OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 16 led 2019, 23:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 15:42 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 229
Has thanked: 19 times
Been thanked: 32 times
Tak dobrý, už nepotřebuju, dohledal a flashnul jsem (deska to umí) klasickej Award BIOS. Viz ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/bios/486/486-gac-2/ a 3276gn1.zip

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 18:12 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 419
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
misticjoe píše:
Jé, tak to chceš teďka mo mě moc. Jako volby na cache jsou tam určitě, ale jakou mám verzi biosu budu vědět, až se zase dostanu na chatu.

Cache tam patří tahle:
https://www.ebay.com/itm/PC-CACHE-MODUL ... 2652229755
Ale s tím maďarem není o ceně rozumná domluva a pokud tam bude víc lidí ,psát. bude chtít ještě víc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: P: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 22:01 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 11:14
Příspěvky: 34
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Cena aj poštovné za taký modul nie je vysoká.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 08 pro 2018, 22:32 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7681
Bydliště: Praha
Has thanked: 976 times
Been thanked: 914 times
Tak cache asi mám. Hlásí mi to v různých testerech 16K L1 a 256K L2. Konkrétně při porovnání s P75 je ten stroj 1,25krát rychlejší. Takže tam asi byla nebo mi ji tam jjilek dal :-) Teď tam instaluju Win98SE. Na 48MB Ram to docela pojede. Akorát je tedy instaluju napodruhé. První pokus o instalaci vytuhl u msgsrv32 not responding a konečná.
CheckIT 3.0: 51462 Dhrystones, 17860.8K Whetstones
AT"and"T BIOS 2.03.00

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 pro 2018, 17:24 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 419
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
misticjoe píše:
Tak cache asi mám. Hlásí mi to v různých testerech 16K L1 a 256K L2. Konkrétně při porovnání s P75 je ten stroj 1,25krát rychlejší. Takže tam asi byla nebo mi ji tam jjilek dal :-) Teď tam instaluju Win98SE. Na 48MB Ram to docela pojede. Akorát je tedy instaluju napodruhé. První pokus o instalaci vytuhl u msgsrv32 not responding a konečná.

AT"and"T BIOS 2.03.00

-Cache tam máš.
-W98 požadují minimální hodnotu operační paměri, nevím právě kolik. Proto při instalaci do PC s 48k RAM je nutné zablokovat nějakou změnou příkazu (už si to nepamatuji) zakázat kontrolu velikosti RAM.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 pro 2018, 11:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7681
Bydliště: Praha
Has thanked: 976 times
Been thanked: 914 times
Ty asi myslíš přepínač "/nm" na 8MB mašinách. Na 48MB Ram opravdu není nutné vůbec nic. :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 01:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7681
Bydliště: Praha
Has thanked: 976 times
Been thanked: 914 times
Tak mám se svým Globalystem problém a nevím, jak ho vyřešit. Podrobil jsem tenhle stroječek (tedy chtěl jsem podrobit) bližšímu zkoumání a došel k nepoznanému - Win98 mi od začátku hlásí, že se sem tam na disku vyskytne chyba a je potřeba pustit scandisk. Říkal jsem si, že ten plotnový kavalír už má něco za sebou a bude to jím. A ono ejhle. Nainstaloval jsem disk nový a k němu CFku. Co se nestalo. Nejenže nadále mám chybné sektory, ale při kopírování dat (jedno jestli ve VC/NC/CybexShellu/Win) se zápis najednou na cca 30 vteřin sekne, ale pak pokračuje. To jsem začal větřit RAM, nicméně jsem narazil na další problém. Stáhl jsem si logicky MEMTESTX86, nicméně ten se spustí, ale před první testem se celé PC restartuje. Vyměnil jsem i SIMMy, vypl v BIOSu onen podivný turbo mód a pořád to dělá. Dal jsem si boot krok za krokem a reset nadejde ve chvíli, kdy se snaží (asi) identifikovat frekvenci procesoru. Což je tak trochu nesmysl, ale budiž. A teď co s tím a čím by to mohlo být? Dokud se nesnažím na disk cokoliv zapisovat, resp po zápisu většího množství dat projedu disk ScanDiskem, tak to funguje. Hry hrají, aplikace běží. Jen ty svině Windows prostě zase vše rozhaší, bo na disk i zapisují. Může být problém někde dál na desce okolo řadiče? A proč padá memtestx86? Je můj Globalyst vyhnilý? Zkusí Sledge pustit memtestx86 na svém kousku? A co na to Jan Tleskač? Samé otázky :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 06:38 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2739
Has thanked: 143 times
Been thanked: 195 times
A stahnul jsi spravnou verzi memtestu? Ja musel jit hoooooooodne daleko do minulosti, abych ho pustil na sve 386. V podstate pouzivam ten nejstarsi, co jsem nasel :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 07:29 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7681
Bydliště: Praha
Has thanked: 976 times
Been thanked: 914 times
Hm, 4.3.7 - jakou máš ty?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 11:00 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 419
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
Je to už noc dlouho jsem w98 instaloval. Memtest jsem používal jen z W98SE, žádný jiný. Takže na Kubíkově poznámce něco může být. Už se nepamatuji, jestli jsem Misticjoemu posílal Gl-510 s nainstalovanými W98 nebo to bylo někomu jinému. V každém případě mám náhradní mb, takže bych jej mohl příležitostně do Prahy dovézt nebo poslat.
Instaloval jsem je z originálního CD s mechanikou, provizorně připojenou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 11:21 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 229
Has thanked: 19 times
Been thanked: 32 times
Problémů se zápisem na disk jsem si nevšiml, ale potvrzuju, že MemTest 4.3.7 se nepustí, po výběru testu se objeví "loading memtest", pak to padne a následuje reset.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 12:10 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7681
Bydliště: Praha
Has thanked: 976 times
Been thanked: 914 times
OK, takže to není závada, ale vlastnost :-) Budu po Vánocích pátrat dál. Proměřím zdroj, vezmu jiný datový kablík, atp.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 19:52 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2739
Has thanked: 143 times
Been thanked: 195 times
misticjoe píše:
Hm, 4.3.7 - jakou máš ty?

Nevim, mam to v praci, ale predpokladam, ze je to Memtest86+ 2.00: https://www.memtest.org/

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 20:43 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 21:32
Příspěvky: 383
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 104 times
Been thanked: 92 times
Pro jistotu - je asi jasné, že MemTest86 musí resetovat a nabootovat z Flash nebo CD aby mohl jet, nemůže jet pod systémem, jo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 17 pro 2018, 21:09 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2739
Has thanked: 143 times
Been thanked: 195 times
Memtest86 je bootovaci disketa bez filesystemu.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz