OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 20 zář 2019, 09:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 zář 2019, 11:51 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1489
Has thanked: 21 times
Been thanked: 246 times
Co jsem pochopil a vsude i cetl, tak to prodava osazene.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 zář 2019, 15:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1746
Has thanked: 1144 times
Been thanked: 325 times
U autora bude zjistovan aktualni stav, jaka konfigurace a typ FPGA a posledni zmeny vubec, tj. co vsechno to nyni umi.
Tahle akce smeruje k dodani zkompletovanych IF s implementovanymi spektrackymi periferiemi. VELESOFT se bude jeste snazit dojednat, co bude event. treba doprogramovat (porty MB02?, allram divide?).

Jeste je nutno upozornit, pokud jste pozorne necetli azbuku, ze predmetna samohrajka (zatim?) neumi prepinat mezi ruznymi implementovanymi stroji a pro provoz ruznych platforem/konzoli je potreba ji vzdy znovu preprogramovat.

Pocitalo se s 10 kusy (autor uz ma dva cizi zajemce a potrebuje zbytek do desitky),
dalsich deset bude v jednani.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 zář 2019, 13:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1489
Has thanked: 21 times
Been thanked: 246 times
Tak jsem zjistil zatim jen nasledujici:

Autor potřebuje zaručených deset objednávek, aby mohl zahájit výrobu desek plošných spojů (v balení po 56 kusech) a provést hromadnou objednávku součástek pro 10 kusů.

Náklady na poštovné od 7 $.
SDRAM 16 MB nebo volitelně 32 MB
FPGA Cyclone IV EP4CE10 (10300LE's)

Ptal jsem se na vice veci, ale prisla jen tato odpoved. Poptam se dale...

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2019, 23:49 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1836
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
VELESOFT píše:
Tak jsem zjistil zatim jen nasledujici:

Autor potřebuje zaručených deset objednávek, aby mohl zahájit výrobu desek plošných spojů (v balení po 56 kusech) a provést hromadnou objednávku součástek pro 10 kusů.

Náklady na poštovné od 7 $.
SDRAM 16 MB nebo volitelně 32 MB
FPGA Cyclone IV EP4CE10 (10300LE's)

Ptal jsem se na vice veci, ale prisla jen tato odpoved. Poptam se dale...


Na https://zx-pk.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=5652 vidim ze uz ma 3 objednavky. Take ze upravil velikost pameti na 32MB a i popis FPGA na EP4CE10.

Jak to bude s krabickou, da se dokoupit? Pripadne jestli je ochoten poslat jen desky bez soucastek a za kolik?

Velesofte jsou nekde na webu Eagle soubory? Ptam se jen pro zajimavost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 zář 2019, 17:18 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1489
Has thanked: 21 times
Been thanked: 246 times
Tak uz mam vetsinu otazek zodpovezenych. Presne ceny a dalsi info doplnim jeste dnes vecer.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 zář 2019, 22:10 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1489
Has thanked: 21 times
Been thanked: 246 times
Autor napsal, ze muze najednou poslat všech 10 DIVGMX v konfiguraci 32MB + ZX konektor. A celkova cena baliku by byla 10x 57 USD + 8 USD postovne, tedy celkem 578 USD.
No ja nechci resit pak dalsi rozesilani a predavani v CR, takze by se to udelalo tak, ze mu zaplatime jednu castku dohromady a kazdemu z nas prijde samostatny balicek s osazenou funkcni deskou. Pak by kazdy z nas zaplatil nejakych 57+6 = 63 USD vcetne postovneho.

Ptal jsem se, jestli je DIVGMX primo po zapojeni pouzitelne na ZX.
Odpovedel: prakticky ano, zalezi na vlozene konfiguraci. Nektera zarizeni (ty periferie, ktere to umi) mohou zpusobovat ruseni s ruznymi modely na ZX Spectrum 16K,48K,128,+2,+2A,+3...
S ohledem na to je konfigurace kombinovana podle modelu ZX, se kterym bude DIVGMX pouzite.
Mame mu dat vedet, se kterym modelem ZX to chceme provozovat.

Klavesnice USB je volitelne vypinatelna a muze fungovat soucasne s originalni klavesnici.

Co vse lze umi DIVGMX za periferie soucasne ?

- zalezi na zx modelu, ale zde je priklad nejake zakladni konfigurace DIVGMX BASIC: https://github.com/mvvproject/DivGMX/tr ... vgmx_basic
pro prehlednost to uvedu rovnou sem:
HDMI vystup 640x480 / 60Hz
AUDIO vystup
K-MOUSE - mys pro zx (usb)
USB klavesnice - vypinatelna i soucasne pouzitelna se zx klavesnici.
DIVMMC interface v maximalni konfiguraci 512kB ram (Ben Versteeg dodava jen se 128kB ram) + slot na mikro SD kartu
SounDrive - audio D/A prevodniky
Turbo Sound Easy - 2x AY + 1x SAA1099 ze SAM COUPE (celkem 12 kanalu stereo)
Z-Controller (rusky interface s SD kartou, podporou mysi a klavesnice.

- dalsi variantou je konfigurace DIVGMX SOUND: https://github.com/mvvproject/DivGMX/tr ... vgmx_sound
po pripojeni bude k dispozici toto:
BEEPER (klasickej speaker)
Zvukova karta GENERAL SOUND 512kB
SounDrive v1.05 - D/A prevodniky
Turbo Sound 2x YM2149
Turbo Sound Easy 2x YM2149 + SAA1099 (12 kanalu stereo)
HDMI vystup 640x480 / 60 Hz

Jsou i dalsi konfigurace, kde DIVGMX muze fungovat i jako jine pocitace: https://github.com/mvvproject/DivGMX

Ptal jsem se na Z80DMA(data-gear) a zatim nebyl realizovan. Neni problem ho pridat v budoucnu, protoze DIVGMX hardware podporuje DMA.

USB mys funguje jako K-MOUSE a to s podporou vsech tri tlacitek i kolecka mysi.

Je, nebo bude mozne strankovat ram 32MB misto ZX rom, napriklad jako to ma MB02+ ?
Ano, tato moznost tu muze byt a je mozne stahovat soubory z SPI FLASH ROM 8MB (ROM Disk)...

Muze nam k tomu pridat i 9 krabicek (ale asi nevrtane, bez otvoru, kazdy by si musel sam dodelat): http://electroclub.com.ua/bahar-60001a2-p-360.html

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 zář 2019, 22:19 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1489
Has thanked: 21 times
Been thanked: 246 times
Bude treba upresnit k jakemu ZX modelu to DIVGMX budeme chtit.

A uvedomte si, ze +2A a +3 modely nedovoluji pripojit externi klavesnici. Dale vsechny 128kB modely ZX maji vlastni AY, takze jestli DIVGMX emuluje vice AY cipu, bude treba jeste poresit cteni jejich portu, protoze ZX se bude pretlacovat. Jeste omrknu schema, jestli pri zapnute a stisknute USB klavesnici bude vubec citelny puvodni stav bitu pro kazetak.

Melo by to mit RTC cip, tak se primluvim, aby byl pristupny pro DIVMMC (esxdos podporuje rtc)

Rozsiene graficke mody to podporuje v jinych konfiguracich (nutne preprogramovat), ale nevidim duvod, pro by to neslo pouzit i pro ZX, primluvim se.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 zář 2019, 22:50 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1836
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
Ja bych mel zajem o 1x DIVGMX v konfiguraci 32MB + ZX konektor + krabicka (klidne tech 20Kc nebo kolik to stoji doplatim) v konfiguraci DIVGMX BASIC.
Velesofte nebude nejlepsi, kdyz mu kazdy samostatne posleme pres MoneyGram penize, uz jen proto ze az to bude prochazet celnici tak budeme mit doklad pro procleni? Ty by jsi to jen zorganizoval. Napsal mu nase adresy a dodal jsi podklady aby se dalo bezproblemove poslat penize na jeho ucet. Nahodou PayPal nema?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 07:08 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 07:38
Příspěvky: 68
Bydliště: Praha-Kladno-Kralupy
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times
Já bych měl zájem o konfiguraci BASIC pro ZXS 48 (Sparrow), konektor co přímo pasuje do gumáka (ZX konektor?) a ideálně i s krabičkou.
.

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, ZX Sparrow 48K, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 07:17 
Offline
Profík

Registrován: 11 lis 2013, 10:29
Příspěvky: 631
Has thanked: 85 times
Been thanked: 145 times
Byla by sance se jeste s jednim kouskem pridat? Bral bych to na gumaka, vcetne konektoru. Pokud bych si mohl vytisknout krabicku, tak bych ji ani nepotreboval.
Diky.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 07:30 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 11:50
Příspěvky: 237
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 24 times
Been thanked: 75 times
Pro mne taky konfiguraci BASIC a pro připojení konektor k ZXS- pro 48k Gumáka... +Krabičku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 08:57 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 20:26
Příspěvky: 2456
Has thanked: 94 times
Been thanked: 362 times
Velesoft: Já (Jiiira) bych to chtěl v konfiguraci BASIC a bez ZX konektoru - chci si tam připájet pinovou lištu, ale to si udělám sám.

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 11:22 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 22:24
Příspěvky: 379
Has thanked: 2 times
Been thanked: 88 times
Dá se ke konfiguraci Sound přidat i K-Mouse? Třeba místo toho TurboSoundu bez SAA?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 11:45 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 02 srp 2015, 15:23
Příspěvky: 179
Bydliště: Skalica
Has thanked: 8 times
Been thanked: 109 times
Pre mna v koncifuracii BASIC a bez konektoru
A bude moznost zaplatit cez PayPal???

_________________
ZX Spectrum, ZX Spectrum +, DIDAKTIK GAMA, DIDAKTIK M, DIDAKTIK KOMPAKT, D40, D80, Interface M/P, MELODIK, UR-4, BEST, KP 311, BT100, SP210T, GAMACENTRUM 01 (cierna), ROBOTRON K6304, divIDE, K-Mouse, PMD 85-2, Amiga 500, Amiga 500+, Amiga 1200


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2019, 13:19 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1836
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
dex píše:
Dá se ke konfiguraci Sound přidat i K-Mouse? Třeba místo toho TurboSoundu bez SAA?

Podle mne se tam da udelat cokoliv. Take si myslim ze kazdy by mel mit doma programator te Altery. Jak i psal SCJoe, tak je to projekt, ktery si muze kazdy softwarove dodelat. Ja kdyz bude vse ok, tak premyslim, ze bych udelal malou prechodku a pripojil to k Sharp MZ. Samozrejme firmware bude hodne jiny ale zaklad bude stejny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: danhard a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz