz ho nemám, je možné že som ho zmazal keď som zistil že je nepoužitý. Alebo sa na úvodnú D80 disketu priplietol neskôr? Možno tú funkciu BASIC, ktorá volá USR 0 mali v pláne urobiť s new, ale zabudli na to. Ktovie.

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2020, 16:31 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2392
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 261 times
Been thanked: 459 times
Male vysvetlenie: Vsetky tie harakiri ohladom testovania poctu stop na 40 su len kvoli tomu, aby sa dali na 80-stopovej mechanike citat diskety formatovane a zapisane na 40-stopovej mechanike. Mechaniky 3.5 maju vsetky 80 stop, tam tento problem nie je, ale 5.25 mechaniky sa vyrabali v dvoch verziach: 40-stope a 80-stope. Tie 80-stope maju 2x tensie stopy, takze sa na disketu vojde 2x viac dat (presne ako na 80-stopu 3.5).

To znamena, ze ak mate 5.25 mechaniku s 80 stopami, a zrazu tam vlozite disketu formatovanu na 40 stop, predpoklada sa, ze bola formatovana na 40-stopej mechanike. Ak chcem na takej diskete precitat jej N-tu stopu, musim na 80-stopovej mechanike (kedze ma 2x tensie stopy) posunut hlavicku na 2*N-tu stopu.

Pokial je ale na 80-stopovej mechanike naformatovana disketa na 40 stop, t.j. ma tenke stopy a cela druha polovica diskety je prazdna, tak pri pokuse o citanie napr. stopy 3 sa hlavicka posunie na stopu 6 a tam samozrejme pozadovane sektory nenajde, tak citanie skonci s chybou.

Toto spravanie s nastavovanim dvojnasobneho cisla stopy na mechanikach s tensimi stopami, aby bolo mozne precitat disketu formatovanu na mechanikach s hrubsimi stopami, bolo odkukane z PeCediel, ktore to takto robili uz davnejsie. A tiez tam s tym byvali obcas rozne problemy...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 62 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz