OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 03.08.2021, 02:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ZX Spectrim Compo #10
PříspěvekNapsal: 22.06.2017, 19:16 
Offline
Profík

Registrován: 23.06.2013, 23:49
Příspěvky: 683
Has thanked: 63 times
Been thanked: 120 times
Zucastnil se nekdo? Busy?
Kód:
COMPO #10..
Right.. time for a new true SIZE coding compo, smallest entry wins. Create a program that does the traditional Amiga Copper Fade.
https://youtu.be/d3zgfAx0_zs
1) Fade works on the current screen, attached is a .bin file that you can pre-load onto the screen if you wish (This will not be counted towards the final size).
2) ONLY the routine will count, you can add setup code to copy an image to the screen if you wish, that data / code will not count, BUT do not rely on any register values being set to a specific value before your routine starts.
3) As above, ALL registers will be considered random before your routine starts.
4) You must have a clear screen at the end.
5) This is only the PIXEL data, attributes are not considered part of the challenge.
6) Rom routine size will be added if you use any of them
7) You MUST wait for an interrupt (HALT or similar) between each fade/copy step
8) DO NOT!!! Post to other forums asking for help, DO NOT post your code anywhere else.
Lets go with a deadline of midday 19th June... These rules maybe updated as judges see fit.


Zadaní je trošku nejasné, např. ohledně stavu registrů po skončení a typ ukončení (ret). Podařilo se mi to napsat pod 50 bajtu. Po terminu 47 bajtů. .)
https://github.com/DW0RKiN/Copper-Fade


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX Spectrim Compo #10
PříspěvekNapsal: 23.06.2017, 10:06 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3040
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 311 times
Been thanked: 594 times
_dworkin píše:
Zucastnil se nekdo? Busy?
Kód:
COMPO #10..
Right.. time for a new true SIZE coding compo, smallest entry wins. Create a program that does the traditional Amiga Copper Fade.
https://youtu.be/d3zgfAx0_zs
...

Zadaní je trošku nejasné, např. ohledně stavu registrů po skončení a typ ukončení (ret). Podařilo se mi to napsat pod 50 bajtu. Po terminu 47 bajtů. .)
Co je ohladom stavu registrov na zaciatku alebo zadania ako takeho nejasne ?
Inak, ja som sa nezucastnil, ale sledoval som co kto a na kolko to spravil.

Zato som sa ale zucastnil tohoto compa :) :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX Spectrim Compo #10
PříspěvekNapsal: 23.06.2017, 12:44 
Offline
Profík

Registrován: 23.06.2013, 23:49
Příspěvky: 683
Has thanked: 63 times
Been thanked: 120 times
Busy píše:
_dworkin píše:
Zucastnil se nekdo? Busy?
Kód:
COMPO #10..
Right.. time for a new true SIZE coding compo, smallest entry wins. Create a program that does the traditional Amiga Copper Fade.
https://youtu.be/d3zgfAx0_zs
...

Zadaní je trošku nejasné, např. ohledně stavu registrů po skončení a typ ukončení (ret). Podařilo se mi to napsat pod 50 bajtu. Po terminu 47 bajtů. .)
Co je ohladom stavu registrov na zaciatku alebo zadania ako takeho nejasne ?
Inak, ja som sa nezucastnil, ale sledoval som co kto a na kolko to spravil.

Zato som sa ale zucastnil tohoto compa :) :D



Kdyz se jedna o kazdy bajt tak se ti muze stat ze vytvoris program
Kód:
ld b, 192
loop:
...
djzn loop
Tzn. program bude fungovat jen kdyz ho vlozis do sveho a nebudes ho volat pres call a usetril si jeden bajt za ret.

Kdyz ma byt ukoncen pres ret tak budes ocekavat ze SP je na nejake rozumne hodnote nekde kolem $FF00 a nekoliduje zrovna s adresou tveho programu. Sam si to tam resil, ale do zadani to nepromitli.

Prvni verze meho programu pouzivala exx a tak vystup menil jak preruseni tak HL. Takze kdyz se nekdo zacal ptat zda to ma byt volatelne primo z basicu tak nastal u me problem. Protoze jsem pouzil DI a zmeni HL' a ukoncoval program pres ret z. Osetrit by to bylo fakt drahe, zvlast kdyz to v zadani neni. V jedne verzi jsem mel po skonceni SP na spatne adrese a neosetrit to a nechat to slitnout by taky usetrilo bajty. Ale otazka by byla zda pak by me nepricetli bajty za ROM.

Dalsi verzi jsem udelal radeji bez stinovych registru a tak, abych nepoteboval chranit oblast kolem (pod jestli nula je nejniz) SP, takze pokud by to melo byt volatelne z Basicu tak bych nemusel volat ani EI a zase bych usetril bajt. A vyhnul jsem se tim nejasnosti zadani.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX Spectrim Compo #10
PříspěvekNapsal: 23.06.2017, 12:46 
Offline
Profík

Registrován: 23.06.2013, 23:49
Příspěvky: 683
Has thanked: 63 times
Been thanked: 120 times
Busy píše:
Zato som sa ale zucastnil tohoto compa :) :D

Je to pro me nepristupne, jake forum to je?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX Spectrim Compo #10
PříspěvekNapsal: 23.06.2017, 13:45 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3040
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 311 times
Been thanked: 594 times
_dworkin píše:
Prvni verze meho programu pouzivala exx a tak vystup menil jak preruseni tak HL. Takze kdyz se nekdo zacal ptat zda to ma byt volatelne primo z basicu tak nastal u me problem.
V zadani nebolo uvedene ze to musi byt volatelne priamo z basicu takze no problem :)

Inak pokial volas program z basicu pomocou USR, staci pri navrate RETom dodrzat iba HL'=#2758. IY aj IFF mozes nechat nastavene ako chces. IY si basic nastavi nazad (hned prva instrukcia v romke po navrate je LD IY,#5C3A) a basic obecne bezi aj v DI, akurat nesmies urobit PAUSE, INPUT a nesmie nastat akakolvek chyba. Ale staci urobit nejaky prikaz co prerusenie povoluje (BEEP, magnetofonove prikazy) a hned je vsetko OK :)
_dworkin píše:
Busy píše:
Zato som sa ale zucastnil tohoto compa :) :D
Je to pro me nepristupne, jake forum to je?
BASIC on the ZX Spectrum


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz