OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

OldCompu nen nikdy dost!

Právě je 04.12.2021, 03:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 11.05.2018, 22:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9545
Bydliště: Praha
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1198 times
No nevim. Píše, že na CPC+ to nesežere vůbec žádný čas navíc, takže se dá použít s přehledem. Neplést do sebe klasické CPC a Plusko.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12.05.2018, 06:47 
Offline
Kecálek

Registrován: 22.08.2013, 07:10
Příspěvky: 151
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times
misticjoe píše:
No nevim. Píše, že na CPC+ to nesežere vůbec žádný čas navíc, takže se dá použít s přehledem. Neplést do sebe klasické CPC a Plusko.


Iste .. plusko ma "The enhanced sound hardware offers automatic DMA transfer, allowing more complex sound effects with a significantly reduced processor overhead."

Teda podobne ako SpecNext /zabudovany Specdrum, Covox/, kde to ladia DMA este "tvrdsie" a je mozne tam kreativne zneuzit aj copper procak.

"it's using the copper to feed the DAC in the Specdrum/Covox. All that really happens is there is a wait for each line, then a MOVE of a value to the SpecDrum port for every scanline of the screen. This is much like the Amiga's DMA worked. This gives you an 8 bit sample rate of 15,550Khz. You can lower this obviously by doing every other line, or increase it by doing it twice a line and so on."

https://www.youtube.com/watch?v=8km2aD6ojgQ&feature=youtu.be
- uz zakladnych 8bit/15Kz zneje uplne v pohode ..

https://www.youtube.com/watch?v=V3HaNsl3jQY
- a zaroven to potiahne kod, grafiku, hernu logiku na plny kotol.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12.05.2018, 07:44 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 19.07.2013, 14:21
Příspěvky: 238
Bydliště: Košice
Has thanked: 120 times
Been thanked: 304 times
Dobre joe, zanechajme tychto amigistickych, pardon, nextovych besneni a vratme sa ku spectru (ked uz sme vo vlakne speccy diem).
Toto, co tu predstavili zvlada ciste ZX-Spectrum, hoc aj 48k, nic mu v tom nebrani. Zvukovo to moznosti spektra posuva, aspon co sa tyka hudobnych sutazi, pripadne oldschool demotvorby, do celkom novych rozmerov. Technologia je to sice stara znama, pred 15 rokmi ju uz demonstroval Poke, jeden s najlepsich ceskoslovenskych programatorov (bohuzial roky pracovne vytazeny a neaktivny), ale v jeho podani to boli vzdy iba konverzie z Atari ST a vlastne vzdy iba taky nejaky proof-of-concept. Tuto ruski malcici okrem znovuobjavenia technologie smeruju k jej implementovaniu do najpouzivanejsieho AY trackera sucasnosti, co tomu rozhodne dava kridla. ;)

Ja osobne sa na to uz velmi tesim. Uz len preto, ze to nemusim ja sam implementovat (a ta moja rozpracovana ProTracker3 rutina, ktora bola schopna prehravat sample, takto zostane na mojom disku naveky nedokoncena) :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.10.2021, 22:53 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1195
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 263 times
To pořád nikde není Atarin v .tap?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.10.2021, 02:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 756
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times
Jestli by to ale mělo smysl v TAP - viz toto demo co na klasických Spectrech stejně nejede... http://www.oldcomp.cz/viewtopic.php?f=100&t=10397


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.10.2021, 09:31 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1195
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 263 times
Tak časování by mi bylo jedno, mám Nucleon. Jen ho prostě chci provozovat s MB-03+, aby ta dema měla k dispozici ruský zvukový hardware, ne s Betadiskem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20.10.2021, 09:48 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3223
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 327 times
Been thanked: 648 times
tommik píše:
Jestli by to ale mělo smysl v TAP - viz toto demo co na klasických Spectrech stejně nejede...
To je uplne jedno, TAP je proste najlepsie a najsirsie podporovany standart z ktoreho to moze lahko a jednoducho loadnut kazdy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21.10.2021, 15:28 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.09.2013, 14:08
Příspěvky: 961
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 100 times
Been thanked: 365 times
dex píše:
To pořád nikde není Atarin v .tap?


Už je. Obetoval som sa a som vám to z toho TRD vysekal :P

https://github.com/z00m128/diso/raw/mas ... atarin.tap

Časovanie sa samozrejme nemení. Stále je to Pentagon only - intro je na ZXS spomalené, ale potom už to hrá relatívne normálne.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21.10.2021, 20:27 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 12.05.2013, 22:24
Příspěvky: 1195
Bydliště: u Prahy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 263 times
Koření, hluboké koření!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz