OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Prijdte se bavit!

Právě je 25.10.2021, 09:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 28.09.2021, 14:40 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 747
Has thanked: 16 times
Been thanked: 32 times
https://youtu.be/9vgRwnLfUlI

Zkoušel jsem z toho SCL souboru pomocí ZX Block Editoru vytvořit TAP, ale na 48k mašině (Spectaculator) to zobrazuje šachovnici jen nahoře a dole, strany jsou zmatek a neskroluje to... Časování je evidentně na Pentagon / 128k...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.09.2021, 15:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1829
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 412 times
Been thanked: 682 times
Mě to teda nedělá šachovnice ani na 128/128+2A. Busy je král borderových efektů a mohl by na to mrknout :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.09.2021, 16:19 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3195
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 325 times
Been thanked: 637 times
Toto je kratucke 256 bajtove intro, casovane pre nejaky klon ZX Spektra, ktory ma 224T na pixelovy riadok a nespomaleny port #FE. Toto zial ziadny originalny ZX Spektrum nesplna :( Predpokladam ze by to mohlo bezat na niecom ako Pentagon prepnuty na 48k casovanie, ale presnejsie budu vediet znalci tychto (asi ruskych) klonov. Alebo to bolo ladene v emulatore Spektra 48k ktory nemal korektnu emulaciu spomalenia #FE portu.

Po malej uprave (pridanie cakana 4T v kazdom riadku a male doladenie casovaia) by sa to dalo rozchodit na originalnych +2A a +3.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.09.2021, 16:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1829
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 412 times
Been thanked: 682 times
Moc prosím, uprav to tedy pro ZX 128 +2A/3.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.09.2021, 17:02 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 3195
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 325 times
Been thanked: 637 times
solaris104 píše:
Moc prosím, uprav to tedy pro ZX 128 +2A/3.
Tak mozem si to napisat do TODO ale kedy sa k tomu dostanem ... Skus napisat autorovi, aby to upravil, predsa len, ten sa najlepsie vyzna vo vlastnom kode. Na konci ma do limitu 256 bajtov este dost volneho miesta, takze vojst by sa to tam malo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz